Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość kafeteria.pl.

Bajka o POlsce

Polecane posty

Gość kafeteria.pl.

Jego dusza trafia do Nieba i wita go Swiety Piotr. Witaj w Niebie synu. Zanim tu zamieszkasz, musimy rozwiazac tylko jeden problem. Mamy tu pewne zasady i nie jestem pewien, co z toba zrobic. Jak to co - wpusccie mnie, jestem przeciez z PO i znalem JPII- ... rozwin caloscmówi posel. Cóz, chcialbym, ale nie robimy wyjatków gdyz mamy polecenia z samej góry. Zrobimy tak - spedzisz jeden dzien w Piekle i jeden dzien w Niebie. Potem mozesz sobie wybrac, gdzie chcesz spedzic wiecznosc. Serio, ja juz wiem - chce trafic do Nieba - mówi posel. Wybacz, ale mamy swoje zasady. Po tych slowach, Swiety Piotr odprowadza go do windy i posel zjezdza w dól, wprost do Piekla. Drzwi otwieraja sie i posel jest posrodku pelnego zieleni pola golfowego. W tle jest restauracja, a przed nia stoja wszyscy jego partyjni przyjaciele oraz inni politycy, którzy z nim robili rózne lewe interesy. Wszyscy sa z PO i sa szczesliwi, swietnie sie bawia. Podbiegaja do posla i witaja go, sciskaja oraz wspominaja stare dobre czasy, gdy oszustwem i zdrada bogacili sie kosztem zwyklych ludzi. Potem graja w golfa a nastepnie jedza kolacje z kawiorem i czerwonym winem. Jest takze Rudy Szatan który jest naprawde fajnym i sympatycznym gosciem - swietnie sie bawi, tryska humorem opowiadajac dowcipy i rózne inne bajki jak to jest swietnie, a bedzie jeszcze lepiej. Posel bawi sie tak doskonale, ze nim sie zorientuje, minie jego czas. Wszyscy sciskaja go i machaja na pozegnanie gdy winda rusza w góre. Winda jedzie i jedzie - az drzwi sie otwieraja w Niebie, gdzie czeka na niego Swiety Piotr. Czas odwiedzic Niebo. I tak mijaja 24 godziny, w których maz stanu spedza czas z duszyczkami na skakaniu z chmurki na chmurke, graniu na harfach i spiewaniu. Bawia sie calkiem niezle i nim sie zorientuje, doba mija i powraca Swiety Piotr. Cóz - spedziles jeden dzien w Piekle i jeden dzien w Niebie. Wybierz zatem swój los. Posel mysli chwilke i odpowiada. Cóz, nigdy nie myslalem, ze to powiem. To znaczy - w Niebie jest naprawde cudownie, ale mysle, ze lepiej mi bedzie ze swoimi w Piekle. Tak wiec Swiety Piotr odprowadza go do windy i posel jedzie w dól, dól, dól... - wprost do Piekla. Otwieraja sie drzwi i posel jest posrodku rozpalonej pustyni pokrytej smieciami i odpadkami. Widzi wszystkich swoich przyjaciól ubranych w szmaty, zbierajacych smieci do czarnych, plastikowych toreb. Nagle podchodzi do posla Rudy Szatan i klepie go po ramieniu. "Nie rozumiem! - mówi posel. Jeszcze wczoraj bylo tu pole golfowe, restauracja, jedlismy kawior, tanczylismy i bawilismy sie swietnie. Teraz jest tu tylko pustynia pelna smieci, ubóstwa i niedoli, a moi przyjaciele wygladaja strasznie! Rudy Szatan spoglada na posla, usmiecha sie szyderczo i mówi: Wczoraj mielismy kampanie wyborcza! A dzis na nas zaglosowales. Jest juz po wyborach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować