Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem jak sie zachować

Uderzylam-przepraszac czy jednak nie??

Polecane posty

Gość melllllllllllla
nie bede pisac długich wywodów, tylko napisze ze sie zgadzam z milusia kicia!! ludzie co sie dzieje z tym swiatem, klaps to nie maltretowanie, a co poniektórzy sie burzą jakby to dziecko zostało zbite!!

Absolutnie nie powinnaś jej przepraszać bo ci wlezie na głowę! Nie sądzę, aby mały klaps miał skrzywić psychikę dziecka. Bezstresowe wychowywanie dzieci się nie sprawdza o czym można się przekonać obserwując zachowanie dzieci. Jeśli źle się czujesz po tej sytuacji to powinnaś przede wszystkim zacząć myśleć nad tym jak powinnaś się zachować w takiej sytuacji w przyszłości. Przeczytaj coś na temat karania dzieci - na tipach jest dużo artów na ten temat np http://goo.gl/Vbe0v i poćwicz również panowanie nad złością. Przyda ci się jeśli dziecko jest niegrzeczne. O ile malutkie dziecko może sobie rzucić talerzem bo jest jeszcze niczego nieświadome to 7-8 letnie nie może i klaps w tyłek jest jak najbardziej usprawiedliwiony. Co to ma znaczyć, aby gówniarz o którego się dba, wychowuje, troszczy traktował swoją mamę (czy macochę) jak służącą??? A wy mamuśki od wyzywania innych zastanówcie się czy same dobrze wychowujecie swoje dzieci czy oby nie wyrosną na nieudaczników myślących że im się wszystko należy za nic bo będziecie ich utrzymywać do końca życia - a jak wasze życie się skończy, to kto się nimi zaopiekuje? Skoro nie będą szanować innych to nie mają co liczyć na pracę czy związek.

teraz wlasnie spi u siebie w pokoju, jak sie obudzi to pojdziemy gdzies na wspolny spacer

Gość zrobiłam córce
Do tych co piszą,że nie może dać klapsa,bo to nie jej dziecka-ale usługiwać musi,prać,gotować,opiekować się,znosić humory i wszystko co z tym (obcym)dzieckiem jest związane tak? Nie przepraszaj pierwsza .Porozmawiaj

Gość lknmklnm
spacer to dobry pomysl. zycze ci powodzenia:)

Gość Taramara taramara
ja tam rowniez wychowalam meza syna i corke, teraz mają juz po 20 i 22 lata i jak trzeba bylo to dostali nieraz odemnie po tylku.Mamy ze sobą bardzo dobre relacje, bo nigdy ukaranme ich nie bylo objawem moich jakis fruustracji tylko zasluzonej kary za zlosliwosci lub wredne zachowanie, za to rowniez bym w skore dala co ty opisalas autorko

zasłuzyła to oberwała ? co wy myślicie? ze gówniara może bezkarnie rzucac talerzami po ścianach? I co z tego, ze nie jest bilogiczną matką? Ma sie słuchać - proste

Gość 766767
jestem przeciw biciu dzieci ale wyjatkwo cie rozumiem, nie o tyle popieram ale rozumiem jak najbardziej

Gość Taramara taramara
szczezre mowiąc to jakby prawdziwa matka nawet smagnela pasem przez tylek nie bylo by takiego larum tutaj jak za to ze macocha dala klapsa, ja tego nie rozumiem.Robicie panike o klepniecie w tylek przez "obcą" osobę, a jakby to byl biol rodzic i porządnie wlał to wtedy byla by cisza?! glupie.Ta kobieta nie jest dla malej obca bo pisze ze dziewczynka traktuje ją jak matke a ona ją jak corkę

Gość 653653563
przesadzilas

Gość Tamara tamara
ona przegiela? dziewczynka rowniez i to bardzo

Gość rtwerwwwee
przeprosic i domagac sie rowniez od malej przeprosin

Gość rtwerwwwee
ale wytlumaczjej ze ona zle sie zachowala

Gość Baba bez Jagi
Ja takze opiekuje sie corką meża, i na twoim miejscu poszla bym do niej pogadala szczerze co mi sie nie podobalo w jej zachowaniu, wytllumczyla dlaczego ją skarcilas klapsem i doszla z młodą do kompromisu.Ona ma sie wiecej tak nie zachowac a ty wtedy tez nie bedziesz "bić" :)

Gość dddsddd
ja bym poczekala az mala mnie przeproisi i dopiero wtedy ja

Gość xswer
za to powinna jeszcze od ojca oberwac, nie lanie ale kare typu szlaban czy areszt

Gość VSVXX
NIE przepraszacv ale wytlumaczyc o ibiecqac ze tego nie zrobisz wiecej jesli ona bedzie grzeczna

Gość bdcfgvdgvdrgv
kurde to bezstresowe wychowanie ,,rodzi,, samych terrorystów teraz jakby moje dziecko w kredens rzuciło jedxeniem to by w ogóle na dupie nie usiadło to , że ty nigdy nie dostałaś, być może nie zasłużyłaś ja dostałam może raz, dwa razy w życiu, byłam dobrze wyvhowywana i nie trzeba było, ale są dzieci, którym czasem trzeba przyłożyć bo inaczej ci na głowe wejdą.

Gość ckdjfadaioudfiahdafiuaz
i słusznie zrobiłaś. Ona rzuca talerzami po ścianach a Ty chcesz ją przepraszać ???, chyba żartujesz...

Gość wychodze z ciebie
ja bym przeprosila

porozmawialysmy sobie szczerze, i powiedzialam jej ze juz nigdy ma sie tak brzydko nie zachowac, a wtedy ja tez sie tak brzydko nie zachowalm jak dzisiaj nastapilo

Gość sawerr
ale przeprosiic sie dwie powinniscie

Gość I co robic?????
moja reakcja bylby taka sama niestety, ale bym pozniej pierwsza przeprosila i dala kare