Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość issabett

bardzo prosze o odpowiedz matek z dziecmi w wieku okolo 7 m-cy

Polecane posty

Gość issabett

Moja corka w wieku 3 tyg przeszla zapalenie opon mozgowych,co prawda szybko zareagowano i zwalczono bakteir,wiec to zapalenie przeszla w miare lekko. W kazdym razie na bilansach i przy szczepieniach pediatra nic nie mowil na odruchy corki,9 lutego skonczy 8 m-cy,prawie raczkuje,ladnie chwyta, powoli podnosi sie do siadu,przeklada zabawki,bawi sie ladnie,ale niepokoi mnie,ze jak chce ja postawic to podkurcza nogi,jak poczuje podloze to stanie na stupkach ale ma podkurczone paluszki,albo staje na samych paluszkach, potem znow podkurcza nozki i przebiera nimi,nie wiem moze to normalne, wiec zastanawiam sie czy wasze dzieci tez tak maja? I jeszcze jedno, jak sie ja posadzi lub na rekach podniesie lapiac pod pachami to czesto zachowuje sie jak ptaszek i podkurcza raczki jak skrzydelka do gory,sciagajac lopatki....nie wiem czy powinnam sie niepokoic,byc moze za bardzo zwracam na wszystko uwage. Bardzo prosze o odpowiedz!!!!

Gość issabett
Up up

Gość ahhaaaaaera
mój synek ma podobnie, byliśmy u ortopedy, neurologa - dziecko zdrowe. każdo dziecko ma inne odruchy i inaczej sie rozwija. dla pewnosci możesz iść do kontroli, ale chyba nie masz z czym iść. mojemu dziecku jak tylko dotkniesz paluszki to od razu je kuli, a jak dotknę palca u nogi mojemu męzowi to jest wrzask na cały dom. chyba synek odziedziczył to po tatusiu. :-)

Gość ahhaaaaaera
mój synek ma podobnie, byliśmy u ortopedy, neurologa - dziecko zdrowe. każdo dziecko ma inne odruchy i inaczej sie rozwija. dla pewnosci możesz iść do kontroli, ale chyba nie masz z czym iść. mojemu dziecku jak tylko dotkniesz paluszki to od razu je kuli, a jak dotknę palca u nogi mojemu męzowi to jest wrzask na cały dom. chyba synek odziedziczył to po tatusiu. :-)

Gość issabett
Ale raczki tez podobnie trzyma? Bo chyba one mnie najbardziej niepokoja, jeszcze nie widzialam by dziecko tak smiesznie robilo,to wyglada jakby sie szykowala do lotu,raczki ugiet do gory i lekko za glowke, a lopatki sciagniete,nie zawsze tak robi i w sumie kiedys bardziej,ale ja mysle,ze to moze napiecie miesniowe :o

Gość ty idotko nie widzisz
ze twoje dziecko sie tak broni przed stawianiem go na nozki??? :-Onaprawde jestes taka tepa?

Gość issabett
Do ty idiotko - nie wyladowuj swoich frustracji na forum, napisalam o nozkach oddzielnie, a to z raczkami robi jak ja podciagam do pozycji siedzqace albo kiedy podnosze ja trzymajac pod pachami, wtedy sciaga lopatki i kurczy raczki. Chcesz kogos krytykowac to naucz sie czytac, typowe dla tepakow :o

Gość ty idotko nie widzisz
kretynk jak jestes tak durna ze nie rozumiesz zachowania swojego wlasnego dziecka to zal mi ciebie:-Otwoje dziecko po prostu NIE CHCE!

Gość issabett
Jezus maria!!! Kobieto mam nadzieje,ze siedzisz tu z nudow i sama nie masz dzieci,bo szkoda by pod twoim wplywem wyroslo na chamskie,ordynarne i rozwrzeszczane bydlo:/ kazde dziecko bierze sie na rece i nie sadze,ze moje dZIecko tego nie chce skoro sie smieje w glos...regula jednak sie potwierdza,ze ten kto ma malo w glowie najwiecej ma do powiedzenia, a w tym wypadku jeszcze rynsztok i plugastwo plynace ze zjadliwych usteczek:) prymityw:)