Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skąd parcie na ślub?

Skąd takie parcie na ślub?

Polecane posty

Gość skąd parcie na ślub?

Czytam jakieś tematy głupawe, a w pracy tragedia i to na żywo. Koleżnka, młoda bo ledwie 23 lata, po 7 latach rzuciła chłopaka bo "nie oświadczył się jej jeszcze", a jak spytała go kiedy zamierza, to powiedział że może kiedyś bo za młodzi są. A ona już chce ślub ;/ Nie pierwszy przypadek. Moja siostra tez po roku rzuciła faceta, bo "jeszcze się nie oświadczył". Tutaj też, się rozstają ludzie bo "facet się nie oświadczył" Czy naprawde potrzebuje kobieta papierka, wesela i obrączki? Przecież można bez ślubu całe życie żyć, nawet z dziećmi, i jest dobrze. Tak jakby ślub miał być dowodem miłości.... Ja ze swoim "nieślubnym" jestem 16 lat, mam 37 lat. I nawet mamy syna od roku. Spytali nas znajomi kiedy ślub, on żartem "jak już nic innego nie będziemy mieli do roboty".

Gość niegłupi30
popieram Naoglądają się telewizji i później tak chcą się chajtać jak Ibisz np i chuj z tego jak się rozstają.

wiesz ja mysle ze laski sa czesto ofiarami patriarchatu;/ tak je wychowuja zeo ich samoocenie decyduje mezczyzna, wedlug prostych zasad - im bardziej jest "jej" tym wyzsza samoocena zenujace - ale ich zycie i ich prawo

Gość fdgdfhgfjghj
to ze ty czujesz sie dobrze jako szmata to nie znaczy ze kazda... mnie smieszy inna rzecz: dają dupska 5 lat, mieszkają na kocią łapę a potem sie dziwią, ze facet nie chce sie zenic. a po co ma sie zenic jak juz cie szmato wyruchal na wszystkie sposoby i jest znudzony? po co mu slub?

Gość niegłupi30
Ta bo każdy facet chce tylko wyruchać szmatę na wszystkie sposoby, typowe myślenie ograniczonej owcy z KK.

Gość niegłupi30
Widać z tobą nikt nie chciał być więc zabezpieczyłaś się podpisaniem papierka, teraz masz czarno na białym że cię kocha :D

Gość what do you know
Sam fakt, że dziewczyny chcą ślubu mnie nie dziwi, ale rozwala mnie gdy w związkach, w których kiepsko się układa laski mają parcie na ślub bo wyobrażają sobie, że to coś zmieni i że po ślubie będzie lepiej. Sam ślub w gruncie rzeczy nic nie zmienia. Zamieszkanie razem, wspólne dzieci - to są konkretne zmiany.

" [zgłoś do usunięcia] niegłupi30 Ta bo każdy facet chce tylko wyruchać szmatę na wszystkie sposoby, typowe myślenie ograniczonej owcy z KK" lol;-)))) a nie mowilam ze na temat zaraz przkicaja ofiary patriarchatu?;/ biedne dzieczyniska kt osiagnieciem zyciowym jest fakt "ze ktos je chcial" - ba! zechcial tak mocno ze az to na papierze zapisal;-))) " teraz masz czarno na białym że cię kocha" nie ze kocha - tylko ze jest dogonna walscicielka swojego lubego;-))) i jeszcze ta agresja ze inne nieskrepowanie uprawiaja z wybranakimi skess przez 5 lat;-))

"what do you know Sam fakt, że dziewczyny chcą ślubu mnie nie dziwi" a mnie dziwi - ale to moze dlatego ze wokol mnie to raczej mezczyzni chca slubu nbardziej niz ich wybranki "Zamieszkanie razem, wspólne dzieci - to są konkretne zmiany." zgadzam sie w 100% ;-)

jedne chcą inne nie no ale jak facet nie chce się oświadczyć to znaczy że nie wiąże planów na przyszłość, czyli jest z kobietą dla darmowego seksu:) Skoro nie mają wspólnych celów to po co z takim facetem być? Lepiej go zostawić:P Inaczej jest jak dwoje nie czują parcia na ślub. wypełniaj ankiety i wymieniaj na doładowania:) https://www.askgfk.com/reg/?x=f9a293db83a9359 21508325b618ffc43&srcid=253 klikaj w banery i zarabiaj:) http://centrumreklamy.com/pages/index.php?refid=chasse

Gość what do you know
Ja jestem z facetem ponad 4 lata i w czasie naszego związku kilka znajomych par zdążyło się pobrać i rozwieść :p no ale grunt, że był ślub i mogli się bzykać legalnie :D Rozumiem, że laski marzą o ślubie, bo kojarzy im się to ze stabilizacją i miłością po wsze czasy. Ja niestety zbyt cyniczna jestem na takie mrzonki, jednak wciąż rozumiem, że ktoś ma swoje marzenia i oczekiwania.

Gość what do you know
"no ale jak facet nie chce się oświadczyć to znaczy że nie wiąże planów na przyszłość, czyli jest z kobietą dla darmowego seksu Skoro nie mają wspólnych celów to po co z takim facetem być? Lepiej go zostawić" A to w małżeństwie jest już płatny seks? :D I czy jedynym wspólnym celem może być wspólne zasuwanie przed ołtarz czy do USC? No litości.

WHAT, jeżeli ktoś nie ma innych aspiracji życiowych i zaufania do drugiej osoby, to myśli że jedynym sposobem scementowania związku jest ślub, bo przecież wspólne mieszkanie czy dziecko, to za mało.:O

" czyli jest z kobietą dla darmowego seksu" dodam ze kobieta tez ma wowczas "darmowy" seks wiec super uklad dla dwojga, irytuja sie tylko panny ktore seks traktuja w kategorii handlu;)) na zaszdie "ja ci seks, ty mi welon";-)) " Skoro nie mają wspólnych celów to po co z takim facetem być? Lepiej go zostawić " nie kazdy zwiazek i czlowiek widzi sens w slubie, czsaem ludzie sa ze soba dla milosci - a gdy ta sie konczy rozchodza sie, nie ma zwiazkow na cale zycie - ale bywaja te na dluugie lata;) " ale grunt, że był ślub i mogli się bzykać legalnie" przypomne tylko ze bzykanie jest zawsze legalne - jesli kryteria wiekowe sa spelnione;) "Rozumiem, że laski marzą o ślubie, bo kojarzy im się to ze stabilizacją i miłością po wsze czasy" a ja czuje zazenowanie gdy pomysle ze w XXI wieku wystepuja w "przyrodzie" tak naiwne panny;-)))

nie ale oświadczyny to jakaś juz tam deklaracja na przyszłe życie ślub daje jednak pewna stabilizację, są kobiety które czegoś takiego potrzebują nigdy nie miałam parcia na ślub i nie zdecydowałabym sie gdyby nie to, że chcemy mieć dziecko:) Potem juz by mi się nie chciało hajtać, a teraz przynajmniej mam motywacje:)

""I czy jedynym wspólnym celem może być wspólne zasuwanie przed ołtarz czy do USC? No litości." niestety - tak duuuzo panien uwaza;/

nie tylko laski mają parcie mój kolega w czasie mojego prawie 8letniego związku oświadczał się 4 razy:P ale nie jakos chłopak szczęścia:P

"ślub daje jednak pewna stabilizację, są kobiety które czegoś takiego potrzebują" moim zdaniem slub nie daje zadnej stabilizacji - no chyba ze ktoras ma "chytry" plan - jak wejscie w posiadanie rzeczy partnera i takie tam;-) im bardziej kobieta niezaradna zyciowo - tym bardziej potrzebuje uwieszenbia na meskim ramieniu, w zwiazkach partnerskich nie ma takich kobiet

Anielcia a co ma dziecko do rzeczy? Bez ślubu to już nie ma dwojga rodziców???

myślę że bardziej chodzi o stabilizacje bo jak facet mówi może kiedyś to nie wiąże z nami planów na stałe sama kiedyś przez to przeszłam 5 lat byłam z facetem ciągle coś nie odpowiadało mu powiedziałam dość i tyle do dziś sie nie ustatkował

Gość what do you know
"przypomne tylko ze bzykanie jest zawsze legalne - jesli kryteria wiekowe sa spelnione" "Legalne" w oczach niektórych dziewczyn, dla których seks bez ślubu to "darmowe dawanie dupska" :p

"Czarnuchy naj**ały wam we łbach A ROR to pewnie katecheta albo katechetka, jesteś od czarnuchów ROR, pewnie ksiedzom liżesz rowa" ;-))) ale mnie rozszyfrowales/as;-))

ma dwoje rodziców-jasne ale uważam, że powinno się uporządkować wszystkie sprawy przed poczęciem (jeśli jest taka możliwość). My bez siebie żyć nie możemy, no i siedząc pewnego dnia wieczorem zdecydowaliśmy, że czas chyba na ślub:P decyzja-wpólna, więc nie widzę w tym nic złego :)

"myślę że bardziej chodzi o stabilizacje bo jak facet mówi może kiedyś to nie wiąże z nami planów na stałe" jesli wykluczymy sytuacje w kt mezczyzna nie popiera instytucji malzenstwa, to masz racje "Legalne" w oczach niektórych dziewczyn, dla których seks bez ślubu to "darmowe dawanie dupska"" badzmi dosadni - w oczach kobiet ktore maja problem z odkryciem wlasnej seksualnosci, one zwykle sa tez bardzo agresywne w stosunku do tych ktore sa spelnione w tym zakresie;-)

"ale uważam, że powinno się uporządkować wszystkie sprawy przed poczęciem (jeśli jest taka możliwość)" przyznam , ze tez nie rozumiem... jakie sprawy "porzadkuje" slub w takiej sytuacji?

np takie, że kiedyś sobie przyrzekliśmy, że zostaniemy rodzicami jak będziemy po ślubie ja urodziłam się w sformalizowanej rodzinie i mój Narzeczony też. Naszemu dziecku chcemy stworzyć przynajmniej takie warunki jakie my mieliśmy:)