Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pirripirrri

Pytanie do tych co budowali dom?

Polecane posty

Gość K.K
Dom w stanie surowym otwartym (czyli sciany, dach), narazie bez okien, dach 4-spadowy, budowany z bardzo dobrych materialow porotherm, cegla ceramiczna itd - jak narazie 140.000 zl, okna wycenione na 25 tys. zł, pow. uzytkowa domu 156 m2

Gość K.K
aaa.... budowala ekipa budowlana :)

Gość K.K
dobry dach moze i kosztowac 40 tys, wszystko zalezy od projektu a moze i kosztowac 100 tys

Gość K.K
trudno z gory odpowiedziec na pytanie za ile sie wybuduje dom, wszystko zalezy od projektu, materialow, firm, roznice cenowe sa naprawde spore, z doswiadczenia wiem ze jesli sie nie poszukac to mozna spoooro, np. wentylacja mechaniczna w jednych firmach kosztuje 15 tys a w innych 27 tys. (dokladnie taka sama).

Gość cospodobnego
Jenny jak już to Twojego męża kosztowało, Ty ani grosza w ten dom nie wpakowałaś i jesteś tam tylko lokatorką na Jego łasce yy sorki lasce :D

Gość K.K
mozna, jesli chce sie tanim kosztem to mozna, dachowka cementowa, bez okien, firma budowlana Pana Kazia mnie dach kosztowal 65 tys. zl, ocieplony, dachowka ceramiczna, okna Velux, 4-spadowy

Gość K.K
aaa...i oczywiscie pelne deskowanie, a jesli chodzi o "STELAZ" :), to koszt materialow 15 tys. zl

Gość K.K
a jaki model dachowki macie? 200 m2 to powierzchnia dachu czy domu?

Gość pirripirrri
Ja raczej planuje budowac jak najprostszy dom,by jak najmniejszym kosztem go wybudowac,wiem ze to zalezy wszystko od materialow,robocizny itd.chyba musze to sama wszystko ocenic jak juz zaczne budowe.

Gość K.K
Trzeba jeszcze pamietac ze w miedzy czasie tez wychodza dodatkowe koszty, wiec liczac budzet najlepiej doliczyc jeszcze 20%

Gość K.K
Nie wybierasz z mezem materialow? :)

żaden stelaż amatorki tylko więźba i łaty :) może wy budy dla psów budujecie a nie domy ?:)

Gość malajamalutjajaja
ech, wszyscy jedziecie po Jenny, ale moja rodzina budowala dom okolo 2 lata temu. Wcale nie jakiś specjalnie ogromny, nie w prestizowej okolicy, a zaplacili za calosc (z wykonczeniem) 750 tysiecy. Także Jenny i jej 300 tys sie moga gleboko schowac . Niestety budowa domu to koszt olbrzymi, zalezy tez jakie materialy sie wybierze. Z materialow sredniej/dosc dobrej jakosci powinno byc ok 300 tys, z materialow znosnych mozna zamknac sie i w 50 tysiacach, ale to trzeba miec znajomego inzyniera a ekipe ktora naciagnie na kazdej cegle. Inzynier wszystko powie, wyliczy, doradzi.

Gość K.K
Alium moze popatrz jeszcze raz.... :) "STELAZ" Ja aktywnie uczestnicze w budowie, zaczelam sama budowac, wszystkiego sie uczylam, tez nie mialam kompletnie pojecia, teraz juz maz dolaczyl i budujemy dalej

ty jennyfer jakaś upośledzona jesteś ? tyle forsy i jeszcze nic w domu nie zrobione ? ale z drugiej strony twoja gamoniowatość i zmyślanie jest legendarne ....

Gość Jenny jak zwykle w centru uwag
jenny jak tak pierrdolisz ile to Ty nie masz i ile już poszło powiem Ci jedno z taką kasa jak nam tutaj opisujesz powinnas juz mieszkać w tej swojej willi, a nie od miesięcy czytamy czytamy a Ty dalej w swoim chlewiku siedzisz :)