Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarna oliwka 1223

Jak wygląda brzuch zaraz po porodzie i co stosować-SZCZERZE

Polecane posty

Gość Meg Jachid
popieram ciburaszkę! straszą cię pierdołami. jak masz mały brzuch to wszystko się pieknie wchłonie jak zaczniesz karmić cyckiem :) Mi 3tyg po porodzie został 1kg i brzuch prawie jak przed ciążą. Owszem jest jeszcze miękki ale jak zakładam bluzkę to nawet odznacza się zarys mięśnia więc nie panikuj ;) Nie wiem jaką masz figurę. Ja przytyłam 11kg ale jestem wysoka 171cm.

Gość raczej wątpię żeby zapomniała
Miało być smarowanie,a nie smakowanie ;) to jest raczej kwestia tego,że są przecinane powłoki brzuszne w wyniku czego zawsze dochodzi do uszkodzenia zakończeń nerwowych. i to już indywidualna sprawa pacjentki,jak duże "szkody" to spowoduje. a co do karmienia piersią to bzdura! ja dwoje karmiłam,a trzeciego nie i nie było różnicy w utracie wagi. a co do mm też bez zaburzeń układu pokarmowego. najstarsze dziecko karmione piersią miało kolki, pozostała dwójka-nie miała. także to wszystko zależy od organizmu. mam koleżankę,która wyznawała zasadę,że w ciąży trzeba jeść za dwoje-przytyła prawie 30kg-ja najwięcej 10kg-a po porodzie twierdziła,że dziecko wszystko ściągnie. dziecko ma pięć lat a ona gigantyczną nadwagę. po porodzie należy jeść racjonalnie i zdrowo,podobnie zresztą w ciąży i nie ma potem problemów.

Gość paradis1
ja jestem rownież kilka tygodni po cc. Po pierwsze, nie żaluj że bedziesz je miała, bo to naprawde nic strasznego!!! Nic nie boli, rana leciutko ciagnie, ale mozesz wszytsko robić! Ja brzuch mialam taki sam jak przed ciążą. Jakbym wogole w ciązy nie była. Od dnia ściagniecia szwow stosuje plastry na ranę Sutricon a na brzuch Mustele poporodową. Niestey na ćwiczenia 6 tygodni to za krotko. Cwiczyć tak intensywniej będziesz mogla po ok 3 miesiącach aby w środu szwy ci nie puściły. Do tego czasu spacery, spacery, spacery :) I nie przejmuj się, ja tez myslalam ze to bedzie masakra, a okazalo się wszystko super.

Gość ciburaszka
no ale nie trzeba zaraz się wystawiać na widok męża, przez te pierwsze tygodnie brzuch może cicho siedzieć pod koszulami :)

Mój brzuch wyglądał bardzo dobrze po pierwszej ciązy. Po pierwsze nie miałą cc, więc żadnej blizny;) Po drugie karmiłam piersią, więc szybciutko chudłam. Po 6 dniach miałam swoją wagę a po 3 tyg schudłam jeszcze 5 kg. Teraz jestem w drugiej ciązy i mam nadzieję że urodzę naturalnie, bo nie wyobrażam sobie mieć blizny na podbrzuszu, tym bardziej że nie wiadomo jak ładnie Cię kto zszyje , czy rana się nie rozejdzie, boniestety po porodzie będziesz wstawać i nosić dziecko, czy nie zropieje..pracuję w szpitalu i różne rany i blizny widziałam. W ciązy smarowałąm brzuch oliwką. Wróciłam do domu z położniczego i zapięłam swoje jeansy bez problemuale to chyba uwarunkowania genetyczne bo moja mama też chodziła szczupło w ciąży.

Gość no macie problemy to prawda
Ja po CC miałam brzuch taki sam jak dziewczyny po SN, rana jest bardzo nisko i jest to jakieś 8 cm. Ważne żeby nie rozżalać się nad sobą tylko ruszać się szybko. Rzeczywiście aż tak płaskiego brzucha jak przed ciążą już nigdy się mieć nie będzie, ale tego w ciuchach nie widać, ja po pierwszej ciąży w której utyłam 26 kg schudłam praktycznie w przeciągu 2 miesięcy, mój organizm zgromadził tyle wody, potem jeszcze schudłam z 5 kg i byłam chudsza niż przed, ale wklęśniętego brzucha już nigdy nie miałam , centymetry w tali mimo mniejszej wagi większe, ale w ciuchach fajniej bo rozmiar mniej. Ja miałam wielki brzuch i wielkie dziecko które wypchnęło mi pęcherz jakieś dwa tygodnie przed porodem i to spowodowało że skóra nie dała rady, jeśli masz przeciętny brzuch, nie martw się.

Gość partka
blizna po cc jest bardzo mała i tak nisko że nie ma sensu sobie nią glowy zawracać. Gorsza jest po porodzie sn!

Gość ciburaszka
to prawda z tym tyciem w ciąży ja przez pierwsze 4 miesiące nie jadłam słodyczy bi uważałam że nie mają żadnej wartości dla dziecka. Waga się ładnie trzymała, dzidziuś ładnie przybierał, ale w 5 miesiącu coś mi odwaliło. Zaczęłam wpieprzać wszystko jak leci, codziennie lody, ptysie czy inne badziewia. Efekt taki że w miesiąc przybrałam 5 kg ! Potem się rozchorowałam, i dietę miałam zbilansowaną co do kromeczki i zero słodyczy. Maleństwo przybierało bardzo przepisowo a ja, koniec końców, przez całą ciążę przytyłam 10 kg ( wszystko zeszło po 2 tygodniach) Więc wystarczy się nie obżerać i nie ulegać ciociom i babciom podtykającym pod nos golonkę z bitą śmietaną :) a poza tym uważam że kobiety w ci.ciąży powinny być pod opieką dietetyka.

Gość warabutka
dokładnie!!! Ja to się czasami zastanawiam jak to jest możliwe przytyc w ciąży np 30 kg, sama przytyłam 9 kg i w tydzień po porodzie byłam juz na minusie i chociażbym chciała to bym więcej nie przytyła w ciązy bo nie byłam w stanie zbyt duzo jeść, i nie miałam żadnych mdłości czy zgagi tylko to było tak jakby w zołądku się mieściło mniej niż normalnie.

Gość do tej wypowiedzi
no i wsychodzi jak zwykle, zena kafe same laski siedza ktore minute po porodzie mialy brzuch jak deska :D Co? Nadwaga??? Jaka nadwaga? :D

Gość warabutka
jakby było tak jak piszesz to nie byłoby na kafe tysiąca tematów o tym jak schudnąć, pozbyc się brzuszka itp...

Gość do tej wypowiedzi
warabutka, o jezu ale jestes ciezkomyslaca :D

Gość mmmbbbb
ten "balon" dość szybko znika :>

Gość warabutka
nie jestem ciężko myśląca tylko wkurza mnie to, że jak dziewczyny piszą,że nie mają problemów, nadwagi, rozstępów po porodzie to od razu się zarzuca że zmyślają... ale te co wpierdzielają w ciąży jak świnie i potem tego zrzucić nie mogą są ok i im trzeba współczuć i doradzać...

Gość wystarczyłoby by każda mama
wrzuciła fotki swojego brzucha w 9 miesiącu ciąży i obecnie, ale pewnie mało która się odważy;)

Gość mmmmmmmmmmmmmmmllll;;;;;
ja się odważę, ale dziś nie mam czasu :) mój po porodzie nie jest jednak idealny

Gość bsg8080
ten brzusisko jest z 40tygodnia, a to drugie 3 tygodnie po porodzie

Jaki balon?? bez przesady! po cc miałam spory brzuszek ale nie jakiś mega wielki. dziś pół roku po operacji jest super płaski, wyćwiczony. Jakieś 4 tyg. po cc kupiłam w aptece pas Pani Teresy czy jakoś tak. do tego biegałam, tak biegałam z tym pasem na brzuchu. nic nie latało, tylko trzymało się kupy. zaraz mnie tu zbesztają. ale co tam. po 6 tyg. poszłam do gina wiedział o moich ćwiczeniach i nic nie mówił. potem co drugi dzień ćwiczyłam i ćwicze na stepperku skrętnym. po ciąży nie widać nic. a co do stosowania oliwek to byłabym ostrożna, zarówno przed ciążą jak i po smarowałam parę razy, ale mnie cały brzuch swędział po tym. a i od początku smaruję balsamem ujędrniającym .

bsg8080 no ładne brzuszki :) taki jak Ty 3 tyg po porodzie to ja chyba teraz jeszcze nie mam 10 mcy po :(

Gość edyttta87
ja przytlam w ciazy 12 kg podczas porodu stracilam 9kg. brzuch mialam wklęsly byl bnyardziej plaski niz przed ale bardzo miękki. niektore dziewczyny widzialam mialy jakby nadal w ciazy byly ale byly tez takie jak ja. strasznie sie balam o ten brzuch po porodzie pierwsze co zrobilam to spojrzalam na brzuch a tu zaskoczenie-deska

brzuch po porodzie u mnie wygladał jak zwisajaca oponka hehe ale nie martw się kilka tyg pozniej mialam sliczny,plaski brzusio,dzisiaj mam młoda "laska" :D

Gość bsg8080
wg mnie to zasluga miesni, bo mialam calkiem niezle wycwiczone wiec szybko wrocilo wszystko do poprzedniego stanu

Gość edyttta87
ja mam wogole teraz problem zeby przytyc przy 172cm waze 57kg ale jestem bardzo szczupla, przed ciazą bylam szczupla ale w sam raz. teraz probuje przytyc i niemoge jestem 2 lata po porodzie ale ajlepiej sie czulam w swoim ciele wlasnie po ciąży, mialam szczupla figurę, plaski brzuch (niektorzy dotykali zeby sprawdzic czy czyms go nie sciskam) i duuuze piersi. Niestety piersi wrocily do rozm B

Gość bsg8080
ja mam 55 przy 167 cm

bsg8080- masz chyba niestety rację :( ja miałam flak zamiast mięśni i do 6 mcy po porodzie wyglądałam jak w 6, potem w 5 i 4 miesiącu ciąży. Przed drugą zamierzam intensywnie wyćwiczyć mięśnie. Polecisz jakieś cwiczenia?

ja wrzuce fotki na 100% ale za kilka dni, bo teraz jestem przed okresem i mam jak balonik. Zawsze tak miałam i mam nadal.

Gość bsg8080
8 min abs - wg mnie najlepsze bo przerabialam tez 6 weidera, ale efekty byly gorsze no i sa to zdecydowanie bardziej monotonne i meczace cwiczenia a 8 minut to kazdy znajdzie w ciagu dnia a do tego bieganie lub orbitrek - na tluszczyk

aha :) dzieki ja sobie sama zapracowałam na ten flak :( biorę się za siebie ;) po jakim czasie będą efekty jakieś małe?

Gość bsg8080
zalezy ile masz tluszczyku :) ale mysle ze po jakichs 6 tygodniach juz powinno byc widac mozesz robic dwie serie, to nadal jest tylko kilkanascie minut :)