Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ta co ni ewie_

kiedy krzesełko do karmienia i jakie ?

Polecane posty

Gość ta co ni ewie_

hej Ile miały mieisęcy wasze dzieci jak kupiliście krzesełka do karmienia i jakie ?

Gość ta co ni ewie_
up

Mój mały miał chyba 5 mcy , Ale mi tesciowa kupiła arti cesar , ogólnie nie podoba mi się wygląd i to ze ma materiałowe siedzenie , fajne jest to ze mozna zrobic stół i krzesło osobno . ale do 6 mca jadł w foteliku ;)

Gość gość
8 miesięcy :)

Gość tylko zmywalne siedzisko :)
moja mala zaczela jesc w krzeselku okolo 8 miesiaca, wczesniej jadla w kolysce z graco (bo miala 3 stopnie regulacji podparcia) teraz ma 15 miesiecy i nadal w nim je :) zwroc uwage zeby siedzisko bylo zmywalne, a nie materialowe- bo dziecko strasznie brudzi, a latwiej szmatka przejechac, niz wiecznie prac...

Gość tylko zmywalne siedzisko :)
a no i koniecznie podwojna tacka, w tym jedna, ktora latwo sie sciaga i myje w zlewie :)

Gość aaPapllaaaa
Sadzałam jak miał 6 mcy i siadał samodzielnie, w leżaczku mógł siedzieć ale leżaczek miał pasy tylko na biodrach i dzieciu próbował wyskakiwać z niego ;) Potwierdzam, zmywalna tapicerka i raczej nie polecałabym bardzo jasnej czy białej, bo podejrzewam że jedzenie ze słoiczków (pewnie głównie marchewka) może nieźle przebarwić tapicerkę. Ja mam w krzesełku tackę pojedynczą, ale też zdejmowaną, całkiem wygodne, tym bardziej że dopóki nie je samodzielnie wolę karmić bez tacki (wygodniej, bo miseczkę i tak muszę trzymać), a jak daję mu coś do samodzielnego jedzenia, leży na tacce. Dla mnie koniecznością były 5-punktowe pasy i takie mam, z otulinkami na ramiona. No i niewysoka cena.

Dobrze by krzesełko posiadało funkcję regulowanego oparcia. Niemowlę łatwiej karmić jest na pół-leżąco. Obecnie wybór krzesełek do karmienia jest bardzo szeroki. Tutaj możesz zobaczyć przykłady krzesełek: http://sklep.pro-familia.pl/index.php?route=product/search&keyword=krzese%C5%82ko&category_id=0 Zobacz na ich przykładzie w jakie funkcje krzesełka mogą być wyposażone.