Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lkmmmlk

jak namowic rodzica do niekupywania slodyczy???

Polecane posty

Gość lkmmmlk

odchudzam sie bo jetsem jak swinia mam juz 90 kilo jestem lakoma i doskonale to wiem matka codziennie kupuje mase slodyczy itlustych rzeczy prosilam ją o niekupytwanie-sama nie je, jest szczupla bo nie lubi ja zawsze wszystko pochlaniam prosby nic nie daja

Gość jkfosl
Namów matkę na wizytę u psychologa,powiedz jaki masz z tym problem i wyjaśnij jej że rozumiesz iż jest to również jej problem że nie potrafi ci w twojej walce pomóc i zaproponuj jej wizytę-podkreśl że cokolwiek postanowi sprawa jest dla ciebie bardzo ważna i oczekujesz od niej konkretnej decyzji i działania.

Gość lkmmmlk
po prostu chce zeby nie kupywania slodyczy bo to przez nie tyje jesli nie ma w domu to nie jem wiem bo bylam 2 tygodnie u ciotki i schudlam 4 kilo!bo jadlam normalnie a nie co chwile ciastko, czy cukierka nie mam problemu z fast foodami-nie lubie ich chipskow i coli tez nie tylko te cholerne slodycze

Gość lkmmmlk
?>

Nie dość, że masz problem z wagą, to jeszcze z gramatyką, biedactwo :(

Gość lkmmmlk
jestem glupia i gruba pomozcie mi byc tylko glupią;)

Gość npoi dfhp
W jakim to języku "chce zeby nie kupywania slodyczy" ???

nie ma słowa kupywać... a odnośnie sedna sprawy - skoro rozmowy nic nie dają postaraj się pracować nad sobą i nie pochłaniaj tego co Ci się nawinie, co z tego że słodycze są w szafce, nie musisz ich jeść, albo możesz ewentualnie zjeść jednego cukierka a nie od razu pół kilograma, tłumaczenie się łakomstwem jest trochę wygodnickie albo jeszcze inaczej, wyznacz sobie jeden dzień w tyg. kiedy pozwalasz sobie na słodycze, a w pozostałe trzymaj się diety, wytłumacz sobie, że robisz to dla własnego dobra i przede wszystkim ZDROWIA taki argument powtarzany sobie w głowie do upadłego powinien poskutkować

Gość lkmmmlk
wydaje mi sie ze jestem uzalezniona:o od wielu lat jem slodkosci codziennie! jesli nie jem doslownie wariuje

dziwny problem masz, a właściwie razem ze swoja matką macie, ma za duzo kasy że wywala ja na puste kalorie? nie jedz po prostu w ogóle nic słodkiego, będzie zalegało w szafkach i w końcu przestanie kupować jesli masz problem z niejedzeniem ..zbyt słaba wolę, to nie jedz w ogóle..

Gość o o o o o o o o o o o o o o o
Jak ja cię rozumiem. Mam to samo tyle że z babcią Nie jem dużo normalnego pożywienia. Przykładowo: Dwie kanapki z twarogiem na śniadanie, na obiad 2, 3 ziemniaki małe sos albo pierś kurczaka usmażoną czy talerz zupy. Kolacja też jakieś kanapki albo nic Ale w miedzy czasie czekoladę, batoniki, jakieś wafelki, ciastka itp. Bez opamiętania I też tak mam że jak nie ma w domu to jest mi ciężko ale daję radę ale jak już wiem że w barku coś leży to zapomnij. Zeżrę wszystko i to najlepiej wieczorem. I babcia też nie rozumie, że nie chcę słodyczy w domu I ten tekst " Nie jedz przecież jak nie chcesz. Niech leży na czarną godzinę albo jak ktoś przyjdzie" Wrrrr Nie ma na to rady

Gość o o o o o o o o o o o o o o o
Dejotka nie da się nie jeść niestety

Gość ptasiek nastroszony
rozmawiac i samemu nie kupowac. by wzorce był y. kupować słodkie dobrej jakości owoce.

Gość najlepiej zwalić winę na mamę
i od razu lżej na duszy. Skoro mama kupuje, to ty nawet na to nie patrz. Tak jak nie patrzysz na kg mąki w szafce, czy ziemniaki w siatce. Bo też na pewno w domu zalegają, ale wątpię, żebyś kilogramami mąkę czy kaszę wcinała. Ziemniakami pewnie też sie nie objadasz. Po prostu leżą. Trenuj silną wolę i po prostu nie jedz, nie zauważaj tych słodyczy. Bo mogę się założyć, że jak w domu nie będzie to pójdzisz i sama sobie kupisz.. A nie wierze, że tylko we dwie mieszkacie i mama kupuje tobie na złość

Gość lkmmmlk
to tak jakby alkoholikowi podstawic piwo pod nos(czyt.polozyc na stole) ipowiedziec nie pij:o albo palaczowi papierosy zegnam

Gość lkmmmlk
up

Gość tiru riru... ;]
żałosne jest to wykręcanie się i zwalanie na mamę :O cienka jesteś jak sik pająka w silnej woli, żresz bez opamiętania jak ci sie czekolada w łapsko nasunie a potem najlepiej na mamę...

wrr ale ja wiem o czym mówię byłam uzależniona od chipsów, jadłam ciagle je... teraz leżą w domu, a ja ich nie dotykam.. siła silnej woli od roku ich nie jem, mimo że młodsza siostra prawie siłą mi do ust wkłada:D zawsze odmawiam słodyczy też mogłabym nie jeść.. niezdrowych nie jem ..a zdrowe w rozsądnych ilościach dużo wazysz, musisz sama z tym zwyciężyć jak leżą to nie jedz mama ma prawo kupowac, jej dom to że nie kupi nie oznacza, że Ty sama sie nie zlamiesz:) wmawiasz sobie tylko tak

Gość lkmmmlk
mam slaba wole i 90 kilo juz! powtarzam ze jesli nie mialam w domu slodyczy schudlam bez problemu 4 kilo i bylam szczesliwa sama nie chodze kupowac ale jak lezy zjem dzisiaj wrocila z zakupow kupila 5 snikersow, mrozone frytki i 3 czekolady wczoraj podobne zakupy maly mamy dochod w rodzinie ale oszczedzamy na czyms innym kosztem zarcia(czytaj na wszystkim) mam 16 lat

Gość lkmmmlk
chcialabym zeby nie kupowala chociaz ze 2 tygodnie zebym zdarzyła sie troche odzwyczaic moze by mnie tak nie ciaglo:o ale nic z tego;/ glucha na moje prosby

Gość jhfyt
kochanie, ale to jest wlasnie dobre:D pokaz ze masz silna wole:) bo to jest tak jak z dragami...niech leza obok ciebie...ale pokaz ze niebierzesz:D tu chodzi o silna wole...za kazdym razem jak patrzysz na te slodycze pomysl sobie ''to przez nie jestem gruba'' i pokaz ze potrafisz:) to swietna terapia:)

Gość najlepiej zwalić winę na mamę
a ty natychmiast poleciałaś sprawdzić co kupiła i co będziesz mogła zeźreć??? Przecież to WYLACZNIE TWOJA WINA że to zjadasz. Przecież mama nie przynosi tego do twojego pokoju i mówi - masz córeczko, bo coś źle wyglądasz, więc pojedz sobie :( Tylko ty myszkujesz po miejscach gdzie spodziewasz się te słodycze znaleźć

Powiedz mamie że NIE chcesz aby kupowała słodyczy i poproś aby zjadła wszystkie które są w domu sama. Powiedz również że cię krzywdzi zamiast pomagać. Sama również powinnaś nieco wzmocnić swoją psychikę i nauczyć się odmawiać na widok słodyczy. Przeczytaj porady z tipy.pl jak się powstrzymać od jedzenia słodyczy http://goo.gl/awd5j.

Gość lkmmmlk
he nie rozumiecie mam kuchnie z pokojem przejsciowym polaczona slodycze leza na wierzchu nigdy nie kladzie ich do szafek leza sobie na stole;)

Matka sie uspokoi z zakupami jak przestaniesz skrupulatnie wszystko wyżerać.

Gość jhfyt
ale pokaz ze potrafisz co z tego ze lezy???? a niech sobie lezy....:) a zamiast calej czekolady zjedz kostczke