Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co o tym myslicie..??///

co myslicie o takich kierunkach studiow ????

Polecane posty

biologia, ochrona srodowiska, lesnictwo, turystyka i rekreacja, biotechnologia, pielegniarstwo, ktory z nich jest najlepszy, zeby pozniej miec prace??

Gość sarah jessica
biotechnologia, bardzo fajny kierunek, ogolnie bioologiczne porzadne!! tak samo pielegniarskie szkoły

up

Gość 34słońc
Pielęgniarstwo gwarantuje pracę i dobrą płacę. Poza tym, masz jak w banku: kursy i szkolenia.

Biotechnologia w Polsce raczej do dupy opcja (takie moje zdanie). Lepiej jakiś inżynieryjny kierunek wybierz, np. inżynieria środowiska.

Gość 67par
też się zastanawiam nad kierunkami biologicznymi ale nie wiem po czym najłatwiej znaleźć dobrą pracę. Myślałam o ratownictwie medycznym...

biologia, ochrona srodowiska - raczej slabe kierunki, zastanów się jaką pracę chcesz wykonywać? lesnictwo - co chcesz po tym robic? jestes kobieta czy meżczyzną? wg mnie to raczej bez znajomosci trudno tu cos ugrac, bardziej zawod z pokolenia na pokolenie i nie potrzeba studiow do niego TiR - najweksza głupota, nie polecam biotechnologia - to zalezy od miasta, jesli mieszkasz lub masz zamiar zostac w duzym miescie gdzie masz mzliwosc pracy to ok, jesli nie to sama sobie odpowiedz pielegniarstwo - mi się najbardziej podoba, ale trzeba miec do nieg powolanie, musisz wiedziec czy bedziesz potarfila umyc pacjenta np, cy cie to nie brzydzi czyli pielegniarstwo lub biotechnologia w zalenosci od lokalengo rynku

67par ratownictwo to fajny kierunek ale tez kiedys slyszalam ze nie chcieli przyjac kobiety do pracy bo wiadomo sily nie ma a pacjenta trzeba przeniesc... nieznam twojej plci tak tylko wtracam ;p

Gość 67par
luska.s tak, to prawda,tezię dowiadywałam o tym zawodzie. No ale w sumie to maja trochę racji. Kiedy pacjent bedzie ważył np 130 kilo to łatwiej go bedzie znieść na noszach 2 facetom niż kobieta. Chociaż są różne sytuacje:) ale chyba mimo takich spraw się nie zniechęce. Pozatym ratownicy pracują też w szpitalach, gdzie takich problemów jak w karetce nie ma.

jestem kobieta, a o lesnictwie pomyslalam, bo po prostu uwielbiam spedzac czas w lesie, potrafie rozpoznawac gatunki drzew,krzewow itp. w gimnazjum wygrywalam najrozniejsze konkursy przyrodnicze,zawsze mnie jakos ciagnelo do tego, a co do pracy to potrafie zmienic nawet miejsce zamieszkania,zeby ja dostac, tez mysle, ze te 2ostatnie kierunki sa najlepsze

tak tylko kto ci zaplaci za to ze mu rozpoznasz gatunek drzewa? praca lesnika to glownie praca fizyczna.. ja tez lubie las ale raczej pojsc na spacer i tyle wystarczy .. co do pracyto bedzie ciezko

Gość pielęgniarstwo!!!!!!!!!!
W moim szpitalu jest kilka wakatów na każdym oddziale takie czasy!!!!! Żałuję że zrezygnowałam ze składania papierów na pielęgniarstwo i poszłam na FP, jak piszą wyżej o ile masz powołanie, to dobra praca i zawsze możesz pracować za granicą jakby ci się polska znudziła:)

Gość 67par
To jest prawda,że w leśnictwie trzeba miec znajomości. W mojej okolicy jest szkoła dla leśników ale żeby po niej znaleść prace najlepiej kogoś znać chociaż to nire jest reguła. pozatym wszystko zależy w jakim regionie kraju miałabyś pracować, ponoć w górach jest ciężko. ale jest to dobrze płatna praca i łatwo sę awansuje. i wiele kobiet jest leśnikami więc z tym nie ma problemu:)

Gość 67par
a właśnie,że praca leśnika nie polega głównie nawysiłku fizycznym. przynajmiej nie takiego wykształconego. jego praca polega raczej na doglądaniu tego wszystkiego.

no ok tylko kazdy chcialby dogladac a najlepiej robi to ktos kto najpierw pracowal przy tym fizycznie.. ale ok na lesnictwie to ja sie kaurat nie znam

wiem, dlatego las jest i bedzie moim hobby;) kobiety w lesnictwie tez sie zdarzaja, kiedys poznalam taka jedna pania, do lasu nie chodze tylko na spacer, biore lornetke, aparat, album z roslinami i zwierzetami, jade i obserwuje;)robie zdjecia i notatki, potrafie wstac nawet o 4rano, zeby isc i poobserowac ptaki--w czasie tokow sa wtedy najaktywniejsze, po lesnictwie mozna zostac ornitologiem-tylko szkoda,ze pracy po tym nie ma, sprawdzalabym sie w tym

Gość 67par
nie mówie,że całkowicie brak tam pracy fizycznej, ale na pewno nie jest to głowne zajęcie leśnika. oczywiście nie jestem ekspertem bo nie pracuje w tym zawodzie ale znam na prawde wiele osób, które pracują tam. Pozatym raczej dobre pieniądze i ciepła posadka

Gość 67par
myśle, że skoro tak Ci się to podoba to powinnaś spróbować. a jak już zostaniesz tym leśnikiem to zdziwisz się ile tam kobiet:)

chcialabym, tylko tak bardzo sie boje, ze pracy po tym nie bede miala, moj chrzestny jest lesnikiem, odradza mi, mowi, ze od lat juz nikogo nie zatrudniaja, kazdy sam boi sie o swoje stanowisko, wiec sama nie wiem

Gość kaliope39
jaki kierunek wybrać aby dostać dobrze płatną pracę? matura w maju,jestem dobry z matematyki doradźcie bo nie mam pojęcia gdzie dalej iść ,nie wiem w jakim zawodzie chcę pracować lubię tylko matematykę i gry komputerowe:)

Gość 34słońc
Za kilka lat(już całkiem niedługo) piguły nie będą musiały myć pacjentów, bo utworzono dla bezrobotnych nowy kierunek pt. opiekun medyczny pod szyldem unii europejskiej. Tak więc zanim skończysz studia wejdziesz w komfort: podawanie leków, podłączenie kroplówki, założenie wenflonu, zmierzenie temperatury itp. prace fizyczne, raczej nie dostaniesz przepukliny od tego.

Gość 67par
możliwe, że w twoim regione tak jest. ale zorientuj się jak w innych miejd=scach niedaleko ciebie

Gość 67par
no jak matma i komputery to zdecydowanie informatyka:)

kalipe 39 mozw grafika? informatyka? wszelkie kierunki techniczne np automatyka robotyka

a pisalas wczesniej, ze znasz kogos kto pracuje jako lesnik? Moze bys mogla sie podpytac jak tam sytuacja z praca?:-) Bylabym wdzieczna:-) Byc moze, ze w moim regionie nie ma,a w innych jest, tylko nie wiem jak szukac tej pracy, jak wpisze w google praca lesnik to nic nie ma:-( wiem, ze lesniczy malo to to nie zarabia, stala posada, paczki i bony na swieta, niekiedy samochod sluzbowy...:-)

Gość kaliope39
grafika odpada bo z rysunku jestem słaby a informatyka też słabo ,bo granie w gry komputerowe to chyba nie ma nic wspólnego z informatyką jaki kierunek wybrać aby dostać 100 % pracę ?

Gość 67par
z pracą tak jak mówiłam. Można znaleść, ale o wiele łatwiej ze znajomościami. a w jakim województwie mieszkasz?

kalipe a ty bys chcial zeby ci placili za granie w gry? sorry ale tak dobrze to jeszcze nie ma

Gość 67par
a np. programowanie? Z tego co wiem to dość ciekawy kierunek I chyba później można tworzyć gry:P