Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SimpleGirl

ZIMNO W DOMU, CO ROBić???

Polecane posty

Słuchajcie. Siedze teraz przed kompem, mam na sobie kurtke, czapke, szalikk i zimowe buty bo tak zimno jest u mnie w domu. Mamy nieszcelne okna, dom jest nieocieplany, nienawidze sie kapac bo wtedy jest mi okropnie zimno. Dlatego nienawidze zimy, bo zawsze musze chodzic tak ubrana w domu:( Nie stac nas na opal, co mam robic??? ja juz dluzej tego nie wytzrymam

Gość zonaty mąż
wyjdz za maz i po klopocie

Gość Nie paryżanka...
uszczelnij okna jakas tasma, drzwi zabezpiecz jakas zaslona z grubej tkaniny zeby wiatr nie wyziebial mieszkania, a tak poza tym to chyba opieka spoleczna daje kase na opal, trzeba tylko napisac podanie i zaswiadczenia o zarobkach zaniesc.

Gość obiektywnyy
ile masz lat? nie uwierze ze cala zime nie palicie:O

Gość buraczanka
ile masz stopni w domu ?

Gość bo to jest tak,,
uszczelnienie niewiele da przy takich mrozach, mury zimne i jedynm słowem wspolczuje. jakis taki piecyk kupcie może, gazowy albo elektryczny no nie wiem

Gość Nie paryżanka...
dlaczego rodzice wola zaplacic za net niz kupic jakis opal?

nie nalezy nam sie , mama pracuje a tata ma emeryture, ledwo starcza na zycie a oni nam taki dochod wyliczyli , ze według opieki nic nam sie nie nalezy, poza tym oni dali by ze 200 zł a to nas ne uzadza, załamka:( czuje sie jakbym siedziala na dworze, chce mi sie plakac

Gość buraczanka
ile stopni w domu masz ?

Gość blue two
a ty pracujesz?

Gość krótko i na temat...
rozpal ognisko z opon :classic_cool:

obiektywny: to nie jest tak ze nie palimy wcale, ojciec uwaza ze od czasu do czasu tzreba przepalic zeby woda w kaloryferach nie zamarzla, a tak to nie, Nie parżanka- Wiedzialam ze padnie to pytanie, za internet nie placimy bo zakladal nam po znajomosci kolega taty i teraz mamy neta za darmo dlatego ze tata temu koledze czesto pomagal bezineresownie

Gość ameryka poludniowa
a ha rozumiem ze ciebie 200 zł nie urzadza? bogaczka.... pewnie bys 1000 zł odrazu c hciala:o

Gość Nie paryżanka...
macie centralne? na gaz czy na wegiel? a moze piec?

w domu nie wiem ile jest stopni, ale siedze w kurtce zimowej i jest mi zimno , teksty w stylu rozpal ognisko w domu wcale nei sa smeiszne, naprawde nas na opal nie stac, i nie pisze tego zeby mnie pocieszac, ale poprostu moze chcialam sie wyzalic, pozatym niektorzy maja dobrze a narzekaja, pomyslcie wtedy ze inni maja gorzej np Ja:) mam 20 lat i szukam pracy od kilku miesiecy i niestety bezskutecznie:(

Gość dsfghjkl
Nie parżanka- Wiedzialam ze padnie to pytanie, za internet nie placimy bo zakladal nam po znajomosci kolega taty i teraz mamy neta za darmo dlatego ze tata temu koledze czesto pomagal bezineresownie dobre! :D to on jest providerem internetowym?

ameryka poludniowa- tak 200 zł to jest bardzo malo, oczywiscie wystarczylo by na troche opalu, ale mrozu dopiero sie zaczynaja, co za pojebany kraj zeby tak sie dzialo:( Nie paryżanka- mamy centralne

przejdz sie po skpepach dostaniecie kartonów a kartonów....mozecie nimi palic a wczesniej trzebabbylo sie zaopatrzyc nawet w gałezie w lesie i tez by było....nie trzeba miec wegla zeby palic🖐️ oczywiscie ze wegiel daje najwiecej ciepła ale lepsze to niz nic

Gość mlody biznesmen
podaj gg,moze bede mogl jakos pomoc

nie odpowiadam na durne komentaze, pisze prawde i jak jest mozecie mi nie wierzyc, ja nic od Was nie chce przeciez, pislam chce sie komus wyzalic , tyle

Gość jfghfhghgfgh
na intermet stac, a na opal nie...

no i co z tego ze 200 zł tylko dobre i to dziewczyno! pracowalam w pomocy spolecznej i powiem wam ze wam ludziom nie dogodzi🖐️ zawsze wam czegos mało...nie mowie o zasilkach bo one sa faktycznie glodowe ale dostaja co miesiac spora dawke zywnosci i tak zle... - a bo chce mleka wiecej nie makaronu! - a bo serektopiony nie w tym smaku! - a bo dzem wolaby truskawkowy nie wisniowy!

Gość Nie paryżanka...
dokladnie, przed zamknieciem sklepow jest duzo kartonow wystawianych. np w biedronce...mozna jr zabierac za darmo. a sa grube i troche ciepla dadza.

Gość blue two
pracujesz autorko? czy zbijasz bąki i narzekasz?

Gość blue two
a sorry, teraz doczytalam-gdzie mieszkasz, jaki rejon kraju?

Gość Nie paryżanka...
moi sasiedzi pala czym sie da, buty, szmaty...butelki plastikowe...co maja pod reka:O

Gość syf, kiła i mogiła
no u mnie tez zimno, bo obok pokoju ma taki zachowanek i on ma nieszczelne drzwi.a w tym zachowanku pizga zimno.nieraz rano mam 9 stopni w pokoju.

lubelszczyzna, ludzie nie dolujcie mnie, kazdy z was taki madry, kartonami nie ocipli sie domu bo by trzeba z tone ich

Gość no to ja powiem
Ze masz nieudolnych starych. A ty pewnie powtarzasz to co oni mowia, ze zjebany kraj bo nie macie wegla. Powiem tak moja matka samotnie wychowala dwojke dzieci a o opale na zime nie myslala w grudniu tylko juz w maju. Albo kupowala wegiel na raty. Nigdy mi nie bylo zimno. Wspolczuje ci rodzicow i wspolczuje tobie ze zamiast ich obwiniasz panstwo. Porazka