Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kontrowers

Po co komu małżeństwo?

Polecane posty

Gość HMS...SCRS...Petard
Za chwile zwyzywają cie od ciot, pedałów i wykolejeńców.

Gość xcvbxb
zeby przysiegnac przed Bogiem swoje oddanie partnerce

Jedynie osoby z nislkim IQ oraz te z bardzo waskim swiatopogladem wysuwaja wnioski takie jak ty.....

Gość IQ 169
Nie tylko takie :)

Gość gjfgj
sosssssss badz mezczyzna a nie doopa ktory zaraz placze jak mu z kobieta nie wychodzi i chodzi pozniej pogniewany na byla, jakbys byl mezczyzna to bys wiedzial jak z kobieta postepywac, i jak czasem jest ciezko, ja jestem po slubie juz 17 lat i kocham z wzajemnoscia

Gość terakotaa
Powiem szczerze, że nigdy specjalnie nie paliłam się do żeniaczki. Dla mnie w życiu osobistym niewiele to zmienia. Alę będąc od 6 lat w związku i od 3 mieszkając razem, zauważam pewne zalety wynikające z małżeństwa. Np. bez tego papierka w szpitalu traktują partnera jak obcą osobę a to jest ogromny ból. Być z kimś kilka, kilkanaście, kilkadziesiąt lat a w szpitalu tratują Cię jak śmiecia i nie chcą wpuścić do ukochanej osoby. Sprawy urzędowe są bardzo ciężkie, już nie mówiąc o próbie wzięcia kredytu na mieszkanie. Do tego latami ludzie mogą się od siebie oddalić, nie oszukujmy się, i często niestety (mam nadzieje, że nie wróżę tego sobie) ludzie po kilkunastu latach chcą się rozstać, często w gniewie, i bez obecności sądu podzielenie majątku graniczy z cudem (przykład mojej ciotki). Do tego ślub jest wielce przydatny gdy ma się dziecko. Bo później np ojcu ciężko jest gdzieś pójść i udowodnić że jest rzeczywiście ojcem, gdy ma inne nazwisko. Takich przykładów jest jeszcze mnóstwo . Ja narazie nie biorę ślubu bo straciłabym alimenty które potrzebne mi są do nauki.

Gość terakotaa
Pozwolę sobie rozwinąć temat mojej cioci. Rozstala się z wujkiem, a on przyjechał z kumplem busem i wywiózł wszystkie cenne rzeczy, 2 telewizory, wieżę, cenne rzeczy, 2 komputery, pozabierał większość mebli, nawet zabrał jej biżuterię którą jej kupił. Na szczęście nie mieli dzieci. Przeciwko ślubowi najczęściej są osoby, młode, niedoświadczone długotrwałym mocnym związkiem, lub te którym małżenstwo nie wypalilo (i lubią wtedy mówić że to wina papierka a nie własnych niedostatków ;) ).

Gość Aleksandra___________
Małżeństwo nie zaszkodzi tylko prawdziwej miłości

Gość pan.jan
no i co kontrowers na to? a

Po co komu małżeństwo? } No dość istotne pytanie i myślę że nie każdy je zadaje. Pan autor jednak chyba pytania nie przemyślał. Ot na siłę che być tak jak se to z nikem wymyślił, będzie kontrowersyjnym,że idiotą, to zyska popularność. Na to liczysz? Rzecz jasna nie wiem i kompletnie mnie to nie interesuje jak to jest z autorem i "kontrowersyjnym" (ziew) blogiem, do którego ma link w stopce. Najprościej by było zajrzeć na jakieś forum dla par homo. Czemu walczą o możliwość wchodzenia w związki sankcjonowane przez państwo? Czyżby {Faceci - bo myślą że będą już mogli codziennie ruchać a laski - bo myślą, że do końca życia będą już razem.} wszyscy kierowali się takim "bogatym" spektrum możliwości jakie niesie ze sobą życie? ;) Naprawdę komuś takie pytania wydają się kontrowersyjne? :D IMHO to są pytania idioty, ale... tutaj kończę.