Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolaluna92

Czy facet jest w stanie

Polecane posty

Gość kobietka:)
Byli odrobinę młodsi. Rozstali się, jak on miał chyba 23. Na seks czekał w sumie 3 lata, z czego po dwóch zaczęły się pieszczoty trochę bardziej "zaawansowane" niż przytulanie i całusy, większych "szczegółów" nie znam. Dziewczyno, masz 22/23 lata. Co innego gdybyś miała 16, wtedy powinien czekać nawet 3-4 lata. Takie jest moje zdanie. Jestem trochę starsza i patrzę na seks trochę inaczej. Nie ma sensu go idealizować, ale też nie powinno się go traktować jako coś złego, grzesznego. To może być coś pięknego, między dwojgiem ludzi, którzy się kochają, dlaczego chcesz sobie i jemu to odbierać?

Gość lolaluna92
Hej ,a skad wniosek ze mam 22-23lata?!! Tyle ma moj chlopak. Ja mam niecale 20.....wiec uwazam ze jestem mloda. Nie czuje sie wielce dorosla i nie zgrywam takiej.

Gość lolaluna92
fiku mikku jakbys przeczytal temat to bys znal odpowiedz.

No tak, genialna jest...teraz ma 20 lat i nie jest gotowa, ale jest w stanie powiedzieć, że za 3 lata będzie. uwielbiam takie egzemplarze.

Gość lolaluna92
przeciez nie napisalam ze za doladnie 3 lata bede gotowa tylko ze mniej wiecej...moze za 2,5. Wam sie to wydaje bog wiele ile czasu,ale tak naprawde czas pedzi jak szalony ,rok za rokiem..

"fiku mikku jakbys przeczytal temat to bys znal odpowiedz." No to mi się dostało :P Chciałam tylko zauważyć, że zapewne sama "pękniesz" :)

"Czy facet w wieku 22-23 lata jest w stanie poczekać z seksem 2-3 lata jeśli mu zależy na dziewczynie?" A czemu facet ma dostosowywać się do twoich egoistycznych zachcianek? To, że seks to dla ciebie coś odrażającego to się leczy. Seksuolodzy w każdym większym mieście przyjmują. Wybierz się. A co do tematu to w ciągu tych 2-3 lat to poznasz wielu facetów. Lepiej na piśmie mu zagwarantuj, że do łóżka z nim pójdziesz po takim czasie.

Gość hhhhhhh
jak miałam 18 lat, sama zaciągnęłam faceta do łóżka, taką miałam ochotę na seks. gratuluję braku libido i współczuję wszystkim twoim przyszłym facetom. przyzwyczaj się, że będziesz na prawo i lewo zdradzana całe życie. kto normalny będzie czekał do usranej śmierci, aż się jakaś oziębła ryba łaskawie zdecyduje. seks z dziewicą/prawiczkiem to żadna przyjemność, lepsze są doświadczone osoby. seks to normalna część związku, w dodatku bardzo przyjemna i tworząca niesłychaną więź, po co z niej rezygnować?

"seks z dziewicą/prawiczkiem to żadna przyjemność, lepsze są doświadczone osoby." Dzięki. Nabrałem ochoty na dziwkę zamiast próbować jakąś poznać.

Gość lolaluna92
"seks z dziewicą/prawiczkiem to żadna przyjemność, lepsze są doświadczone osoby." Padłam. Chyba ze traktujemy seks jako sport , to wtedy masz rację.... Ja chyba nie pasuje do tych czasow. Co ten postmodernizm zrobil z ludzmi. Seks stal sie jakims bogiem, bez seksu nie ma zycia, a jak ktos nie ma aktualnie partnera to uprawia seks z przyjacielem (tzw. friends with benefits) - Ludzie to chore! To wy jestescie chorzy a nie ja! I żeby bylo jsane : nie czuje obrzydzenia do seksu ,moze byc on bardzo pieknym aktem laczacym 2 kochajacych sie ludzi.. Ale nie uwazam ze jest najwazniejsza rzecza w życiu i nie przeslania mi on wszystkiego!

Gość fdsfgfgfh
lolaluna kochana prawda jest taka, ze dopoki nie ejsteś zoną to nie masz obowiązku zadnemu ruchaczowi dawac dupska... a jak ktos bedzie cie przymuszal to od razu widac ze to zwykle zero i na czym mu zalezy najbardziej.

Gość alalal
Powiem tak. Mam chłopaka o wiele starszego od twojego i mu szczerz powiedziałam, że do łózka to po slubie. Jestem starsza od ciebie. Dlacaego tak zrobiłam? To nie że ja nie che ale wiem jakie moga byc konsekwencje. A co jak zajde wciążę? Oczywiście istnieje antykocepcja ale ja jestem całkowicie jej przeciwna i to nie ze względów religinych tylko czemu to ja mam truc mój rganizm jakimiś tabletkami. Zresztą antykoncepcja n igdy nie da ci 100% pewności. A JA NA RAZIE NI CHCĘ BYĆ MATKĄ ANI NIE JESTEM NA TO GOTOWA, a że biorę odpowiedzialność za swoje czyny to postepuje jak powyżej. A co do jego reakcji to powiedział, że poczeka. Gdyby było innaczej to poprostu zerwałabym z nim. Wiesz jak b yś zaszła w ciążę to pan zawsze może zwiać, a ty przez 9 miesięcy bedziesz nosić dziecko w sobie i co później, oddasz je? Oczywiście możesz też nie mieć wpadki i wszystko może byc okej. Ps. Ja w Twoim wieku też nie byłam gotowa na seks więc się nie przejmuj i szanuj siebie.

Gość fdsfgfgfh
ja np. mam 25 lat i z nikim bez slubu sypiac nie bede bo mnie to obrzydza i niemoralne dla mnie, bym sie czula jak szmata. jak kocha to poczeka, proste. jak nie to pojdzie do innej, plakac za nim nie bede :D

Gość fdsfgfgfh
alalal mysle dokladnie tak samo, myslalam ze takie wartosciowe kobiety juz wymarly :D tez jestem przeciwna pigulkom anty, to zwykly syf, co zatruwa orgzanim, po latach brania robia się żylami, nowotwory i inne syfy. żaden facet nie ejst tego warty zeby dla chwili przyjemnosci tak niszczyc cialo. a po slubie to mysle ze bede korzystac tylko z prezerwatyw, bo jakies spiralki to tez dziwna sprawa jak dla mnie.

Gość lolaluna92
a czy wy idac od razu do lozka nie uwazacie ze cos straciliscie? Pierwszy etap zwiazku , czas niewinnosci, itp. Nie lepiej odkrywac sie nawzajem powoli , smakowac uczucie powoli ,a nie od razu przchodzic do deseru nie zjadlwszy obiadu? Sam deserem sie najecie, choc jest smaczny.

Gość lolaluna92
* Samym deserem sie nie najecie ,choc jest b. smaczny.

Gość alalal
Na kafeteri jest teraz taki temat Nie wiem co robić... jestem w ciąży. Poczytaj sobie autorko topiku i zastanów sie czy ty też chciałabys być w takiej sytuacji

Gość fdsfgfgfh
masz racje, dokladnie tak jest. do lozka powinno sie isc po slubie, wtedy to jest piekne,. a co to za przyjemnosc seksic sie z kims na wszystkie mozliwe sposoby, a potem ubierac bialą suknie slubną (symbol niewinnosci). inna sprawa taka, ze facet sie juz dawno toba znudzi a nawet slubu nie macie, i niechetnie chce sie zenic bo i po co? jak wszystko dostal na tacy bez slubu to potem nie chce sie zenic, poczytjacie sobie tematy zdesperowanych konkubin, ktore po 5 lat mieszkają z chlopakiem a potem on sie zenic nie chce i muszą go blagac o pierscionek :D

Gość fdsfgfgfh
dokladnie, wpadniesz i co wtedy? facet cie moze kopnac w tylek, bo i tak slubu nie mieliscie. a jak jest slub to jednak facet troche pomysli. co prawda po slubie tez moze zdradzic i zostawic, ale to jednak cos innego. przynajmniej byl twoim męzem a nie pierwszym lepszym, ktory cie zaplodnil i zwial.

Gość do Darker
sam nie wiesz czego chcesz. raz się żalisz że kobiety zbyt szybko "dają" a ty chcesz tylko dziewicy a w tym temacie zupełnie sobie zaprzeczasz pisząc, że dziewczyna ma iść z tym facetem do łóżka

Gość lolaluna92
alalal - mysle podobnie. Tez powaznie mysle nad zachowaniem dziewictwa do ślubu. A dlugo na ciebie czekal?I masz 100% pewnosci ze cie nie zdradzil ? Bo tego bym nie przezyla...

Wszystko ma swój czas, poznawać się stopniowo, ale też pewne rzeczy naturlanei przyjdą i w pewnym momencie trzeba sie temu poddać. Tak uważam :)

Gość fdsfgfgfh
takie chore czasy nadeszly, ze dla wielu facetow dziewczyna=seks. ale to kobiety tak nauczyly facetow niestety, bo są takie latwe i sekszą się z kazdym kolejnym chlopakiem. Niech sie teraz faceci nauczą, ze powinni sie wstydzic oczekiwac od dziewczyny zeby z nimi sypiala, bo nie ejst ich żoną i nie ma takiego obowiązku. tyle.

Gość fdsfgfgfh
czemu ma zaraz zdradzac? poszukaj sobie takiego ktory ma podobne priorytety, podobne poglądy.

Gość fdsfgfgfh
a libido mam duzo bo czesto sama sobie robie przyjemnosc, wiec nie jestem jakas zimną klodą... :P

Gość lolaluna92
Tzn. mysle ze on ma podobne priorytety i mnie nie zdradzi...Jednak pewnosci nigdy nie mamy.... Wiele dziewczyn tez tak myslalo ,a zostalo zdradzonych czy to swiadomie czy po pijaku... Najbardziej boje sie zdrady bo jestem b, wrazliwa i nigdy , NIGDY nie wybaczylabym zdrady...

Gość hhhhhhh
tylko się nie dziwcie, biedne oziębłe niunie czekające w nieskończoność na znak z niebios, że to już czas, że was faceci robią bokami jakbym była facetem i usłyszałabym, że seks to dopiero po ślubie, roześmiałabym się dziuni w twarz i poszukałabym jakiejś normalnej brak chęci na seks = niskie libido i nie ma co dorabiać ideologii, potem z taką są tylko problemy, faceci się żalą, że im żona nie daje, bo ona nie ma potrzeb prawie wcale. durni są ci, którzy czekają, aż lala będzie gotowa, sami kręcą na siebie bicz i w przyszłości będą tego żałować. 25-letnia kobieta nie ma potrzeb seksualnych? to trzeba leczyć, przecież to zaburzenie.