Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

milusia kicia

czy używacie markowych perfum?? jeśli tak to odpowiedzcie mi na kilka pytań!!!

Polecane posty

1. Jakich? W jakich kategoriach cenowych? 2. Od kiedy? 3. Czy używacie też takich tanich? 4. Co jest dla was wyznacznikiem dobrych perfum? 5. Gdzie je kupujecie? W perfumeriach kiedy macie ochotę, może jedynie są to prezenty od kogoś, może ktoś wam przesyła z zagranicy lub same polujecie tam na okazje, a może używacie testerów? 6. Gdzie są najlepsze promocje? 7. Porównanie cen w innych krajach - jakie macie doświadczenia? 8. Ile macie rodzajów drogich perfum? 8. Skąd bierzecie na to kasę, czy tak dobrze zarabiacie, czy też uważacie dobre perfumy za podstawę życia i ostro oszczędzacie na utrzymaniu?

Gość kierowniczka upt
ja kupuje perfumy raz, moze 2 razy w oku nie stac mnie zeby częsciej kupowac więc nie stosuje ich na codzien tylko na jakies wyjscia, spotkania. nigdy nie kupuje podróbek uzywam raczej tanszych marek typu Puma, Adidas

Gość podnoszeł bo waszneł
1. Jakich? W jakich kategoriach cenowych? niegdy nie kupiłam perfum droższych niż 180 zł. zazwyczaj poluję na promocję 2. Od kiedy? pierwsze perfumy sama kupiłam dobre 10 lat temu, wcześniej miałam jakieś podróbki i tanie wody z supermarketów (bo sama nie zarabiałam) 3. Czy używacie też takich tanich? tak, jeśli zapach mi się podoba. nie kieruję się marką 4. Co jest dla was wyznacznikiem dobrych perfum? trwałość i ładnie rozwijająca się nuta 5. Gdzie je kupujecie? W perfumeriach kiedy macie ochotę, może jedynie są to prezenty od kogoś, może ktoś wam przesyła z zagranicy lub same polujecie tam na okazje, a może używacie testerów? w sklepach stacjonarnych, w perfumeriach, drogeriach. online rzadko. 6. Gdzie są najlepsze promocje? w perfumeriach...? a także w drogeriach, lub sklepach firmowych 7. Porównanie cen w innych krajach - jakie macie doświadczenia? nie kupuję drogich marek, ale wiem, że w Poslce ceny sa mocno zawyzane 8. Ile macie rodzajów drogich perfum? drogich powyzej 200 zł nie mam zadnych, a tych powyzej 150 to ze 2 flakony... 8. Skąd bierzecie na to kasę, czy tak dobrze zarabiacie, czy też uważacie dobre perfumy za podstawę życia i ostro oszczędzacie na utrzymaniu? pracuję, nie jest to podstawa, jak mi się poodba zaach to kupuję, nawet jak mam. nie muszę specjalnie oszczędzać, szczególnie że nie jest dla mnie inwestycją kupowanie drogich zapachów.

ja pierwszy raz kupiłam jakies takie sygnowane nazwiskiem - Elizabeth Arden 5 Avenue - była świetna promocja w Rossmanie. Do tej pory nigdy nie miałam dobrych perfum, czasem jakieś perfumetki z Avonu. Szukam dopiero pracy ale jak znajde to chyba zaszaleje...

Gość yf7f7tf7f
Ja używam od dawna tzn. od około 9 lat. Kupuję parę flakonów za 150 zł kilka za 420 zł nawet. Różnie to bywa. Często na przecenie i uzupełniająco kupuję te taniutkie. Psikam się jak mam ochotę. Czasem potrafię tych drogich nie użyć przez pół roku a czasem wyleję na siebie czy płaszcz połowę dużego flakonu. Teraz jednak mnie już nie stać na nie od miesiąca :/ Niestety ostatnio wylałam połowę poeme na jeden płaszcza i bond's girl na drugi i matka mi mówi, że całę mieszkanie jedzie moimi perfumami. ale ja sobie tak poprawiam nastrój i pewnie niedługo znowu będę musiała użyć tanich. Za granicą kupowałam i są TAŃSZE niż u nas. :/ Co do kupowania to kupuję je czasem ponieważ oszczędzam na innych rzeczach albo dostaję na nie pieniądze z okazji urodzin, świąt czy imienin.

mam dobrze ponad 10 buteleczek. perfumy zawsze dostaje, czesto na zyczenie jakie. sama nie kupuje. moj faworyt to max mara silk touch. teraz czekam na chanel mademoiselle (piekne)! ogolnie na mojej polce znajduja sie min: versace, max mara(mam 3 butelki), hugo boss, tommy, paris hilton, dkny, davidoff, lacoste, organza, calvin klein, elizabeth arden. ogolnie to kocham perfumy! nie wyobrazam sobie wyjsc bez ulubionego zapachu na sobie. jesli masz karte i kupujesz w sephorze to sa promocje, ale podobno najwieksze sa w aptekach super pharm, dobre ceny rowniez w drogeriach hebe, ale tam brak juz perfum bardzo drogich takich jak chanel dior ;)

1. Jakich? W jakich kategoriach cenowych? 200-500 zł 2. Od kiedy? Od zawsze, moja mama takich używała a ja jej podkradałam ;) 3. Czy używacie też takich tanich? tak, jak dostanę w prezencie 4. Co jest dla was wyznacznikiem dobrych perfum? marka, trwałość 5. Gdzie je kupujecie? W perfumeriach kiedy macie ochotę, może jedynie są to prezenty od kogoś, może ktoś wam przesyła z zagranicy lub same polujecie tam na okazje, a może używacie testerów? tylko na lotniskach w strefach wolnocłowych 6. Gdzie są najlepsze promocje? nie mam pojęcia 7. Porównanie cen w innych krajach - jakie macie doświadczenia? nie wiem 8. Ile macie rodzajów drogich perfum? zmieniam perfumy w zależności od humoru danego dnia więc jednocześnie kilka flakonów 8. Skąd bierzecie na to kasę, czy tak dobrze zarabiacie, czy też uważacie dobre perfumy za podstawę życia i ostro oszczędzacie na utrzymaniu? dobrze zarabiam

ja kupuje z tych srednich cenowo, oriflame najczesciej i jestem bardzo zadowolona, a taniochy uzywam jako zabojce smrodu z papierosow.

Gość mala mi xxx
1. Jakich? W jakich kategoriach cenowych? Uzywam od lat tych samych perfum: Roberto Cavalli Serpentine. 2. Od kiedy? Od okolo 5 lat, nie jestem pewna. 3. Czy używacie też takich tanich? NIE 4. Co jest dla was wyznacznikiem dobrych perfum? Dobry zapach, dobra jakosc. 5. Gdzie je kupujecie? W perfumeriach kiedy macie ochotę, może jedynie są to prezenty od kogoś, może ktoś wam przesyła z zagranicy lub same polujecie tam na okazje, a może używacie testerów? Kupuje mi maz, jako prezent, albo sama sobie je kupuje.W perfumerii. 6. Gdzie są najlepsze promocje? Mieszkam za granica 7. Porównanie cen w innych krajach - jakie macie doświadczenia? Nie wiem ile kosztuja w innych krajach 8. Ile macie rodzajów drogich perfum? Tylko te moje ulubione, czasem maz kupi mi cos extra, ostatnio Chanel Sensuelle, zuzylam, ladne, ale pozostaje przy moim "cavallim" 8. Skąd bierzecie na to kasę, czy tak dobrze zarabiacie, czy też uważacie dobre perfumy za podstawę życia i ostro oszczędzacie na utrzymaniu? Zarabiam. Perfum nie kupujesz co miesiac, starczaja na ok.3 miesiace, wiec nie jest to znowu jakis szalony wydatek.

Od czasu pójścia na studia używam tylko i wyłącznie perfum markowych. To jest zupełnie inna jakość, trwałość itd. niż perfum tanich. Zawsze poznam podróbę czy taniochę - takowych nie kupuję, bo szkoda forsy na coś co ma niedopracowany zapach, jakieś fałszywe nuty i czym trzeba się non stop psikać, żeby było czuć. Nie uznaje bazarowych podróbek, ale też zapachów z oriflame czy Avonu. Poważnie szkoda forsy - lepiej pójść do Superpharm i kupić coś porządnego w promocji. Kupuję perfumy sama za zarobione pieniądze (dla mnie to taki sam wydatek jak na np. podkład do twarzy czy torebkę) albo dostaję w prezencie (częściej). Nigdy sama nie wydałam na perfumy więcej niż 150zł - poluję na okazje. Mam z 5 butelek w tej chwili, czyli właściwie niewiele. 3 na codzień, 2 wieczorowe. Z doświadczenia wiem, że nie opłaca się kupować na lotniskach (a krąży taki pogląd).

Gość gość
nie wiem czy to dobre miejsce ale mam do sprzedania Perfumy chanele :) więcej na angelika2898@tlen.pl

Gość gość
1. tak do 250-300zl 2. od wielu wielu lat... (10? 15?) 3. mam i tańsze ale rzadko uzywam 4. jakość, trwalość, stabilność zapachu 5. ostatnio najcześciej w necie 6. a to róznie, trzeba polować 7. tutaj sa takie same ceny jak w PL 8. 3-4 8. zarabiam to coś odloze

Gość gość
to stary temat szmato, nie podniecaj sie tak...

Gość gość
1. Jakich? W jakich kategoriach cenowych? Dior, Armani, Lanvin. Moje najdroższe nie przekraczają 300 zł (kupuję małe pojemności) 2. Od kiedy? Od 2 lat chyba 3. Czy używacie też takich tanich? Nie, wstydzę się :P to dla mnie obciach 4. Co jest dla was wyznacznikiem dobrych perfum? Cena i zapach (tanie zaczynaja śmierdzieć po jakimś czasie albo wcale się nie rozwijają) 5. Gdzie je kupujecie? W perfumeriach kiedy macie ochotę, może jedynie są to prezenty od kogoś, może ktoś wam przesyła z zagranicy lub same polujecie tam na okazje, a może używacie testerów? Kupuję tylko w perfumeriach internetowych 6. Gdzie są najlepsze promocje? jw 7. Porównanie cen w innych krajach - jakie macie doświadczenia? brak 8. Ile macie rodzajów drogich perfum? Aktualnie 5 8. Skąd bierzecie na to kasę, czy tak dobrze zarabiacie, czy też uważacie dobre perfumy za podstawę życia i ostro oszczędzacie na utrzymaniu? Kupuję co jakiś czas, np w nagrodę za zdany egzamin i nie jest to dla mnie jakieś ogromne wyrzeczenie

Gość Czokolatta
1. Jakich? W jakich kategoriach cenowych? Takich ze średniej półki, m.in. Donna Karan, Dior, czasem nisza. Jakoś tak 350-500zł, w sumie nie pamiętam 2. Od kiedy? Od grudnia 2012 3. Czy używacie też takich tanich? Tak, kupiłam parę FMów dla porównania i nie wyrzucę ich - zużyję 4. Co jest dla was wyznacznikiem dobrych perfum? Trwałość, skomplikowany zapach 5. Gdzie je kupujecie? W perfumeriach kiedy macie ochotę, może jedynie są to prezenty od kogoś, może ktoś wam przesyła z zagranicy lub same polujecie tam na okazje, a może używacie testerów? Wszystkie kupiłam w perfumeriach internetowych, gdybym miała okazję kupić tester, to bym kupiła 6. Gdzie są najlepsze promocje? Nie zwracam uwagi 7. Porównanie cen w innych krajach - jakie macie doświadczenia? Za bardzo nie mam, część moich perfum jest w ogóle niedostępna w Polsce, część jest już nie produkowana i mam je z różnych dziwnych miejsc, chyba generalnie za granicą jest taniej, np na Ebay 8. Ile macie rodzajów drogich perfum? Pełnowymiarowych po 100ml - 5, próbek i miniatur z 200 8. Skąd bierzecie na to kasę, czy tak dobrze zarabiacie, czy też uważacie dobre perfumy za podstawę życia i ostro oszczędzacie na utrzymaniu? Ani nie zarabiam dobrze (2800 netto), ani nie oszczędzam ostro. Nie piję, nie palę, jeżdżę na wakacje w Polsce, mogę sobie czasem kupić perfumy...

1. Jakich? W jakich kategoriach cenowych? - od 150zł do 600zł 2. Od kiedy? -od jakiś 10 lat 3. Czy używacie też takich tanich? -nie 4. Co jest dla was wyznacznikiem dobrych perfum? -trwałość zapachu i odznaczające się nuty zapachowe 5. Gdzie je kupujecie? W perfumeriach kiedy macie ochotę, może jedynie są to prezenty od kogoś, może ktoś wam przesyła z zagranicy lub same polujecie tam na okazje, a może używacie testerów? -różnie.W sklepach online,perfumeriach,czasem dostaję lub kupuję poza krajem 6. Gdzie są najlepsze promocje? -w Douglasie chyba ale nie wiem 7. Porównanie cen w innych krajach - jakie macie doświadczenia? -nie wiem 8. Ile macie rodzajów drogich perfum? -około 8 butelek 8. Skąd bierzecie na to kasę, czy tak dobrze zarabiacie, czy też uważacie dobre perfumy za podstawę życia i ostro oszczędzacie na utrzymaniu? - pracuję,nie palę i nie piję,dodatkowo dorabiam,umiem oszczędzić na kilku rzeczach ale nie na perfumach i torebkach :)

Gość gość
Hmmm, ja używam perfum markowych, ale poniewaz nie stać mnie na kupno "normalnego" flakonu o poj. 100, czy więcej ml., to kupuję próbki. Dzięki temu nie mam żadnych zwietrzałych staroci, kupuję fajne zapachy, a , że lubię różne zapachy, nie jestem wierna jednemu, to mogę kupić kilka próbek i każdego dnia pachnieć inaczej. Tańszych perfum też używam, tzn. takich np. z Avonu, ale takich co w Biedronce, czy kiosku można kupić, lub, o zgrozo na straganie bazarowym, gdzie te perfumy stoją całymi dniami w pełnym słońcu, to nie kupuję.

Gość gość
1. Jakich? W jakich kategoriach cenowych? Guerlain Aqua Allegoria Mandarine Basilic - okolo 250 zeta 2. Od kiedy? Od kiedy pamietam 3. Czy używacie też takich tanich? nie nigdy, bo pachnia "tanio" 4. Co jest dla was wyznacznikiem dobrych perfum? Marka 5. Gdzie je kupujecie? W perfumeriach kiedy macie ochotę, może jedynie są to prezenty od kogoś, może ktoś wam przesyła z zagranicy lub same polujecie tam na okazje, a może używacie testerów? Na lotnisku, w sklepach internetowych 6. Gdzie są najlepsze promocje? Na lotnisku 7. Porównanie cen w innych krajach - jakie macie doświadczenia? W Polsce generalnie wszytstko jest drozsze 8. Ile macie rodzajów drogich perfum? 2 8. Skąd bierzecie na to kasę, czy tak dobrze zarabiacie, czy też uważacie dobre perfumy za podstawę życia i ostro oszczędzacie na utrzymaniu? Zarabiam, i lubie sie rozpieszcac. Ali kila razy je tez dostalam od faceta czy tam adoratora

Gość gość
1. 350 - 600zł choć raz zdarzyło się 1000 2. 3 lata 3. Chyba jedne zostały 4. Intygujący, wielowarstwowy trwały zapach 5. Tylko przez Internet, w Polsce nie ma 6. Nie mam pojęcia 7. Nie wiem, tylko z USA kupuję 8. 5 + ze 30 testerów 8. Kupuję perfumy tylko 2x do roku, ten 1000 zawsze się znajdzie

Gość Bartek

Najlepsze promocje są na stronie www.ezebra.pl Perfumy są oryginalne, to jakich użyjesz zależy od ciebie, czy chcesz pachnieć na kilometr czy jakies delikatniejsze, ja osobiście używam wód perfumowanych, wolę mocniejsze zapachy, aczkolwiek wody toaletowe również są trwałe 😉