Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oko0099

co to jest na skórze? ze zdjeciem

Polecane posty

Gość oko0099

Witam od dwóch dni mam na skorze cos takiego jak na zdjeciu...nie boli nie swedzi ale wydaje mi sie ,ze sie lekko powieksza.Nie uderzyłam sie ani nikt mnie nie uszczypał.Wielkosc tego pecherzyka to jak glowka od szpilki.Jakby z krwia...co to jest? http://imageshack.us/photo/my-images/440/p1240001.jpg/

Gość nieszczęśliwa mężatka
może to jakas brodawka

Gość Oliiiwia
Też kiedyś miała coś podobnego. Wycisnęłam krew, posmarowałam maścią i bez śladu. Ale Ty może wybierz sie do lekarza?

Gość oko0099
zapisalam sie do lekarza,niestety najblizszy termin polowa lutego i do tej pory bede sie zamartwiac

Nie wiem czy pomogę ale oglądałam kiedyś program jakiś medyczny i babka miała podobne zmiany na ciele, lekarz wypowiadał się że nie jest to nic niebezpiecznego, kazał jej to obwiązać niteczką żeby krew tam nie dochodziła, jak przyschnie to trzeba oderwać. Piszę tylko to co widziałam w TV, nie stosowałam na sobie więc nie biorę za to odpowiedzialności :P

Gość a bierzesz lub brałaś
jakieś hormony kiedykolwiek? Np. tabletki antykoncepcyjne? To może być od tego. Nie umiem porównać tego ze zdjęcia, do tego, co ja mam na skórze, ale pytałam dermatologa i właśnie to mi powiedział.

Gość oko0099
juz nie biore od dwoch miesiecy,bralam 7 lat i nic takiego nie miałam przez ten okres

bo to może wyskoczyć nawet po latach "niebrania" - jak np. u mnie. Może - nie musi. Nie twierdzę, że to od tego, ale jest to jedna z możliwości :-)

Gość oko0099
ale co to jest?

Gość ticket pro
po angielsku to sie nazywa "ruby point" niewiem jak po polsku wybierz sie do dobrego gabinetu kosmetycznego lub dermatologa gdzie zamukaja naczynka krwionosne powinni miec mozliwosc usuniecia tego ta sama maszynka,zabieg szybki i prawie bezbolsesny

Konsultacja z lekarzem jest niezbędna. WIem, że do połowy lutego kupa czasu i na pewno będziesz się zamartwiała no ale nie można siedzieć i czekać, więc radzę coś zrobić. Może masz wśród bliskich, znajomych lekarza, który nie koniecznie będzie specjalistą w takiej dziedzinie. Każda uwaga może być cenna, a zapewne sama się domyślasz, że im więcej osób powie, ze wydaje im się, że to nic groźnego tym spokojniejsza będziesz. Porozmawiaj z kilkoma ludźmi, możesz się nawet nie spodziewać, że ktoś kogo bardzo dobrze znasz miał coś takiego. Sięgnij po informację w internecie i różnego rodzaju książkach, wiedzy nigdy za wiele jednak nie bierz wszystkiego do siebie bo każdy może się mylić :) Ja niestety nie mam najmniejszego pojęcie co to może być, ale mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku, pozdrawiam :)

Gość goggi123
Miałam kiedyś coś podobnego. Powinnaś iść do lekarza, który zaleci ci zatamowanie naczynka przez które zbiera się tam krew i usuniecie babla. Nic powaznego ale uwazaj zeby tego nie naruszyc bo bardzo krwawi.

Gość oko0099
bardzo wam wszystkim dziekuje

jeszcze dodam - że to, co jest u mnie - jest jednak bardziej płaskie - taki raczej czerwony pieprzyk. Więc pewnie to co innego. Ale warto wiedzieć, że od hormonów takie rzeczy się robią :-) Ja też się zdziwiłam, jak mi lekarka powiedziała, bo antyków nie brałam już od kilkunastu lat!

Gość oko0099
zapytam o to lekarza