Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość preguntamelo todo, si quieress

Czy takie życie w ogóle ma sens?

Polecane posty

Naprawdę żyjemy chyba tylko jak jesteśmy dziećmi, bo beztrosko, ale wtedy nie zdajemy sobie jeszcze z tego sprawy, niestety. Później ciąg niekończących się lat nauki, później praca, często połączona również z nauką, i tylko po to by wreszcie znów pracować. Wiecznie obowiązki, praca, praca, praca, nauka... kiedy czas na życie... wieczorem, kiedy wracamy padnięci z pracy? Nie wszyscy mają TAK dobrze, by mieć wolne weekendy. A za coś trzeba żyć, jakoś sobie trzeba radzić. To wszystko wydaje się czasem takie beznadziejne. Wiecznie w pogoni, i to często za beznadzieją.

Gość masz racje
la vida es una mierda

Gość djhwhfriw
dokladnie tak jest, nie chce takiego zycia ..

Gość mam kota syjamskiego
no cóż... życie :D

en fin, que remedio...

Gość właśnie zdałam sobie
sprawę(poraz kolejny na szczęście i nieszczęście)że nasze życie w polsce jest kontrolowane od rozbioru do rozbioru ... Zastanawiam sie czy jeszcze jakiś rozbiór nas czeka...?.. Znacie historię no nie? Nie chce mi się pisać-ale chodzi mi o to że duży pieniądz nie jest dla przeciętnego zjadacza chleba-i żebyś nie wiem co człowieku zrobił to i tak niczego wielkiego sie nie dorobisz uczciwą pracą. Nie piszę tego żeby pomarudzić -piszę jakie są fakty.

podglądacz chipi (reaktywacja)-naucz mnie tego! Jak to robisz?

Gość też łapię takie doły
wszystko bezsens rodzice się starzeją, niedługo umrą, mam 38 lat i patrzę na znajomych którzy mają dzieci, sama dzieci nie chcę mieć dochodzę do wniosku że niczego o życiu nie wiem, więc co niby miałabym dzieciom przekazać rodzimy się i umieramy samotnie, całe to dążenie do znalezienia partnera i założenia rodziny jest ułudą, dzieci i tak wychodza z domu i gdy założą rodziny zostawią nas samych na śmierć takie to idiotyczne, a wszyscy którzy chcą mieć dzieci wierzą że to one nadadzą ich życiu sens i będą zabezpieczeniem na starość

Ja tak o dzieciach nie myślę. Też ich nie chciałam bo świetnie sie bawiłam 30 przeleciała mi niewiadomo kiedy a ja wciąż naiwnie planowałam rozkręcić zloty interes... Zakochałam sie w życiu chyba milon razy ,ale tylko raz i tylko dla jednego faceta nie byłam zołzą-dla ojca swych dzieci! Kocham go i zawsze będe-kiedyś o tym marzyłam,ale był czas w moim życiu że przestałam i zaczelam realizować jakiś niecny plan, który przerwała mi miłość mojego życia. Teraz musze przestac wierzyć w wielka fortunę bym w końcu mogła ją spotkać na swej drodze... Nie chceć znaczy mieć Chcieć znaczy nie mieć Trzeba tylko w coś naprawde wierzyć Muszę uwierzyć że coś takiego jak wielkie pieniądze nigdy mi się nie przydaży-sama nie rozumiem co w tym trudnego ale widocznie za bardzo chcę..