Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Meg Jachid

Zielona kupa u niemowlaka

Polecane posty

Gość Meg Jachid

czy Wasze dzieci też robią zieloną kupkę? moja 3tyg córka prawie cały czas znosi zieloną/seledynową kupę. Czytałam, że to nadmiar laktozy. Wiecie coś więcej?

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
kobiety zrozumcie w koncu że zielona kupa to kupa normalna!!!! utlenia sie i tyle

Gość cvdfh
nie mam swoich dzieci ale mam maloe rodzenstwo i jakos tak do miesiąca po porodzie tez robili taka kupe, zdziwilo mnie to więc pamiętam , ale podobno to normalne.

fakt kupka dziecka się utlenia i robi się zielona i nie jest to nic dziwnego, jeśli dziecko czuje się dobrze tzn, nie ma gorączki, śpi, nie płacze, ma normalny brzuszek to nie ma co panikować i szukać choroby w dziecku na siłę, jeśli karmisz piersią możesz zmienić trochę swoją dietę a jeśli butelką, to organizm dziecka musi się przyzwyczaić :o, niestety do chemii, nie panikuj jeszcze wiele rzeczy cię zdziwi:D, a przy kolejnym dziecku nabierzesz doświadczenia

Gość mam do was pytanie
a jest na mm? jesli tak to od zelaza zawartego w mleku

Moja córka zaczęła robić zielone kupki jak zaczęłam jej roszerzać dietę. O matko, pamiętam jak panikowałam i szukałam odpowiedzi w necie, dlaczego ? Naczytałam się o jakiś bakteriach, problemach z przewodem pokarmowym. Znajomi i rodzina mówili mi, że to normalne, ale jak dalej czułam niepokój. Kiedy byłam z małą na szczepieniu zapytałam lekarki o te kupki i oto co mi powiedziała: - zielona kupka jest czymś całkiem normalnym - w naszym przypadku (rozszerzanie diety) zielona kupka może pojawic się po jabłku, sokach jabłkowych, kaszkach, lub innym jedzeniu w kolorze zielonym. Pani powiedziała, tak jak ktoś napisał wyżej, że jeśli dziecka nie boli brzuszek to jest wszystko OK :)

Zielona kupka (jeśli dziecko jest karmione mlekiem modyfikowanym) jest spowodowana dużą zawartością żelaza w tymże mleku.

Mój synek też miewał zielone kupki (gdy jeszcze karmiłam piersia) i polożna powiedziała, ze to jak najbardziej normalne i często zależy od tego, co zjadałm, bo jeśli np. szpinak, pietruszkę to dzidzia ma prawo się wypróżniać na zielono.

Gość aaaaana
zielona kupa pojawia się czasem przy zmianie mleka na modyfikowane, może być tez objawem alergii. U nas właśnie problemy w kupa i brzuszkiem były sygnały do tego żeby rozważyc alergię. jak przeszłam na dietę bezmleczna wszystko sie unormowało-przy czym w mojej rodzinie wiele dzieci ma alergię na mleko, więc od razu to podejrzewałam. Podawałm małej tez Latopic. Nie podejmuj sama żadnych decyzji, jesli masz wątpliwości spytaj pediatre przy okazji wizyty na szczepieniu.