Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olgi

żłobek-zblizyl Was z Waszymi dziecmi czy oddalil?

Polecane posty

Gość olgi

moj idzie w wieku 7 miesiecy.jest str asznym cyganem.do kazdego pojdzie i kazdemu da sie wziac i za nami nie plaacze.boje sie ze obcych zacznie traktowac jak rodzicow i nie bedziemy dla niego "jedyni":)

e tam, nie ma obaw, nasz poszedł jak miał 8 miesięcy, teraz ma 13, uwielbia ciocie w przedszkolu, ale tata jest stale i niezmiennie numerem 1 lepiej że dziecko odważne i sie umie odnaleźć niż żeby miał cierpieć i przezywać że Was nie ma :)

Gość olgi
dzieki za :)apocieszenie:)a jak Mama?tez numer jeden?:)bo ja czasem czuje sie jak to mowi moj mąż:podcieracz:)dziecko jest ze mna tak oswojone ze woli bawic sie ze swiezymi twarzami:)pozdrawiam

Gość olgi
mialo byc:podcieracz:)

Gość olgi
Podcieracz!!!

no u nas mama jest numer 2...:) ale my spedzamy z synkiem porównywalna ilośc czasu bo mamy dośc luźną czasowo pracę i z tata po prostu jest fajniej, bo na basen zabiera, bo podrzuca, bawi sie w konika:P, pozwala jeśc byle co...:P ale ja się bardzo ciesze że taki maja kontakt bo jak wyjezdzam na pare dni to nie ma oporów żeby zostali sobie sami a w przedszkolu jest super, to była chyba nasza najlepsza decyzja (bo czasowo nie musielibyśmy go w sumie wysyłac), uwielbia dzieci, duzo więcej łapie od innych, wszyscy jestesmy zachwyceni a najważniejsze że Młody to uwielbia, bo jakby nie lubił, to byśmy go w sumie nie zmuszali

Gość olgi
no u nas wlasnie podobnie.tata jest ciekawszy.ale wszystkie ciocie najciekawsze:)jjestem zazdrosna!!!:)

no co Ty :) pewnie że na chwilę sa ciekawsze, bo sa nowe, ale pomyśl o wieczorze, kiedy się przytula itp i czuje zapach mamy i taty, który mu sie kojarzy z miłościa i bezpieczeństwem :) mysle że tego by na ciocie nie wymienił:P poza tym przecież ma dopiero 7 miesięcy, wszystkie zachowania wiążą się z odkrywaniem, a nie z robieniem CI przykrości :)

Gość olgi
on niestety sie jeszcze nie przytula:(myslisz ze juz powienien?oczywiscie lubi noszenie w pozycji pionowej ale w lezacej juz nie.jak go kolyszemy na kolanach to niestety zasypia z placzem i raczej sie wyrywa,czasem woli zeby go wlozyc do lozka.juz sama nie wiem co o tym myslec:/

moja jak poszla do zlobka miala 18 msc, i im dluzej tam chodzi tym bardziej sie zlosci jak musi wracac do domu ,jak po nia przychodze to sie chowa i mowi ze nie idzie, najpierw sie smialam z tego a pozniej to nawet mi troche przykro bylo, ale tam sa dzieci, kupa zabawek, piosenki, prace plastyczne i nie ma kiedy sie nudzic. i bardzo sie ciesze ze tak lubi żlobek, od razu wiecej zaczela mowic a niedawno wrocila ze zlobka i zaspiewala: sto lat sto lat żyje żyje żyje:D nawet urodziny jej tam zrobili:D

jest za maly na przytulanie, moja tez nie lubila jak ja sie nosilo na lezaco, spokojnie:D

Gość olgi
Dziewczyny,a jak zasypialy Wasze dzieci?w lozeczkach,czy noszone na stojaco?czy jak?moj zasypial w lozeczku poki nie nauczyl sie wstawac

moja najpierw przy mnie lezala i jej do ucha gadalam cos po cichu, a ok roku w lozeczku sama

nasz jest taki wogle całuśny i przytulajski - pewnie po rodzicach, nie zastanawiałam się nad tym kiedy powinien sie przytulac, bo on od małego bardzo lubił kontakt fizyczny, najchetniej jako maluszek (1-3 miesiące) spał na Wojtku, nawet teraz lubi na nim leżeć i potrzebuje dużo kontaktu - ale my slę ze dzieci mają różnie, bardziej chodziło mi o kontakt z rodzicami wieczorem przed snem, taki, który zapewnia spokojną noc i poczucie bezpieczeństwa a co do złobka to dobrze Dana napisała, nowe zabawki, dzieci i wszystko sie wokół dzieci kręci - więc dla malucha same atrakcje :)

Gość olgi
a Wasze maluszki przy zasypianiu tez plakaly czy jak sie je przytulalo to sie od razu uspokajaly?

wiesz co, my od urodzenia spimy z naszym synkiem (tak sobie założylismy) i jak jest już spiący (koło 19:30) to się kłade przy nim i 5 minut później już śpi :) a ja moge siedziec na kafe :P

w zasadzie nigdy nie płacze przy zasypianiu, ale tez nigdy nie kazałam mu usypiac samemu, czasem jak się zapomnę i coś robie to on się położy na kocyku i przysypia sam, więc pewnie nie byłoby problemu, ale ja lubię te pare minut bliskości i na to zawsze znajde czas :)

Gość olgi
och...jak dobrze.nasz musi zawsze troche poplakac,potem na przemian poplakuje i uspokaja sie,czasem przez pol minuty sie drze,potem uspokaja i w koncu po jakims czasie zasypia

Gość olgi
nasz synus jak zaczyna robic sie zmeczony to zaczyna byc rozdrazniiony i placzliwy.jak cos nie po jego mysli,np jak go kladziemy na kolanach a nie nosimy na stojaco to sie drze.

Gość olgi
wlasciwie od poczatku tak bylo.zawsze wkurza sie ze jest zmeczony i wtedy staje sie nietykalski.ale sam w lozku tez nie chce byc.no co za maly cholernik:)ciekawa jestem czy inne dzieci tez tak maja

przypomniało mi sie , jakoś do 8 miesiąca zasypiał "lulany w wózku" a dopiero potem go przenosiliśmy do łózka, (bo jak szedł do przedszkola to sie bałam że go nie będą umieli ululać w tym wózku....), jakos koło 9 miesiąca zaczął zasypiac normalnie, więc sie nie martw :)

Gość olgi
dziekuje Wam serdecznie:)

Gość olgi
dzieki i nawzajem:)