Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asnbdoiasnf

zapalenie pochwy?

Polecane posty

Gość asnbdoiasnf

mam wstydliwy problem, od 3 miesiecy zauwazylam u siebie bardzo brzydki, rybi zapah z pochwy, i nadmierny zolty sluz, co to moze byc i co robic? da sie bez ginekologa? nie jestem zapisana do zadnej przychodni niestety... mam taki stan w polowie cyklu, tzn, po zakonczeniu okresu, pare dni jest dobrze, a potem juz do nastepnego bardzo brzydko smierdzi, stosuje lactacyd na uplawy i masc clotrimazol ale nic nie pomaga, prosze i wypowiedzi :(

Gość asnbdoiasnf
dbam o higiniene intymna, podmywam sie za kazdym razem po skorzystaniu z toalety, ale moze za czesto nie jest dobrze, zeby utrzymac ph? juz sama nie wiem, co robie zle?

Gość asnbdoiasnf
dodam tez ze mam czesto problemy z zapaleniem pecherza, czy to moze miec wplyw??

Gość DoktroHałs
Masz objawy typowego Vaginis Roterdamus, czyli po polsku gnilca pochwy. Musisz chodzić częściej do spowiedzi to przejdzie samo.

Na prawdę nie rozumie dlaczego nie idziesz do lekarza skoro doraźne środki nic nie daja.

Gość Halineczka
żółte upławy sa przy grzybicy

kup sobie abiofem to jest taki zel ktory wciskasz do pochwy kosztuje ok 30paru zl mi go lekarz poradzil brac. I albo ktos cie zarazil przy stosunku lub siadlas na w publicznej toalecie czego nigdy niepowinno sie robic bo tam jest pelno bakteri

Gość DoktroHałs
Nie słuchaj ich! Może Ci pomóc tylko dobry egzorcysta! Twoja pochwa została opętana przez złe duchy, a te żółte cuchnące wydzieliny to znak, że nie jest jeszcze za późno i Twoja pochwa się broni przed siłami nieczystymi.

Gość DoktroHałs
Widzę, że diabeł nie próżnuje :)

Gość nkjjkl
idz do gina. i nie podmywaj sie po kazdym skorzystaniu z toalety. to zabija naturalna ochrone pochwy.

Gość łondaaaa
idz do ginekologa, skoro nie na nfz to prywatnie. póki co spróbuj jeszcze probiotyków dla kobiet, np. provag, zawiera pałeczki kwasu mlekowego i uzupełnia flore bakteryjna pochwy. to na pewno nie zaszkodzi.

Gość ginekolog, może grzybica, a mo
że kolejne zapalenie, takie upławy trzeba zlikwidować, to się zdarza wielu kobietom, jesli nie wszystkim. Poproś o Clotrimazolum w globulkach. Może masz uczulenie na proszek do prania i/lub płyn do higieny intymnej. Miałam tak samo jak Ty odkąd byłam nastolatką, ale dopiero po 30 dowiedziałam się, że miałam alergię na różne rzeczy i coś mi się zdaje, że skoro nie współżyjesz, to to musi być reakcja alergiczna, ewentualnie wysadziło Cię po kuracji antybiotykowej - to wszystko normalne. Ginekolog i globulki dopochwowe i cytologia koniecznie.

Gość agula8
w drugiej fazie cyklu - ze względu na wzrost progesteronu i wzrost pH w pochwie mamy większe skłonności do infekcji. upławy i rybi zapach to objawy zapalenia bakteryjnego pochwy, pewnie dlatego clotrimazol który jest Powinnaś iśc do lekarza, nie wiem czy poradzisz sobie lekami bez recepty. Ja wzięłabym przez tydzień lactovagianal i przemywałabym od zewnątrz np.tantum rosa-tylko bez irygacji. Jeśli nie pomoże to tylko lekarz.

ja też na wszelkie problemy okolic intymnych stosuje clotrimazol i provag bakterie kwasu mlekowego dla wyrównania flory bakteryjnej, ale rzadko zdarza mi się na własna rękę leczyć, wolę zasięgnąć porady lekarza i Tobie też to radzę

Gość Manu_pistol
Ja wlasnie przechodze zapalenie grzybicze..:/ Nie dosc ze mnie boli wejscie do pochwy to na wardze sromowej mam 3 bardzo bolesne wypryski.. Ginekolog przepisal Macmiror complex 500 i smarowac clotrimazolem. Gdyby nie te wypryski to jeszcze jakosby uszlo wytrzymac bo czesto zdarzaja mi sie infekcje. Ale to tak strasznie boli przy siadaniu i piecze jak sie podmywam.. Nie wiem co z nimi zrobic. Sa dosc duze, sr ok 3-4 mm barwy zółtej na srodku, ale nie jest to ropa wewnatrz. Wydaje mi sie ze skora tak po prostu sie goi w miejscach ktore nie schna. Moze wiecie czy jakies witaminy by pomogly im sie szybciej zagoic? Moze by czym dodatkowo je dezynfekowac? Dzieki

Gość Juparana
Kiedyś i mnie zdarzały sie podobne problemy. Oczywiście w aptece sporo jest środków bez recepty, ale najlepiej wspominam kurację jogurtem naturalnym. Na noc wstrzyknij sobie do pochwy sporą jego ilość. Ma podobne ph jak naturalna flora bakteryjna, działa jak balsam na te okolice i nie jest w stanie zaszkodzić.

Gość Manu_pistol
Posmarowanie jogurtem pomogo mi raz na podraznienie ale nie na przewlekla infekcje! Podczas jakiejkolwiek choroby i przyjmowania lekow warto go duzo jesc. Naturalny bez cukru i owocow najlepiej :) Podczas infekcji warto tez wycierac sie w miejscach intymnych recznikiem papierowym albo papierem toaletowym zamiast recznikiem..

Gość byatt
bakterie zawarte w jogurcie maja sie nijak do bakterii w pochwie. dla wyrównania albo przywrócenia prawidłowej flory bakteryjnej w pochwie najlepszy jest lactovaginal. a na infekcje najlepszy ginekolog, bo wszystkie skuteczne leki sa na recepte niestety.