Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolaluna92

Czy facet jest w stanie

Polecane posty

Gość lolaluna92

Czy facet w wieku 22-23 lata jest w stanie poczekać z seksem 2-3 lata jeśli mu zależy na dziewczynie? Czy tez moze zawsze zwierzece instynkty zaspokojenia potrzeby sa siliniejsze? Czy sa faceci ktorzy nie oddzielaja seksu od milosci ,a traktuja seks jako jej dopełnienie?

Gość sdfg
nieeeeeee

Gość lolaluna92
czemu? czyli mam sie wiazac z moimi rowiesniakami bo starszy o 2-3 lata chlopak nie poczeka az bede gotowa na sex?

Gość traz tez często
2 - 3 lata? kurcze to duzp tak 6 -8 miesięcy raczej zaczeka jeśli mu zależy, ale więcej bedzie trudno

Gość Koleś123
Na co czekasz ? może jutro będzie koniec świata...chcesz zginąć nie zaznając przyjemności z seksu?

Gość traz tez często
a czemu chcesz czekac az 2 -3 lata?

Gość lolaluna92
Znamy sie dopiero od 3 miesiecy , a jestesmy ze soba od 2 tygodnii, wiec nie sadzicie chyba,ze po pol roku zwiazku wskocze mu do łóżka??! Zreszta musze sie uoewnic na 100% ze to ten jedyny...Na razie jestem bardzo zakochana,ale to moze minać... Zreszta nie jestem jeszcze gotowa na sekes zwyczajnie..... Jedyni sa gotowi w wieku 18-19 , a inni w wieku 22-23 lat np.

Gość lolaluna92
podnosze topic

Myślę, że 2-3 lata to bardzo ciężki test. Pewnie będzie facet który wytrzyma, tylko pytanie ilu ich jest ... Widzisz, dziś są czasu kiedy co tydzień w toaletach odbywa się seks po 5 minutowej znajomości. Z drugiej strony ty oczekujesz 2-3 lata. Ja wytrzymałem rok (20 lat temu) i pewnie jeszcze kilka msc bym wytrzymał, ale nie nie 3 lata :) Zobaczysz jak z czasem narasta w nim napięcie i wtedy się okaże, czy będzie Cię zachęcał, czy np. szantażował, czy groził, czy Cię rzuci.

Gość Jan Paweł Trzeci
2-3 lata Jestem ciekaw, czy ty będziesz gotowa poczekać z dzieckiem do 35 r.ż.

Gość lolaluna92
JacekJ czyli o rok dłużej byś nie poczekał? to ja sram na takie coś ,widocznie jej nie kochałeś prawdziwie - Prawdziwa miłosc jest zdolna do poświecen - a co jesli dziewczyna dostalaby np. białaczkę i byłaby oslabiona chemioterapia i calym leczeniem wiec logiczne ze nie mialaby ochoty ani siły na seks (albo weź sobie przyklad innej choroby) - i co rzuciłbyś ją? Czy wszyscy faceci myślą penisem?

Gość lolaluna92
Jan Paweł Trzeci - na razie nie myślę o dzieciach, ale co to wogole ma do rzeczy?!

Gość Jan Paweł Trzeci
to proste lolunia. On ma czekać, bo to dowód "że mu zależy". Pięknie. A co jeśli zaczniesz myśleć o dziecku a on będzie to odkładał? Wtedy sobie wymyślisz, że jak mu zależy to zrobi ci dziecko. Rownie dobrze można powiedzieć, że jak ci zależy to pójdziesz z nim do łóżka kiedy zechce i nie będziesz mieć nigdy dzieci ale oboje wiemy, że to sprzeczne z twoim systemem wartości. Moim zdaniem nie powinnaś się uzależniać od sztywnych ram czasowych, ale tego co czujesz i jak dobrze go znasz. Najlepiej robcie dużo różnorodnych rzeczy, wtedy poznasz w pełni jego charakter.

@lolaluna92 Jesteś agresywna. Czemu? Historia o białaczce nie ma nic wspólnego z tematem. Jesteś niedojrzała, żyjesz ideałami. Życzę zmiany nastawienia do facetów, z takim nastawieniem (agresją) daleko nie zajedziesz ... Żegnam.

Gość lolaluna92
No ale tu nie chodzi o ramy czasowe. Chodzi o to ze nie czuje sie gotowa na seks i watpie zebym była wczesniej niz za 2 lata. a może za 3. Tu nie chodzi o sztywne ramy czasowe - chodzi o to ze zeby dobrze poznac człowieka trzeba czasu ,a pół roku - rok to tak naprawde niewiele , za krotko zeby kogos naprawde dobrze poznać. I nikt mnie nie przekona ze jest inaczej.

Gość lolaluna92
agresywna , a to dobre! Prawda w oczy kole i tyle!

Gość Jan Paweł Trzeci
Zależy lolunia. Intensywna znajomość, dużo rozmów pozwalają szybciej kogoś poznać. No i powiedz mi jedno - piszesz o poświęceniu. Nie poświęcisz ciala dla swojego faceta? Czyli myślisz tylko o sobie i w czasie bialaczki go opuścisz. (oczywiście wiem, że to głupota)

Gość lolaluna92
nie wlasnie , ja bym go w czasie np. bialaczki nie opuscila. Nawet gdybym miala dzika ochote na seks....Jestem wierna i lojalna.

Gość Jan Paweł Trzeci
A skąd wiesz, że on by cię opuścił? Sama widzisz "ja wiem że bym tego nie zrobiła". On powie to samo.

Gość lolaluna92
dla mnie wek jest prosty - jak kocha to poczeka. A co to jest 2-3 lata w stosunku do calego życia. A tymbardziej w stosunku do wiecznosci.

Póki co to ciebie zabolało. Jacek napisał z retrospekcji, ty tylko teoretyzujesz. Większość osób po 2-3 latach zna się bardzo dobrze i normalnym jest, że dążą do bliskości. Możesz z góry zaznaczyć, że na seks zgodzisz się tylko wtedy kiedy będziesz w pełni gotowa, ale są pewne granice (u każdego inne) tego ile można na coś czekać.

Gość Jan Paweł Trzeci
"Jak kocha to nie będzie czekać". Czyli go nie kochasz. Widzisz? Twoje słowo przeciw mojemu. Musisz zrozumieć, że jak ktoś nie chce czekać to nie jest wcale jakimś złym człowiekiem! Nie namawiam cię, żebyś żyła wbrew sobie - chcesz czekać, czekaj. Ale jeśli tych co nie chcą czekać wartościujesz moralnie... cóż. Powodzenia.

Gość lolaluna92
Jan Paweł Trzeci - alez ja ich nie wartosciuje moralnie. Pisze tylko ,ze skoro nie chciał poczekac to to nie byla prawdziwa miłośc, (nie przeszla proby czasu) - czy to jest wartosciowanie moralne??! A czy nie uwasz ze takie naciskanie na dziewczyne nie jest troche egoistyczne bo zaklada ze tobie ma byc przyjemnie ,a nie bierze pod uwage samopoczucia dziewczyny??

a skąd wiesz, lalunia, że po 3 latach będziesz gotowa? To Twoje gdybanie, a wieloletnia niechęć do bliskości sama z siebie dobrze nie wróży.

Gość Jan Paweł Trzeci
Twoje zachowanie to też egoizm, bo nie bierzesz pod uwagę samopoczucia faceta. Może bardzo cierpieć. Wartościujesz moralnie, bo uważasz że istnieje jedna definicja prawdziwej miłości i tylko ty masz rację, Wiadomo, że jeśli ktoś się nie dostosuje to nie jest "prawdziwy".

Gość yy...
Po trzech latach, to ja zamieszkałam z moim chłopakiem, a nie planowałam po takim czasie współżycia. Czyli jak? Za 3 lata seks, za 5 narzeczeństwo, po kolejnych 3 ślub, a dziecko w 10 lat po ślubie, żebyś była gotowa?:D

Gość Jan Paweł Trzeci
yy A co? Dziecko trzeba mieć szybko? Ty kanaijo!

Gość kobietka:)
Kilka osób Ci już to napisało, ale i ja się dołączę: moim zdaniem niewłaściwie oceniasz faceta. To, że Cię pragnie, nie znaczy, że ma złe intencje. Z góry zakładasz, że potrzebujesz 2-3 lat, a jesteście ze sobą 2 tygodnie. To nie jest w porządku. Ile razy chcesz go testować, na jakie sposoby? Znam faceta, który kochając swoją dziewczynę, która była wierząca, czekał 2 lata na jakiekolwiek kontakty, a kolejny rok na pełny seks. Zależało mu, był zakochany, czekał.. i skończyło się wizytami u psychologa, bo było mu ciężko, a po 4, 5 roku związku rozstali się. Pytasz, czy są faceci, którzy nie oddzielają seksu od miłości, bo chyba takiego szukasz? Otóż, jeżeli dla faceta seks jest częścią miłości, to tym bardziej będąc z Tobą, chce się z Tobą kochać. Oczywiście, że powinien trochę poczekać aż będziesz gotowa, ale niekoniecznie aż tak długo.

Gość lolaluna92
A ile mial lat ten znajomy? I zauwaz ze on czekal 2-3 lata na jakkolwiek kontakt...A ja mowie o czekaniu na seks ,a nie jakokolwiek piesczoite typu pocalunki , przytulanie...etc.. A to spora roznica. Zwazywszy na to ze on czekal 5 lat na seks..

Gość Jan Paweł Trzeci
Więc masz nadzieję, że się da ;p Ale musisz dbać o faceta, żeby się nie załamał.