Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pirripirrri

Pytanie do tych co budowali dom?

Polecane posty

Gość K.K
a robicie tzw. "inteligentny" dom?

Gość Jenny jak zwykle w centru uwag
nie odkurzacz centralny nam odradził zaznaczam ktos kto się bardzo dobrze na tym zna :) w tych " poprowadzonych korytarzach" to jest centrum takich zarazków i paskudztw że masakra, ale Ty lubisz chlew :) za pare lat włóż tam w jakiś kanalik łeb

mam wyprowadzone wszelkie podłączenia , ale tak na " zaś" :) zresztą jest wiele przeciw takiej inwestycji , szczególnie jak zawsze ktoś jest w domu . Ale mozan sobie coś takiego zrobić na etapie kładzenia tynków , póżniej czy wykorzystasz czy nie to inna sprawa . A zrobione jest :)

no za drogo bo mu zależało żeby nie zarobic pusty kafeteriański łbie

a po co Ci odkurzacz centralny, będziesz swojej służbie ułatwiac pracę ?

u mnie odkurzacza cent . nie ma , bo nie ma problemu ze sprzetem tylko kto tego sprzętu ma używać :)

ja lubie dbac o porządek nie przeszkadza mi pare razy przełączyć kabel odkurzacza do innego gniazdka :)

Ty seee łeb odkamień

ja nie mam wody ze studni tylko z wodociągu i mieszkam w okolicy z dobrą wodą . Po co mi jeszcze stacja ?:) jak masz szambo i masz wodę ze studni to co innego :)

Gość K.K
Panie inteligencie? Mam nadzieje ze to nie do mnie.... :) Odkurzacz centralny fajna sprawa, nawet niedroga, ale fajniej jest zainwestowac w wentylacje mechaniczna i pare bajerow z tzw. inteligentnego domu

Tym razem, wyjatkowo zgadzam sie z jenny. Mnie tez wyszlo okolo 800 tys, bez dzialki, dom mam wiekszy troche, tak to jest, ze kosztorys to jedno a stan faktyczny to drugie... Ale fakt, gdyby budowac samemu wyszloby duzo taniej. Jednak firmy sie cenia

sorry byłam usunąć kamień w kiblu:) Ja mam kabinę prysznicową , która ma specjalną szybe i nie pozostawia kamienia

mam rekuperator i pompę cieła, mam podlogowe ogrzewanie i termiczne szyby ,kominek z płaszem wodnym i baterie sloneczne - ale za malo :D czy to są bajery z inteligentnego domu ?:) no, światła ise czasami same zapalają , ale wyłączam to bo mnie to straszy :)

tak wszystko mnie chroni nawet kamienia na zębach nie mam Czarna krowo

nie , zwykłe . tylko tyle ,ze podświetlane , żeby w nocy wiedzieć gdize iść :) i szerokie .

Gość K.K
np. sterowanie ogrzewania przez internet, sprawdzanie stanu sprzetu przez internet, alarm domu dajacy sygnal w telefonie itp

ja mam ale tylko u góry sprawdziły sie jestem zadowolona no i można dokupic piloty

Gość K.K
a rekuperator to uwazam ze teraz podstawa teraz - naprawde fajna rzecz

my mamy alarm ,że w 5 minut firma ochroniarska przyjeżdza a co w tym inteligentnego że ci na komórkę zadzwoni że cię okradają zanim ty na policje zadzwonisz to zdąża cię okraśc;)

większość tych rzeczy - anty napad , czy zgłoszenie sabotażu daja firmy ochroniarskie . Ale można sobie też zrobić, tyle tylko ,ze to jednak arę zł . kosztuje , to jak juz sie zacznie warto zrobić do końca i używać :) u mnie zrobione jest , ale tu zawsze ktoś po domu łazi o to mozan nim " zdalnie " przez komórkę zarządzić :D

Gość K.K
a ogrzewanie podlogowe to nie bajer teraz, tylko koniecznosc :)