Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak sobie mysle...

czy moge poprosic ksiedza o fakture?

Polecane posty

Gość tak sobie mysle...

Wszedzie wszystko trzeba nabijac na kase....za kazda usluge, nawet za przejazd taxowka, a rpzeciez Kosciol tez pobiera okreslona kwote pieniedzy za okreslone uslugi ij za msze, za pogrzeb, za msze slubna itp itd. Wiec w sumie dlaczego nie placa za to podatkow? dlaczego nie moge poprosic o fakture albo paragon? a poprosze jutro jak pojde zamowic i placic za msze.

Gość gabkamski
wstydu nie masz

Gość maturks4
Oczywiście, że możesz. Tylko potem szczegółowo nam opisz reakcję księdza;)

Gość i bardzo dobrze zrobisz
czarna mafia zyje z naszych pieniedzy.kosciol powinien byc opodatkowany!to taka sama instytucja jak kazda inna

Gość i bardzo dobrze zrobisz
czarna mafia zyje z naszych pieniedzy.kosciol powinien byc opodatkowany!to taka sama instytucja jak kazda inna

Gość niekonieczny
i tam my za wszystko zapłacimy, jak opodatkują kościół to nam zasuną takie ceny za chrzciny pogrzeby i śluby że sie nie pozbieramy.

Gość gabkamski
już po jątrzy na kościół

Gość mysle ze schudniesz
bedziesz sie prazyc w piekle. ksiadz to nie ejst zwykly czlowiek a kosciol to nie ejst zwykla instytucja.

Gość a jaaaaaaaaaaaaa
ostatnio płaciłam za różaniec dla dziecka i poprosiłam o rachunek.Baba patrzyła na mnie jakby zobaczyła wariatkę ale po 4 dniach już się go doczekałam .Musiałam chodzic do kancelarii ale byłam uparta :))

Gość tak sobie mysle...
piekarz zbankrutowal bo rozdawal chleb biednym i nie placil za te darowizne podatku, a kosciol ma miec wsyztsko za darmo? ojj przepraszam, nie koscil tylko ksieza.

Gość pomaranczowsza
w bardziej uporzadkowanych krajach ksiadz automatycznie daje fakture, bo np. datki niedzielne sa w kopertach i wiadomo, kto ile przez roku ofiarowal. popros i zachowuj sie tak, jakby to byla najnormalniejsza normalka. tyle, ze nie wiadomo, czy oni maja owe faktury do ew. dania ;)