Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasia1129

naczyniak u noworodka ...

Polecane posty

Gość Pnsjmjnjmjmj
Moja mala urodzila sie z naczynakiem, uraz poporodowy. Dzis ma 4 m-ce i jest po sprawie. Lekarz powinien powiedziec Ci, ze to nic groznego.

Gość wszorajszymdzniemjest
dokladnie, to nic powaznego. Zazwyczaj kazde dziecko to ma i schodzi do 1-go roku zycia:)

mój chrześniak miał na ramieniu naczyniaki mogą utrzymac się do 6 roku życia i nawet powiększac sie, ale najczęściej znikają chrześniak pozbył sie go do ok. 5 roku życia nie wcześniej, później pozostała tylko mała blada plamka, której teraz już nie widać

Gość ale jaki to naczyniak?
Tzw. naczyniaki płaskie ma bardzo dużo niemowląt. Takie naczyniaki wygladaja po prostu jak czerwone plamy na skórze, które do 2 roku życia powinny zniknąć. Z własnego doswiadczenia wiem jednak, że nie zawsze znikają. Córcia lat 5 ma nadal, dobrze, że na karku pod włosami, więc nie widać. synek (tearz dwa latka) miał na czółku i na dole plecków. Na czole zniknął (na a przynajmniej bardzo zbladł i jest widoczny tylko gdy synus np. płacze), ten na pleckach jest, dość duży, nie ginie niestety, dobrze że to chłopak...

Gość mniam mniam mniam mniam mniam
niebezpieczny? bzdura-moja córka ma jamistego-na poczatku wygladał jak płaski pojawił się2 tyg po porodzie jest leczona propranololem dalsze badania usg wykazaly ze ma je jeszcze na narzadach bardzo szybko rosly dobrze ze to bierze to sie zachamowalo bo ma ten wodoczny kolo oka ktory zaczal uciskac nerwy w oku i kanaliki lzowe przez co jakbysmy zwlekali z leczeniem nie widziala by na oko-sama lekarka powiedziala-jezeli naczyniaki sa jamiste nie mozna zwlekac z leczeniem bo właśnie kiedys gdy lekarze kazali czekac az same znikna dzieci czesto umieraly bo naczyniaki (te jamiste) maja to do siebie ze sa czesto w srodku na narzadachnie nie mieszczac sie i uciskajac pekaly powodujac krwotoki wewnetrzne

Gość a jak wygląda taki
jamisty?

Mój synek miał naczyniaka płaskiego na przedramieniu i powoli wybielał się aż ok 2 urodzin przestał być widoczny.