Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezbronna wobec rodziny

Maz i dzieci kazali mi wybierac! Albo oni albo moi rodzice

Polecane posty

Maz i dzieci kazali mi wybierac! Albo oni albo moi rodzice Mam problem, jestem od 30 lat mezatka. Mam meza ktory zalozyl wlasna firme budowlana oraz ma cztery bardzo dobrze prosperujace restauracja ale jak go poznalam to pochodzil z biednej rodziny, jego rodzice byli biednymi ale uczciwymi i pracowitymi ludzmi, maz jest jedynakiem, niestety jego rodzice nie zyja a on nie ma zadnego rodzenstwa. Jedyna rodzina jaka moj maz posiada to ja, nasze dzieci i nasze wnuki. Moi rodzice ze wzgledu na to z jakiej rodziny pochodzil moj maz bardzo go nie lubili. Za nim poznalam go bylam zwiazana z innym ktory mial bogatych rodzicow, konczyl medycyne, moi rodzice do tej pory wypominaja mi ze powinnam zwiazac sie z tamtym. Otoz tak ja mam meza ktory do czego doszedl sam oraz dwoje dzieci. Jeden syn ma troje wlasnych dzieci. Rok "nic dziwnego że żona cię zostawiła" do mojego syna do mojej córki "wychowujesz bękarta" ja starałam sie wszystko zrobic by moj maz sie o tym nic niedowiedzial ale dzieci doniosly mu. Rodzice chwala corke mojej siostry, moja siostra ma meza prawnika, jedna corke ktora studiuje medycyne oraz trojke dzieci mojego brata. Moj brat ma dwie corki ktore studiuja prawo oraz syna ktory studiuje informatyke. Natomiast moj syn skonczyl technikum ekonomiczne a corka ukonczyla technikum gastronomiczne. Maz powiedzial mi ze albo wysle swoich rodzicow do swojego rodzenstwa albo z nami koniec, moje dzieci to samo. Jak to pogodzic?

Problem polega na tym ze rodzice mieszkaja z nami, ja ich przygarnelam i maz chce bym odwiozla ich z powrotem do swojego rodzenstwa bo on nie bedzie znosil ich humorow, takie same ultimatum postawily mi moje dzieci.

Moi rodzice podzielili dom między mojego brata a moją siostra. Mają również własną kawalerke która jest wynajmowana, oni są w takim wieku że potrzebują by ktoś przy nich był. Mieszkają już z nami od 5 lat.

Gość dsja
Strasznie chaotycznie piszesz. Mało co z tego zrozumiałam.

Gość jiiiiiiił
"Jeden syn ma troje wlasnych dzieci. Rok "nic dziwnego że żona cię zostawiła" do mojego syna do mojej córki "wychowujesz bękarta" ja starałam sie wszystko zrobic by moj maz sie o tym nic niedowiedzial ale dzieci doniosly mu." To nawet po polsku nie brzmi, nie mam pojęcia o co chodzi.

Gość z twoich postów zrozumiałam
jedno PODŁYCH MASZ RODZICÓW

skoro tak wam sie powodzi to umiesc rodzicow w jakims prywatnym,dobrym domu spokojnej starosci i wszyscy beda zadowoleni.tez bym nie chciala mieszkac ani z rodzicami ani z tesciami.

Proponuje porozmawiać z rodzeństwem ( bratem i siostrą), zaproponować, żeby rodzice zamieszkali teraz z którymś z nich. Skoro ty przez 5 lat opiekowałaś się rodzicami, teraz może robić to albo brat albo siostra. W końcu to też ich rodzice, mają obowiązek wobec nich, tym bardziej, że rodzice wpatrzeni są w nich ''jak w obrazek'' i stać ich z tego co piszesz na utrzymanie ojca i matki. A rodzicom po rozmowie z rodzeństwem spokojnie zakomunikuj, że brat/siostra chcieliby żeby zamieszkali teraz z nimi. Skoro to takie cudowne dzieci, ciągle chwalone to rodzice ucieszą się :) że w końcu będą z tymi lepszymi dziećmi mieszkać ;)