Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lekkostronnicza*

Świat według Kiepskich-oglądacie? ))

Polecane posty

Gość Lekkostronnicza*

Ja czasem tak i do dziś się z tego śmieje :)

Gość ptasiek nastroszony
hahaha polactwo oglada i się śmieje i dlatego życie Kiepskich to dla nich telewizyjny wzór. nawet zabiedzone goje nie trybią , ze wg konwencji Gogola serial zrobiony :z kogo się śmiejecie? z samych siebie się smiejecie! nazwe tego kraiku możnaby śmialo zmienic na republika Kiepska

Gość caroten
pamiętam dawno temu ten progrm , jeszcze jakiś poziom reprezentował ale dizś .... byle doopę pokazać , byle słowa przekręcać ...i to cały żart .

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nie znosze tego serialu, bez urazy ale to serial dla debili

Gość Oliwier01
Hahahaha a sam jesteś tym POlakiem..

Gość Oliwier01
Ja się dzwie że tot jeszcze w tv leci..

Gość Oliwier01
Ja się dzwie że tot jeszcze w tv leci..

Oglądam czasem i z początku mi się podobało jako satyra pokazująca w krzywym zwierciadle prostacwo i nieuctwo. Bawiły mnie teksty w rodzaju " są takie rzaczy o ktorychh nawet fizjologom się nie śniło" Żona polonistka przestrzegała że ten serial przez swoją popularność przyczyni się do skundlenia języka potocznego. Uważałem że przesadza; przecież nawet przeciętnie inteligentny człowiek potrafi odróżnić satyrę od życia. Dziś muszę przyznać że niestety (jak zawsze :P ) miała rację! Dziś Kiepskimi mówią nawet ludzie wyksztaceni i (wydawaloby się) na poziomie. Zwroty: " puścić sygnała","jak nie jak tak" i wiele innych weszło (niestety) na stałe do naszego języka :( Kompletnie zalamałem się gdy na kafeterii pewna znajoma - mgr filologii polskiej! - lubiąca wytykać innym błędy językowe napisała kiedyś "mam stresa". O temporas! O mores....