Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kamila1992

moja kolezanka z grupy ma dziwne poglady, co o tym sadzicie?

Polecane posty

od października studiuje historie sztuki, juz na poczatku zaprzyjaźniłam sie z koleżanką z grupy. Jest indywidualistką i dosyć zamknieta w sobie, nosi spódnice w szkocka kratę, słucha black metalu ale najdziwniejsze sa jej poglady. jako kolezanka jest bardzo miła i fajna, ale czesto robi mi wykłady o "rasie aryjskiej" opowiada dlaczego rasa biała jest najlepsza(twierdzi ze białą rase stworzyli nordyccy bogowie, a pozostałe rasy to odpadki), jak widzi jakiegos obcokrajowca z wymiany studenckiej(ostatnio mamy ich troche) to komentuje jego narodowośc np ostatnio stalismy koło rosjanina to mowiła mi ze to aryjczyk i że słowianie to jedna z lepszych ras, ze ona sama jest z pochodzenia 100% słowianką, a jak widzielismy chińczyka to mówiła że powinno sie większośc z nich zagazowac albo zrzucic na nich bomby atomowe bo jest ich za dużo. Od poczatku roku uczepiła sie kolezanki z grupy, która jest Polka ale ma troche mongolskie rysy twarzy, ale raczej chyba nie ma takiego pochodzenia, nazwisko ma polskie, to moja opisywana kolezanka mówi o niej ze to mieszaniec rasowy, odpadek, ze trzeba ja "uspić i zutylizowac" i wszystkim którzy z nią rozmawiają rozgłasza żeby nie rozmawiali z tą "mongolska" kolezanką. :-o przykładów najej poglady jest dużo, co o tym sadzicie, czy ona jest chora umysłowo, czy to po prostu orginalnośc? :-o

Gość powiało kulturą
twoja koleżanka to rasistka z podlądami Hitlera. Powinna jej to cala grupa uswiadomic i dziwie sie ze tylko jej sluchacie i milczycie, boicie sie jej i jej poglądów?

Gość dfghj
wychodzi na to że albo sama masz takie poglądy skoro pozwalasz jej tak o kimś mówić, sama znam ludzi którzy też mają takie poglądy ale ja mówie że się z nimi nie zgadzam i że to chore uważać się za lepszego z powodu koloru skóry, i jakoś o dziwo kumpluje się z nimi nadal, bliscy przyjaciele to nie są bo jednak to nas różni ale trzeba twardo stawiać na swoim a nie pozwalać komuś obrażać innych, chciałabyś żeby to do ciebie się tak przyczepiła. uświadom jej że z tą gadką to nie do ciebie i że nie będziesz akceptować takich poglądów. niestety nadal są wśród nas rasiści co jest chore

inni sie z niej podsmiechują za plecami i udają "dla beki" że biora na poważnie jej poglady :-o

Gość dfghj
sory ale trzeba by jej to uświadomić w twarz że nie akceptujecie jak to ktoś napisał jej hitlerowskich poglądów a nie za plecami, niech ma świadomośc tego że jest z nią coś co najmniej nie tak

Gość powiało kulturą
podsmiechująsie:) boicie sie jej. boicie sie miec wlasne zdanie, dlaczego nikt jej nie uswiadomi ze jest RASISTKA??? w innych krajach rasizm jest karalny. ty tez sie jej boisz tylko tu umiesz sie wygadac, dlaczego jej nie powiesz ze kazdsy czlowiek jest rowny???? po co sie z nią zadajesz, boisz sie ze cie zutylizuje???? rob tak dalej , ciekawe czy jak patrzysz w lustro to widzisz czlowieka czy tchurza, a moze juz sie wstydzisz spojrzec w lustro???

ale ona jest fajan i inteligentna, można z nią porozmawiac na poziomie i nie chce żeby sie na mnie obraziła. A z jej pogladami próbowałam dyskutowac, ale ona niestety ma większa wiedze, ba, ma wrecz olbrzymią wiedze historyczna i zaraz zasypuje mnie argumentami o wikingach i starozytnych germanach potwierdzajacych jej teorie na które nie wiem jak w ogóle odpowiedziec :-o

Gość dfghj
jak mozesz pisać że ktoś z takimi poglądami jest fajny. czy powiedziałabyś że jest fajna jak to ty byś była tą dziewczyną z waszej grupy z innymi rysami twarzy?????

Gość powiało kulturą
mozliwe ze ma wiedze, interesuje ją to poniewaz jet rasistką . Ale pomysl troche: gdy spotkasz kogos bardzo fajnego z wielką wiedzą i wieloma zaletami ale z jedną wada będzie on pedofilem -czy wtedy tez bedziesz chciala sie z nim przyjażnic??? Wiem ze jest to przyklad bardzo nie ok, ale czy twoja znajoma jest ok? czy ty jestes ok z twoimi obawami? czy twoje kolezanki z innymi rysami twarzy mysla o tobie pozytywnie??? Moze siemyle ale taki podnużek rasisty jest jeszcze gorszy niz sam rasista,bo na jego polecenie zrobi wszystko byle nie stracic w jego oczach. Ale tracisz w oczach innych ludzi i niedlugo stracisz znajomych zostaniesz tylko ty i ona ale ona zawsze bedzie od ciebie silniejsza. Twoja kolezanka ma chory umysl, tacy ludzie mają bardzo silną psychike i szukają kogos slabszego kto mogą sobie podporządkowac. twoj wybor ale ja bedąc na twoim miejscu nie chcialby,m miec z tą rasistką nic wspolnego. Powiedz jej ze masz inne zdanie na ten temat i nie zamierzasz z nią dyskutowac. Nie masz obowiązku przestudiowac historii wikingow i zadnej innej, nie musisz sie jej tlumaczyc, Mowisz NIE. to sie nazywa ASERTYWNOSC

nie przesadzaj nie jestem żadnym "podnóżkiem rasistki", robisz z niej jakąs bezwzględną zimna psychopatke. :-o ja nie przejmuje jej pogladów, draznia mnie one, nie zgadzam sie z nimi. a jest fajna jako kolezanka. zachowujecie sie jakby te poglady to była jakas dzuma i zaraza rozprzestrzeniająca sie z wiatrem i każdego ich nosiciela nalezalo odizolowac :P

jak się nie ma własnej ideologii to bierze się cudzą. Jak dyskusji nie uznaje, to za którymś razem powiedz, żeby dała spokój i już.

juz mówiłam, ona chce dyskutowac, tylko ma wieksza wiedze, więc ja nie umiem podjac z nią dyskusji.

Gość aaa22
nie mów, że jest inteligentna żaden inteligentny człowiek nie byłby w stanie wygłaszać z dupy wziętych opinii o tym, że jest lepszy, niż inni miałam takiego kolegę w klasie. ja mam ciemne oczy, włosy czarne i śniadą cerę, kolega mówił do mnie "kundel". pewnego dnia dostał na korytarzu przy połowie szkoły plus nauczyciele taką wiązankę ode mnie i jeszcze jednej koleżanki pochodzenia włoskiego, plus jeszcze soczystego liścia w ryj, że od razu przycichł i już nic nie mówi ja bym to samo zrobiło z twoją kumpelą. mam do takich pierdolonych rasistów taką agresję, że bym rozszarpała najchętniej na strzępy

Masz koleżankę zagubioną i ksenofobiczną. Ja bym rozmawiał jak z małym dzieckiem (ze współczuciem, troską). Osobiście unikam kontaktu z fanatykami i ludźmi o zamkniętej głowie.

kamila1992 - ona nie chce dyskutować, tylko wciskac swoje racje, a trafiła na kogoś kto po prostu nie wie, więc nie może zaprzeczyć. O co zakład, że jak trafi na bardziej oczytanego od siebie (ba! trafi na kogoś z większą wiedzą ogólną nie z historii, bo argument o wikingach to można sobie o futrynę potłuc) to jej nerwy puszczą?

witam znów. Moorland, ale to nie jest argument typu "wikingowie byli fajni", ona opisuje dokładnie germańskie mity o stworzeniu świata - i opisuje jak ludzie zostali stworzeni przez bogów, ale tylko biała rasa(tzw ród Jarla) została uznana przez Odyna za godnych wejścia do Walhalli a pozostałe rasy sa odpadkami, z których stworzenia bogowie nie byli zadowoleni, smieciami które nalezy zniszczyć. oprócz tego zasypuje mnie masa argumentów o tym jak już w epoce brazu rasa biała była lepsza od pozostałych, co wykazują wykopaliska archeologiczne i obyczaje starozytnych germanów, opisuje jakichs germańskich królów wizygockich, wandalskich, longobardzkich itd. i wiele wiecej rzeczy mówi, np. o słowianach i celtach, to wyzej udało mi sie odtworzyć z jej pogladów troche z pomoca internetu i z pamieci bo gadała mi to wszystko już wiele razy i tłumaczyła. naprawde jestem pod wrazeniem jej wiedzy sama interesuje sie historią ale ona jest przy mnie encyklopedią chodzącą, tyle że... te poglady :/ nie moge mówić do niej jak do dziecka bo nie mam ku temu podstaw niestety.

Kamila1992 - powiedz, że sobie jaja robisz. Poważnie - to już ja jestem w stanie wymyślić lepsze, aczkolwiek i tak mocno wątpliwe argumenty niż wierzenia konkretnej rasy! Przecież to jest jakaś kompletne bzdura! Wikingowie też mięli zwyczaj składania krwawych ofiar w ślepej wierzę, że wyrwanie łopatek na żywca i zrobienie z nich skrzydełek ofierze ześle im pomyślność. Do tego dochodzi miejsce w którym dana rasa zamieszkiwała - bo zwykle warunki w których się żyje skłaniają do produkcji takich, a nie innych narzędzi. Kolejna sprawa - spora część Afryki Północnej jest zamieszkiwana przez rasę białą, chociaż mało osób skojarzyło by Araba z "białym". Co do znalezisk - rasa "biała" jeszcze mieszkała w szałasach jak się starożytny Egipt na dobre rozwijał więc...

Gość lord stront
Nie jestem zwolennikiem multikulturalizmu, ale także rasizmu i pogardy dla ludzi innych ras i kultur. Ja nie czekałbym ani chwili i powiedział co myślę o jej poglądach. Opowiadam się za państwem narodowym, ale nie rasistowskim, gdzie ludziom zagląda się w metryki, zamiast oceniać ich czyny. Obrzydliwa idiotka. Być może zakompleksiona, lubiąca szokować. A co do rysów mongolskich. Są polscy Tatarzy, którzy wiernie służyli Rzeczpospolitej, tymczasem taka kretynka gardzi ludźmi.

ale rzecz w tym że ona w to wierzy, a przynajmniej traktuje to tak, ze "cos w tym jest" wiec dla niej to jest argument jutro sie z nią spotkam, to co mam powiedzieć?

moja opisywana kolezanka mówi o niej ze to mieszaniec rasowy, odpadek, ze trzeba ja "uspić i zutylizowac" i wszystkim którzy z nią rozmawiają rozgłasza żeby nie rozmawiali z tą "mongolską" koleżanką. Twoja koleżanka nie jest kimś wyjątkowym, powtarza to co kawał czasu temu powtarzali faszyści. Jaki to miało finał - chyba wiesz. Znasz historię i skutki II wojny światowej, więc nie ma co cofać się o tysiące lat wstecz tylko poszukać argumentów w niedalekiej historii. Czy akceptujesz, żeby ową "mongolską" koleżankę rozstrzelać czy spalić w krematorium z powodu jej rysów twarzy i domniemanego pochodzenia? Źli ludzie potrafią być ujmujący, inteligentni, piękni, wykształceni, ale mogą być jednocześnie potworami. Nadzieja w tym, że to taka poza i z wiekiem jej przejdzie, ale nie można machnąć na to reką, bo " w sumie jest fajna tylko te jej poglądy" :-(

Gość atanazy_k
Pier.d.oli głupoty o jakichs odyńcach ;) i walhalach a ty tego słuchasz? W trolle i gobliny też wierzysz? A kumpela jest albo chora albo szuka uwagi innych.

no i kolejna porcja dziwnych pogladów - spotkana na egzaminie była chyba czyms zirytowana i zagadnięta o polityke chwaliła komunistów za to że mordowali księzy podczas rewolucji październikowej i wojny domowej w Hiszpanii i mówiła ze "nkwd dało przykład co nalezy zrobić z katolicyzmem dziś w Polsce" itd. :-o :D więc nie nazistka moi drodzy, świruska po prostu, coraz bardziej sie o tym przekonuje... :D i to niegroźna swiruska bo krzywdy fizycznej raczej nikomu nie robi.