Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pirripirrri

Pytanie do tych co budowali dom?

Polecane posty

co dio rekupreatora to zgadzam sie najzupełniej - wyłączamy do tylko na wiosnę i na jesień i to na krótko :)

Gość K.K
Jennifer, bo byc moze bedziesz ulice dalej w sklepie... i zanim firma Cie poinformuje to Ty juz wiesz, poza tym wlasnie majac inteligentny dom, mozna rowniez przez internet zablowkowac drzwi, ze zlodziej juz nie wyjdzie :)

teraz coraz więcej rzeczy jest normą , coraz wiecej rozwiązań jest do każdego systemu czy ogrzewania czy napowietrzania . Bajer to jest wtedy kiedy mnie nie stać na porządne drzwi a robię sobie super wypaśne z 3 zamkiem na szyfr i czytnik źrenicy , a zlodzieje mi oknem od garażu wchodzą :)

Gość odrowąż
wszystkim co się tu chwalicie to jest pryszcz i można się chwalić odkurzaczem z wodotryskiem i pstrykaczami na podczerwień z rzutnikiem na ścianę , co nie mówić to najważniejsze jest aby eksploatacja domu jak najmniej kosztowała, czyli zyski z energii słonecznej, pompy wodne i studnie stumetrowe i największy problem, czyli kanaliza ale to wszystko jeszcze raczkuje , pozyskiwanie energii słonecznej nadal drogo kosztuje, pompy wodne pobierają mnóstwo kasy , a kanaliza , robaki i bakterie już są tak najedzone , że wymiotują rzygami dom to nadal worek bez dna :(

mam opcje nastawioną w alarmie ,ze ma odstraszać złodzieja a nie go łapać . Od łapania jest policja a mnie zlaęży ,zeby jak najmnije szkód narobił a najlepiej stwierdził , że tutaj nie warto wchodzić :)

rolety niezbyt mi sie podobały dlatego mam szyby antywłamaniowe o podwójnym współczynniku - wygląda tak samo - a siekierą nie przebijesz :)

Gość K.K
To nie jest bajer, to jest glupota Bajer jest wtedy, kiedy wlaczasz sobie swoj ekspres do kawy przez internet, zeby zdazyl Ci zrobic kawe jak dojedziesz do domu :)

a to mam taki bajer od kawy - nazywa sie mąż :) a jaki inteligentny .....:D

Gość K.K
drogie sa takie szyby?

teraz już nie pamiętam ale ok 40 % od ceny szyb . Ale tylko od ceny szyb a nie całego profilu okiennego . Polecam szczerze , bo tak zwane relety anty włam , sprzedawane w skelpach to nie są żadne zabezpieczenia . Gościu przy mnjie otworzył je śrubokrętem :)

Gość odrowąż
góóówno prawda, bajer na strychu to jest sala ze stołem do gry w ping-ponga ocieplana przez baterie słoneczne i 2 razy 100 Watt mocy muzycznej w kolumnach głośnikowych z fajną muzą :)

Gość Jenny jak zwykle w centru uwag
bajer to jest wszystko po wciśnięciu jednego guzika na pilocie począwszy od zapalenia świateł po zamknięcie rolet anty :)

nie mam żadnego poddasza , mam strych . I Bogu dizękuje ,zem nie natchnął tą parterówką , bo jak sobie pomyśle o tym łażeniu po schodach :) a tak na strychu ma rożności , kartony , i .......suszone jabłka :)

Gość średni koszt średniego
domu to 200-300 tys. bez kosztu działki i umeblowania. to się chyba nazywa stan surowy zamkniety. taki do którego można sie wprowadzić 450 tys. kilku znajomych budowało w ostatnim roku i +-50 tys. tyle ich wyniosło. te 50 tys. to piwnica,garaż pod spodem albo nietypowy dach czy wieksze gabaryty domu.

Gość Jenny jak zwykle w centru uwag
wyobraź sobie robie to ręcznie tak jak większość bez pilota :)

Gość odrowąż
średni koszt średniego , zgadzam się z tą ceną , można trochę taniej ale naprawdę trzeba dać z siebie dosłownie wszystko i piątek, sobota i niedziela przez 12 godzin na dobę zapierniczać jak mała lokomotywka

e , tam :) ale za to jaka cisza jak śpisz i nikt po korytarzu nie lata od rana ..... :D