Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość losia..

wysoka gorączka --- czy to ZĄBKI????????

Polecane posty

Gość losia..

Ja Wasze dzieci znosiły ząbkowanie? Mamy poradzcie :( Moje ma 9,5 miesiąca i nie ma ani jednego. A teraz ma gorączkę nawet 39,5 - wczoraj, a 38 dzisiaj i nie wiem czy to moga iść ząbki? Jak u was było? Jak długo taka temperatura może się utrzymywać do czasu wyjścia zęba?

Gość Ja bym zadzwoniła
do lekarza poradzić się.A nie tutaj pytasz.Połowa zaraz cię opieprzy a druga będzie gadała 3 po 3.I nic się nie dowiesz

Gość losia..
tylko że nie ma żadnych innych objawów. A wiadomo jak teraz jest w przychodniach. Byłam przez chwilę nedawno i boję sie, że jak pójdziemy to wrócimy z jakimś dziadostwem. Tak już miałyśmy kiedyś. Dlatego pytam się o doświadczenia inne mamusie. Zbijam gorączkę nurofenem i działa ładnie. Dziecko jest ruchliwe, uśmiechnięte i energiczne. Tylko pcha paluszki do buźki ciągle i ta gorączka.

Może to być od ząbków lub jakaś wirusówka. U nas przy każdym wychodzeniu zęba była straszna gorączka -powyzej 40 stopni! U takich maluchów są one bardzo niebezpieczne.Dlatego ja też dla świętego spokoju szłam do lekarza.Tobie też radzę.Jeśli się boisz iśc do przychodni to zamówi wizytę do domu.

Gość mamama27
u nas dwa razy była taka gorączka i 2 razy byłam pewna że żeby a tu za pierwszym razem była trzydniówka a za drugim razem mega angina - więc nie wierze w taką gorączkę przy zębach ...

Gość losia..
3 dniówka ---nasze małe miało 3,5 dnia wysoką gorączkę ok. 38, a po 3 dniach nagły spadek i wysypka na tułowiu i szyjce. po 2 dniach juz nic. a teraz tylko goraczka.

Gość Betty Q
A u nas chyba beda wychodzic piatki, mam nadzieje, ze obędzie sie bez takich atrakcji jak przy trójkach i czwórkach, czyli goraczka, ból i wrzask az po histerie. W pogotowiu juz mam Milifen, bo mały ma juz stan podgorączkowy, zobaczymy czy poradzi sobie czy trzeba zaaplikowac syropek.

Gość wstyd mi
kurcze jestem zdziwiona ja mam corke ktora ma 9 msc ale ona ma juz 8 zabkow,i owszem przy zabkowaniu mozliwa jest goraczka, sprawdz dziaselka czy nie sa nabrzmiale, i jeszcze jedno spi spokojnie?moja przy zabkowaniu strasznie sie wierci i jeszcze czesto przez sen placze

Gość titititiyug
Mój gorączkował przy ząbkowaniu, kilka dni, przed wyrznięciem się zęba. Przechodził tez trzydniówkę, przy trzydniówce silnie gorączkował, leki nie skutkowały. Bylismy u lekarza i dostałam rozpiskę jak brać leki, kilka rodzai, na zmianę, strasznie się wtedy umęczylismy, bez tej instrukcji od lekarza nie poradzilibyśmy sobie, musielibyśmy jechać na pogotowie. Jeśli leki nie skutkują to wtedy pomaga kąpiel. Zaczynami od ciepłej wody i dolewamy stopniowo po szklance zimnej aż dojdzie do tem. ciała 36,6 , tak nam lekarka zalecała.

Gość Betty Q
Skoro dziecko ma 8 ząbków tzn ze są to jedynki i dwójki, a one nie są tak dokuczliwe jak kolejne, choć nie jest to regułą. titititiyug a możesz napisać jakie dostałas zalecenia, czasem warto wiedziec na wszelki wypadek, a nie dopiero jak sie juz dzieje.

Gość lady bronka
moja córka miała 2 razy wysoka gorączkę (powyżej 39 stopni), raz przy trzydniówce, drugi raz przy chorobie bostońskiej. podawałam na zmianę paracetamol i ibuprofen, tak mi zalecił pediatra. zawsze mam czopki i jakis syrop w apteczce na gorączkę, ostatnio kupiłam milifen, cena bardzo dobra i skuteczny. u małej przy zębach gorączki nie było wcale, a pediatra mi powiedziała, że zbyt wysoka gorączka to na pewno nie zęby, a jakaś choroba.

mój nie gorączkował w ogóle przy ząbkowaniu. To jest różnie. Przy wirusówce, tzw. 3dniówce jest wysoka temp. i mój miał wysypke na brzuchu i buzi, ale ta wysypka tez wcale być nie musi. Idź lepiej do lekarza, bo tu można wróżyć jak z fusów.

hahaha taaa idz do lekarza... jak temat pół roku temu założony :P nie spojrzałam na date hehe