Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

GooDevil

Kursy Aktorskie i teatralne

Polecane posty

Chodził ktoś? a może ktoś z was studiował na aktorstwo? Jaki kurs polecacie w warszawie i okolice

Gość gość
Skończ szkołe aktorską...

źle mówisz... najpierw lepiej iść na kurs który przygotuje cię do szkoły aktorskiej i do egzaminów wstępnych.. tylko nie wiem który wybrać, Lindy czy np Wajdy?

Kursy są w wekendy więc jednocześnie możesz sie uczyś no liceum, a skoro na razie musze skończyć liceum by studiować to w między czasie lepiej chodzić na kurs niż wogóle

Gość gość
Jak ktoś ma talent i wiedze to kursów nie potrzebuje

Gość gość
Jeśli tak podchodzisz to każdy kurs jest dobry bo powiększa wiedzę.

właśnie jeśli ktoś ma talent to kursów potrzebuje by go rozwijać trzeba go ,,oszlifować" widzę że sie nie znasz.. nie.. nie każdy kurs jest dobry, później w szkole patrzą spod czyjej ,,ręki" wyszedłeś nawet jeżeli biorą do jakichś ról czy coś to wezmą tych co wyszli od znanych już aktorów bądź reżyserów

Gość gość
No fakt... Mało się znam.Tylko 20 lat pracowałem w teatrze...:O

a twoim zdaniem to mało jest osób utalentowanych które nie zabłysnęły tylko dlatego że nie miały rozgłosu lub nikt ich nie wypromował? Liczy sie od kogo wyszedłeś a nie.....

Gość gość
Na scenie zeby nie było wątpliwości...:O

szczerze? jakoś nie widać tych 20 lat praktyk, albo mnie wkrecasz albo niewiem... skoro tak to czyj kurs byś polecił?

Gość gość
Liczy się jakie masz układy...

no tyle to sama sie domyśliłam... a jak ktos nie ma znajomości a ma talent to co? już lipa? dlatego chce iść na kurs który częściowo mnie wypromuje

Gość gość
Nie widać...:D:D:DJuż napisałem. Nie ma znaczenia.Jesli twoim wujkiem jest Tusk to mozesz nic nie umiec i się pewnie dostaniesz.A jeśli nie masz układów to mimo olbrzymiego talentu mozesz sobie...:OAle równie wazne jest to co umiesz.Jak ze znajomością historii teatru, literatury, dramatu ?

no właśnie na razie kiepsko;/ na razie jestem w liceum, chce iść na kurs by jakoś ,,zacząć" i właśnie dowiedzieć sie podstaw różnych kroków śpiewy interpretacji wierszy odpowiedniej dykcji itp

Gość gość
Dam ci przykład...Znasz aktora Romana Gancarczyka ?

Gość dara 123123123
A co, na studia nie przyjęli, co? ani do krakowa, ani warszawy ani nawet łodzi? Możesz iść na kursy ale i t nie da Ci gwarancji, że Cie przyjmą, Niektórzy sie poprostu nie nadają, nie mają katorskiej twarzy, są niereprezentacyjni a to niestety połowa jak nie więcej, sukcesu

Gość gość
Kiepsko ?Przeciez to sa podstawy do zdania egazaminu z teorii...Praktyka to inna sprawa...

Gość gość
Oczywiście ?Kto jest jego zoną ?

dara nie mogłam iść na studia.... jestem w liceum i chce iść na kurs by nie sterczeć w miejscu i nie czekać aż skoncze szkołe... nie szukałam gwarancji, chce poznać podstawy, rozumiesz?

Gość gość
To się ucz...Czytaj o historii dramatu, teatru, filmu...To są dziesiątki książek...

chodzi mi o to że wiem kim jest a nie cały życiorys.. Na razie nie miałam gdzie sie nauczyć tych ,,podstaw" mimo talentu, po to mi kurs

Gość gość
To nie nauczyć się gdzieś...Czytać... Uczyć się samemu... Żaden kurs cie tego nie nauczy...To nie jest coś czego można nauczyć się w miesiąc czy dwa.

dobrze, lubie książki. A jaki kurs Byś mi polecił? słyszałam że Andzeja wajdy z tego względu że to reżyser to niby lepiej, ale mi osobiście jak oglądałam bardziej odpowiadała Lindy, a ty którą polecasz, a może jeszcze jakaś inna?

Gość Anny Radwan.
nie słuchaj tego frajera. to mitoman.

Gość dara 123123123
Aha, no chyba, że tak. Troche o tym wiem bo moja najlepsza przyjaciółka zdawała do aktorskiej. Tylko ona w liceum należała do kółka teatralnego, który jeździł po całej Polsce a poza tym zdawała maturę z rozszerzonego WOSU. Ma talent i przyjęli ją po liceum teraz na studia do Krakowa. ALe to nie takie łatwe.

Gość gość
Nioe wiem jakie są układy w Wawie...Jestem z Krakowa...Ale tak jak pisałem. Chyba nie ma to większego znaczenia.Jesli zaprezentujesz się dobrze, błyśniesz wiedza to masz szansę...

Gość lord stront
A co ma do tego Anna Radwan?