Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wlasne mieszkanko

Poszukiwanie mieszkania? jak to jest

Polecane posty

Gość wlasne mieszkanko

od czego zacząć poszukiwanie mieszkania? jak długo to może potrwać na jakie koszta powinnam się przygotować w związku z wynajmowaniem. W ogłoszeniach podane są ceny za wynajem, czynsz no i plus media. Ale jak to jest z pierwszą zapłatą za ile miesięcy chcą zazwyczaj z góry? jak to jest w mieszkaniach jeśli chodzi o internet i tv? czy mogę na swoje nazwisko założyć czy będę potrzebowała zgody właściciela by np założyć sobie jakąś telewizję czy internet. czy szukać mieszkania umeblowanego czy lepiej opłaca się samemu umeblować? ale się boję, ale muszę wreszcie sama zamieszkać:)

Gość jjjjjkjkjkjjkj
nigdy nie spotkalem sie zeby chcieli za kilka miesiecy z góry, jesli już to chca kaucje na wypadek jak cos zniszczysz:P kaucja zwykle w wysokosci 1 lub 2 miesiecznych opłat dodatkowo jak chcesz szukac przez agencje nieruchomosci to musisz byc przygotowana na duzo oplate dla agencji, zwykle w wysokosci miesiecznej oplaty za mieszanie teraz praktycznie wszystkie mieszkania umeblowane, nieumeblowane oplaca sie wynajac i kupic wyposażenie jedynie jak masz pewnosc ze bedziesz tam mogla dlugo mieszkac, bo jak za kilka miesiecy wlasciciel powie ze maszz sie wyprowadzac to kompletnie bez sensu

Gość wlasne mieszkanko
Myslalam, ze trzeba placic z gory za kilka miesiecy, a ze kaucja to tez zdaje sobie sprawe. Zawiazemy umowe pisemna wiec mam nadzieje, ze na dluzszy okres nie chcialabym co kilka miesiecy szukac nowego mieszkania. Mam nadzieje, ze nie zostane w zaden sposob oszukana. Bo kompletnie na tym sie nie znam.

Gość robert

Jest w Warszawie dobre biuro pośrednictwa ze stroną megamieszkania.pl. Nie marnują czasu. Ja znalazłem u nich mieszkanie w ciągu jednego dnia, nawet powiem więcej – to była kwestia jednego popołudnia. Mieszkam już od roku i nie narzekam.

Gość qqq

tak okolo 10 tysięcy samego utrzymanie siebie okolo 5 tys i wynajem okolo  5 tys 

Gość qqq

teraz jest tylko wynajem dla paru osob od zalezy od ilosci pokoi i wymebalowania chuba ze wolsiz mieszkac w jakiejs ruderze