Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolcccciiiia

paszport dla dziecka

Polecane posty

Gość karolcccciiiia

Czesc,czy moze jeden z rodzicow zlozyc wniosek o paszport w polsce, dla dziecka ktore jest w uk?Mamy problem,poniewaz w konsulacie,musialibysmy czekac do 20 marca na spotkanie paszportowe,czyli w kwietniu bylby dopiero paszport.A ja potrzebuje leciec do polski jak najszybciej.I nie wiem czy jest mozliwe,ze ja wyraze zgode przed notariuszem,a maz z ta zgoda poleci do polski i tam zlozy wniosek o paszport.Przepraszam,ze tak chaotycznie napisalam,ale jestem zdenerwowana

Gość cfsdfdsfsd
Nie wiem czy obecnosc dziecka nie jest czasami wymagana przy skladaniu wniosku do pierwszego paszportu, my do konsulatu musielismy pojechac z dzieckiem, a jak jest w kraju to nie wiem. Zobacz na necie.

Gość Czerwonowlosa
Musicie byc oboje z partnerem przy wyrabianiu paszportu w Polsce. Bo najpierw trzeba zlozyc papiery - też wspólnie - o PESEL i zameldowanie. Później z tymi papierami paszport, też razem. Sama jestem ciekawa jak to załatwimy :/ W dodatku do 5 roku zycia paszport jest ważny rok i trzeba go odnawiać. A w UK robisz tymczasowy tylko na przelot do PL.

ja numer pesel i zameldowanie zalatwialam sama. A co do paszportu, proponuje wyrobic dziecku dowod osobisty (wymagana obecnosc obu rodzicow), ktory jest wazny na 5 lat. Ja tak zrobilam i mam z glowy wyrabianie paszportu co rok.

Gość matka z uk ...
jesli choc jedno z rodzicow przed ur sie dziecka mialo ciaglosc 5 lat pracy w uk i moze to udokumentowac P60 to mozecie zrobic dziecku paszport brytyjski. jesli osobiscie jeden z rodzicow zlozy dokumenty w biurze to czas oczekiwania to zaledwie kilka dni. paszport ten jest wazny 5 lat.

Gość bieda w anglii
ty k,urwo jak możesz tak krzywdzić dziecko wynocha z tym. bo w anglii czeka cię ogromna bieda i walka o przetrwanie.

Gość karolcccciiiia
Dziewczyny ja bede juz 2 raz wyrabiac paszport,ten na 12 miesiecy. Pesel i zameldowanie tez juz mam.Wlasnie jak teraz bede w polsce to wyrobie jej dowod,wczesniej nie wiedzialam,ze mozna.Dzieki Dziewczyny