Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

GooDevil

Kursy Aktorskie i teatralne

Polecane posty

Shatyn a co byś mi jeszcze poradził by ,,nie stać" w miejscu, może jakieś castingi np do reklam czy coś?

Gość gość
Jasne że jest łatwiej jak już masz wszystko ułozone...Co do drugiego pytania..Nie wiem jak teraz i w Wawie ale jeszcze nie dawno bardzo źle przyjmowano w PWST osoby które już gdzies zagrały czy sa w jakiś sposób znane typu reklama czy wybieg...Do tego rzeczywiście przydają się kursy bo podczas nich możesz dowiedziec się o takich niuansach

Gość gość
Najlepiej znaleść dojście do kogoś ze szkoły aktorskiej...Nie po to żeby Ci dał plecy ale żeby powiedział co lepiej a co gorzej...Kiedyś, npp, przez długie lata, nie lubiano w PWST w Krakowie ładnych dziewczyn... Z powodu jedenej pani wykładowczyni...

Gość gość
Znaleźć oczywiście...:O

Gość gość
To co napisałem.. W Wawie nie mam znajomości... A jesli są to baaardzo dawne...I nieaktualne...Musisz sama poszukać... A nawet pójśc do jakiegos teatru i pogadac z aktorem czy aktorka... Wbrew pozorom bardzo wiele osób tak zaczyna...Jesli nie zostaniesz "odtrącona' to utrzymywac taka znajomośc, prosic o porady, wskazówki...Ludzie a szczególnie aktorzy sa prózni... Szczególnie ci mniej znani...Wiem że kiedyś Barciś był własnie takim miłym typem do którego mozna było się zwrócić...Teraz niestety... Nie wiem.

Gość gość
Nie...:DJa... Innymi "kanałami"... Ale sorry.. Tu nie miejsce na opowiadanie o takich rzeczach...

Gość gość
W tym zawodzie trzeba miec dużo odwagi...Idź i próbuj...

Gość gość
Tylko odradzam tych BARDZO znanych...

to może jakoś na gadu czy coś byś opowiedział? bo może mi by sie udało twoimi ,,kanałami"? :)

Gość gość
Odradzam gadu i inne anonimowe metody...Naprawde doradzam trochę odwagi i pójscie na 40 minut przed spektaklem "od tyłu" do teatru...

no ale to nie jest tak, że powiedzą mi to co wiadomo? zapytam przykładowo jak sie wybić, to powiedzą że trzeba mieć talent lub dojścia itp. O co mam pytać?

Gość gość
Nie... No co Ty ?Powiesz że chcesz zdawac do szkoły... Potrzebujesz wskazówek czego się uczyć, jak się uczyć itp...Że nie jesteś pewna wymowy, nie wiesz jak ćwiczyć dykcję i czy mógłby Ci podac sposoby i sprawdzić Twoje postępy...Po prostu nawiązac znajomośc... A potem, przy okazji dopytac się o te "niuanse"...

Gość gość
To by była pierwsza Twoja "rola"...I nie zrażac się niepowodzeniami... Isć do innego teatru...I przede wszystkim... Być miła i grzeczną...

Gość gość
No to spokojnie... Aktor ma 45 minut na przygotowanie się do spektaklu...Przychodzisz raz, umawiasz się na inny termin... Spokojnie nie wszystko na raz..

Gość gość
Moze znajdzie dla Ciebie czas i przyjdzie wczesniej alebo zostanie po spektaklu...Tylko ostrzegam...Żadnych spraw "łózkowych"...Sorry ze o tym wspominam ale wiesz jakie życie jest...

Gość gość
Niestety w Waie nie mam znajomości... Kraków, Bydgoszcz, Trójmiasto... W zasadzie nie ma problemu...

wiem, wiem ale spokojnie :D ja taka nie jestem, hmm no zobaczymy czy będzie chciał wogóle sobie mną głowe zawracać, zostawać specjalnie tylko po to bo jakaś tam dziewczyna sobie wymyśliła taki zawód?

Gość gość
No wiesz...Jest taki aktor w Wawie... Kuba Ulewicz...Jego ojciedc w Krakowie bardzo pomógł jednej z w miarę znaych aktorek.Dokładnie własnie tak jak ci opowiedziałem...Możesz go znaleźć i powiedziec mu że się o tym dowiedziałaś i czy on tez mógłby Ci pomóc...Jego mama to Krystyna Rutkowska... Też chyba gra gdzies w Wawie... To bardzo miła pani...Kube znałem jak był dzieciakiem i podrostkiem tak że na mnie powołać się nie możesz... Ale możesz wspomniec, że wiesz o tym jak jego ojciec, Wacław Ulewicz uczył i wspomagał Ewie...Jego ojciec umarł na zawał na ulicy w Wawie..

Gość z tobą madziu tutaj
sie nie rozmawia. nie zauważyłaś?

Gość gość
Co mogłem...Pozdrawiam...Jakby co to jestem na swoim topiku jakiś czas jeszcze...Powodzenia.

Gość gość
Fajną ofertę ma szkoła policealna Machulskich (aktorskamachulskich.pl). Działają na tych samych prawach praktycznie co szkoły publiczne. Jak skończę tę szkołę, zdam egzamin państwowy to będę miał te same uprawnienia co mają ludzie po PWST itp.