Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona onna

dziewczyny pomóżcie proszę

Polecane posty

Gość zmartwiona onna

hej, jestem w 20tc. wszystko jest ok, dziewczynka rośnie i rozwija sie ok. Ale ja jej praktycznie w ogóle nie czuję. Dlaczego? Na usg widziałam jak się rusza, lekarz mówi że wszystko dobrze, więc dlaczego nie czuję jak kpie? Miała tak któraś i co z tego wynikło?

nie no spokojnie, jeszcze poczujesz a łożysko jak jest położone?

Gość zmartwiona onna
lekarz mi jeszcze nie powiedział, 14 lutego mam usg 3D więc mam nadzieję że się dowiem czegoś więcej. Ale czy to normalne? mała rozwija się prawidłowo ...

no pewnie, ze prawidłowo ruchy powinnas poczuć do 22 tygodnia, to jest norma takze spokojnie jeśli masz łożysko z przodu to słabiej odczuwamy ruchy płodu i później nie myl z łożyskiem przodującym

Gość zmartwiona onna
Dzięki za odpowiedź:)

jestem również w 20t.c. i nic nie czuję a mały rozwija się bardzo dobrze. lekarz twierdzi, że czuję tylko jeszcze nie wiem, że to syn się ze mną komunikuje. na kopniaki przyjdzie jeszcze czas :)

Gość zmartwiona onna
ja czasami ją czuję, właściwie to już sama nie wiem czy to ona czy to jelita...Wiem że pewnie wszystko dobrze, ale chciałabym aby się ruszała i kopała mocniej, żebym wiedziała że to na pewno ona...

Gość chdhhd
Ja jestem w 27 tc i takie konkretne ruchy poczułam całkiem niedawno, a córcia też rozwija się prawidłowo, więc spokojnie:)

nie martw sie jeszcze kopnie Cię w żeberka aż Ci oczy na wierzch wyjdą, ale troche później, narazie jest malutka i własnie czujemy teraz takie smyranie w jelitach, a to dzieciątko kopie z całych sił i daje znaki, ze wsio ok

mam dokładnie tak samo! czasem wieczorem nie mogę zasnąć i naiwnie czekam... może dziś... to mój pierworodny i z tego co czytałam/słyszałam w pierwszej ciąży zawsze na takie "kopniaki" czeka się dłużej :-/

Na poczatku cieżko rozróżnić ruchy dziecka. Ja sama długo nie wiedziałam ze to to sa ruchy synka. A teraz to czasami chciałabym aby sie położył grzecznie spać i nie kopał, bo zawsze robi to w najmniej oczekiwanym momencie

Gość mama majowa ;-)
Ja poczułam ruchy w 19 tc ale czułam je tylko wtedy jak usiadłam i nachyliłam się do przodu. Później były co raz mocniejsze.

Gość onaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
chciałabym aby mnie już tak kopała żeby mi oczy na wierzch wychodziły:) to moja pierwsza ciąża i może jestem trochę przewrażliwiona na punkcie małej...:)

ja jak chcialam poczuc ruchy pierwsze to jadlam cos czekoladowego i kladlam sie na plecach, zaraz na slodkie reagowala i kopala

mnie młody często budził 3.30 lub troche później i tak siedziałam na łóżku, bo leżec już nie mogłam jak on mi fikołki w brzuchu odstawiał wszystko mnie bolało, jeszcze sie doczekasz, spokojnie

wiem wiem ale wiecie jak to jest, niby wszystko dobrze, ale człowiek już chciałby aby było po wszystkim. Bo ja już nie mogę sie doczekać porodu. Wiem że najgorsza połowa ciąży jeszcze przede mną bo teraz to się zaczną dolegliwości bóle i tycie:( ale chciałabym aby to szybko przeleciało... Dla mnie ciąża to stresujący czas...

oj ja też ciągle miałam stresa i mnóstwo obaw, a tycie, no cóż, u mnie najbardziej do połowy ciąży, potem powolutku

Gość herherh
Ja moją córę poczułam w 17 t.c. A potem nie dala o sobie znać ponownie przez całe tygodnie. :D

no to u mnie chyba na odwrót do 16 tygodnia przytyłam 3 kg, a teraz jeszcze 2 czyli w sumie 5, więc to nie wiele ale podobno najwięcej tyje się w 7 /8 miesiącu

wtedy dziecko szybko przybiera na wadze i ważą też wody płodowe sporo, ale najbardziej w 9 miesiącu