Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czubarubba16

Nie byłam dawno na randce a mam dzisiaj. Czy powinnam sie oddać aby nie wyjść

Polecane posty

Gość niekonieczny
to ty piszesz, ze ludzie ze wsi są gorsi

Gość Zdaniefaceta
Już w którymś temacie miałem dyskusje z jakimś "wielkomiastowym". Wszędzie to samo :) Myślą, że jak mieszkają w większym skupisku ludzi to juz ą, ę przez bibułkę :) Mentalnie rozwinięci..dobre sobie :) biorąc pod uwagę pytanie autorki tematu o tym czy już na pierwszym spotkania trzeba dać.

Gość niekonieczny
nie mam obory, za to salon całkiem spory.

Gość niekonieczny
takie panują w gimnazjach stereotypy, trzeba z tym czasem piórem powalczyć. A na randce radziłbym żeby sprawy za daleko nie zaszły, nie za pierwszym razem

niekonieczny Masz rację, mają własne domy i jest to niezaprzeczalny plus.Ja zazdroszczę, bo mieszkać w tym pudle(bloku) z tyloma obcymi ludźmi to przerąbane.

Gość Czubarubba16
No nie wiem, może pójdę na całość po prostu i rozłożę się przed nim cała. A reszta wyjdzie w praniu

Gość niekonieczny
silver, to jest osiągalne, kilkanaście kilometrów od miasta naprawdę moża kupić niedrogo działki, jak będziesz o tym myślał i planował, to zobaczysz, trochę pracy i to się ziści :) a jek już będziesz mieszkał we własnym domku z dużym salonem i basenem za domem, to moze czasem podyskutujesz w necie na temat ludzi z miasta i ze wsi :D Mieszkałem w dużym mieście do 20 roku życia, teraz jestem na swoim, na wsi i jest tu nieźle :)

Domy to jeden plus,ale jest jeszcze coś co jest bezcenne o co ludzie walczą od epoki kamienia łupanego. To własne terytorium, własna ziemia dlatego są bogatsi od tych co jej nie posiadają. Moje marne40 m2 w bloku to pikuś.Blok się zawali (to przykład) to nie mam nic.DO PRZYTUŁKU!!!

niekonieczny, to już ci zazdroszczę! Przyznam że od dawna mam plana uciec z miasta.Poczekam jeszcze parę lat(sprawy rodzinne) i spieprzam za miasto .Tu się duszę.:(

Gość niekonieczny
ha ha, prawda, własne terytorium to bardzo ważna sprawa, nawet wyjść za dom na głupim kocu sie rozłożyć, albo pograć z dzieciakami w piłkę. Uszy do góry, życie czasami potrafi też pozytywnie zaskoczyć. Ale chyba zbałamuciliśmy temat :) Pozdrawiam, idę trochę na wiochę sie rozejrzeć, poodśnierzam i za coś sie wezmę. Miło było poznać :)

Gość rozwalacie mnie :D
Na wsi mieszkają bogatsi, tylko w mieście same biedaki, ktorych szlag trafia w tych swoich 50m klitkach w bloku, w dodatku w większości na kredyt :o

Gość niekonieczny
no właśnie, kredyt, mi sie udało nie mieć z tym cholerstwem do czynienia, czego i wszystkim życzę, ale wiem, że czasem inaczej sie nie da. Mam trochę znajomych którzy jęczą pod odsetkami :(

Gość Zdaniefaceta
:) ta :D a przez to terytorium zawsze jakaś robota jest :D ale fakt...to jest cudne...ja najbardziej lubie jak juz jest lipiec..sierpień wychodzisz z domu idziesz za dom podjadasz sobie owoce z drzew, krzorów i ogladasz kilometry bujających sie klosów :) słyszysz ten szum...czujesz ten zapach. Ja chce wtedy zyć :) czuje się wolnym :) W miastach mieszkałem blisko 10 lat..nigdy tego nie doświadczyłem :)

Wszystko ma swoje plusy i minusy.Prawdą jest, że w mieście żyje się łatwiej i wygodniej.Mamy większy dostęp do dóbr kultury, nauki itp. Ale jest coś co nam umyka w tym pędzie do dobrobytu.Dopiero u schyłku lat zaczynamy zastanawiać się co to takiego?

Tak jak pisałam , mnie się marzy dom, w którym można się spotkać z najbliższymi,dziećmi ,wnukami.Żeby zawsze ktoś mógł przyjechać i nie było problemu -gdzie i jak mamy się pomieścic w dwóch pokojach? Nie mówiąc o braku swobody i intymności .To jest krępujące dla wszystkich.Mam nadzieję ze kiedyś.......