Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Odźwierny

Jak myślisz, co czuje człowiek gdy wie, że zaraz umrze?

Polecane posty

Cześć Moorland. Od dłuższego czasu zastanawiam się. Może ktoś tutaj otarł się o śmierć dlatego pytam. ;)

Na dobrą sprawę to niepotrzebnie założyłem temat. Same oczy mi się zamykają i idę spać. Dobranoc i przepraszam za zawracanie głowy.

pamiętam jak kiedyś byłam świadkiem wypadku i ten mężczyzna powiedział dosłownie "tak bardzo chciałbym żyć" jego stan był ciężki, ale przeżył, umarł za jakiś czas. do dziś kojarzę go z tym wypadkiem i z tymi słowami. Być może takiej osobie towarzyszy strach albo świadomość tego, że już nic nie zdąży się zrobić, nic nie zdąży się naprawić

Gość akatparP akarS
Zgaście to światło!! Razi mnie!

Gość raz byłam bliska
utonięcia i czułam najpierw panikę, a jak już myślałam że nie uda mi się uratowac- dziwny spokój. i wtedy się uratowałam:P

Gość akatparP akarS
Widziałaś to straszne, oślepiające światło??

Gość raz byłam bliska
nie:P ale czułam się...bardzo dobrze:P nie było mi żal że umrę:P

Gość orpat
ciekawy temat

W minionym tygodniu, moj przyjaciel mial powazna operacje, gdy dzis rozmawialismy zapytalam o czym myslal tuz przed, powiedzial: "myslalem tylko o tym, ze chujowo byloby juz nie wrocic" ... mogl umrzec, byla to operacja usuniecia krwiakow na mozgu.

Gość kkkkkkkkrrwe
ludzki mózg jest tak zaprogramowany, że tuż przed śmiercią produkuje endorfiny.... tak więc nie obawiajcie się śmierci, będzie lekka

Dobry wieczór. Dziękuję za wypowiedzi. Mam wrażenie, że czuje obojętność, jak przed podaniem środka usypiającego przed operacją? Ciekawe gdzie świadomość ulatuje, a może gnieździ dalej się w ciele, które stało się grobowcem?;)

mnie też od jakiegoś czasu nurtuje to pytanie,kilka miesięcy wcześniej bliska mi osoba miała tragiczny wypadek,myślałem że była nieprzytomna ale pózniej okazało się że ona jeszcze wstała i chodziła.Po tej informacji nie mogę przestać myśleć o tym, co ona czuła,chciałabym aby wiedziała że ją kochaliśmy ale czy to możliwe?

te endorfiny to prawda, sam moment na sam moment umierania mamy podobno uśmierzony ból, zresztą dotyczy to też zwierząt - powszechnie wiadomo, że np. kot mruczy, gdy jest zadowolony itp, ale mało się mówi o tym, że kot umierający też zaczyna mruczeć w stanie agonalnym

Shizuka Hiou Pustkę też mam wrażenie, że czuje, ale żal z jakiego powodu jeśli można spytać? pasterka z porcelany Jest jakaś granica między czy niezauważalnie?

Żal - że tak niewiele się osiągnęło w życiu i nie zdążyło nim nacieszyć. Niedowierzanie - to już? Smutek - bo zostawia się najbliższych, a poza tym świadomość że będą cierpieć czasem spokój i świadomość spełnienia się w życiu

blue66 Może w szoku była na tyle, że czuła się jak we śnie? Spłycona świadomość? podglądacz chipi (reaktywacja) To skąd ten strach przed śmiercią? antyfanatyk Myślisz, że tyle emocji w jednym momencie się nawarstwia?

Gość moj wujek
leżał w szpitalu, wiedział, że za chwilę umrze, zdążył się pożegnać z żoną i synem ale nie widziałam tego, nie wiem jak to wyglądało. Musiało byc mega smutne.. :(

Shizuka Hiou Rozumiem pasterka z porcelany Jesteś pewna, że żyjesz? Może to żywy sen. Sen martwego człowieka. Bez urazy proszę, głośno na temat życia myślę. ;)

Powiem wam że czlowiek który wie że zaraz umrze czuje wielki smutek i zarazem szczęście że może odejść z tego padołu. To równiez zależy na co umiera. Najszczęśliwsi są Ci którzy umieraja jak spią nie budząc sie już. Ja bym tak chciała umrzeć nic nie czująć ,zasnąć i nie obudzić się w ogóle