Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaaaaaaalorcaaaaaaaaaaaa

Nie umiem okreslic jaki kolor podkladu powinnam miec

Polecane posty

szyje mam dosyc jasna, czasami wydaje mi sie,ze szarawa. Latwo sie opalam na sloncu. Za to twarz mam rozowawa:/ nie wiem jaki kolor podkladu powinnam miec, na pewno nie rozowy,bo przeciez nie chce miec rozowej twarzy, czy powinien byc zoltawy zeby zamaskowac rozowosc? W ogole chyba jestem daltonistak,nie rozrozniam kto ma cieply a kto zimny odcien skory:/ Milion razy probowalam dobrac jakis podklad w drogerri, mazalam sie po zuchwie, po rekach, ale ja jestem jakas slepa, zawsze mi sie wydaje ze kazdy kolor pasuje(oczywiscie z jasnych), a pozniej jak kupie to widze ze twarz mam za ciemna(rozowa). Teraz chce kupic podklad mineralny zza granicy, ktory ma miliony odcieni i nie wiem absolutnie coi wziac:/

Gość malorcaaaaaaaaaaaaaaaaaa
.....

Gość czoło smaruj
i jeśli nie ma różnic koloru to podkład bedzie ok-powaznie :)

dzieki za nie przeczytanie tego, co napisalam w poscie:P chce zamowic z neta wobec tego musze wybrac jakis odcien i o to sie pytalam. Co do czola - moje podklady zawsze normalnie wygladaja na czole, dopiero - co oczywiste- przy szyi jest gorzej, poza tym cere mam rozowawa w innych miejscach niz na czole

Moim zdaniem powinnas miec cos delikatnie w brąz/ beż jesli nie chcesz miec efektu rózu na twarzy. Spróbuj np odcień brzoskiwniowy lub beż - super wyglądają na skórze.

Gość mnalorcaaaaaaaaaaaaaaa
a mozesz mi powiedziec czemu chlodny? co na to wplywa? Pod pojeciem "bezowy" i "brziskwiniowy" kryja sie cale gamy kolorow,a moja szyja raczej nie jest brzoskwiniowa:( zaraz spoojrze na te everyday minerals, chociaz bardziej myslalam nad meow

Gość umma
chłodna to znaczy że ma więcej różowych tonów niż żółtych chłodny odcień skóry ma np Liv Tyler, Cate Blanchett czy Katie Holmes ciepły ma J LO, a np Salma Hayek ma oliwkowy

Gość dfvxdfvgdgr
ja mam naczynka i one są takie różowe, ale to nie znaczy, że mam chłodny typ cery zawsze wizazystki dobieraja mi podkłady w beżach, żebym nie była różowa

Gość mallorcaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
poczytalam troche i jest napisane ze"Chłodna - podkłady w tej tonacji zawsze mają w sobie wyraźną domieszkę różowego pigmentu. Najczęściej spotykane odcienie w tej grupie kolorystycznej to: jasna porcelana, różany beż, piaskowy beż, różany brąz, oliwka. " Czyli podkladu NIE MOGE miec w tonacji chlodnej, to w jakiej?:/

Gość jeśli masz cerę w tonacji chło
dnej, to podkład też taki musisz mieć, bo inaczej będziesz wyglądać groteskowo Jeśli nie umiesz sama dobrać odcienia, pójdź do jakiejś makijażystki, może wdrogeriach pobliskich organizują pokazy makijażu bezpłatnego?

ale skoro podklady w tonacji chlodnej maja domieszki rozowosci, to moja twarz bedzie rozowa:/:/ to bez sensu, ja nie chce byc rozowa przeciez:/ zeby miec bezplatny makijaz trzeba kupic w douglasie cos na ponad 100 zl czy iloes tam,a ja tam nie kupuje,poza tym skad bede wiedziala czy akurat ta dziewczyna ktora bedzie mi cos robila-zna sie na tym?

Gość smanna
No ale na prawdę, to nie aż taki problem, nie wiem jak bardzo musiałabyś mieć dziwny kolor cery. A może masz takie bardzo różowe policzki zawsze naturalnie i dlatego ciężko Ci coś dobrać? Jeśli dobierasz podkład, to patrz zawsze na tą część twarzy gdzie cera wygląda najbardziej "odpowiednio" wiadomo, że uszy często są np. blade albo czerwone, że pod oczami jest sino i niebiesko, a przy skrzydełkach nosa czerwono. Spójrz najlepiej na żuchwę. I podkład dla Ciebie prawdopodobnie powinien być w tonacji lekko żółtawej, absolutnie nie różowej, różowy to może być dla cery o szarym kolorycie. Im więcej odcieni tym trudniej wybrać zazwyczaj.

smanna - no policzki miewam czerwone, ogolnie jak dotkne lekko twarzy albo szyi to od razu jest rozowy slad. Mnie sie tez wydaje, ze powinnam miec zoltawy odcien, zeby redukowac czerwien, ale widzisz, kazdy pisze inaczej - o podkladach chlodnych, brzoskwiniowych, bezowych:/ Chyba zreszta najlepiej by zatuszowal rozowosc zielony:D:D

Gość jhyvtjhthjtjkt
up

Gość umma
Dziewczyno jaka ty jesteś tępa! To my ci mamy napisać jaki dokładnie masz kolor skóry, to ty się zdecyduj czy masz cerę ciepłą, chłodną czy szarą! Piszesz że masz różowawą a chcesz kupować podkład o zabarwieniu żółtym?? No weź pomyśl jak ty będziesz wyglądała. :o A najlepiej to porównaj się do aktorek- tu na stronie masz nazwiska i kolor podkładu jaki im odpowiada. http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=271653

Gość mallorcaaaaaaaaaaa
Ej grzeczniej prosze, dla mnie wcale to nie jest oczywiste, ze majac rozowa twarz i biala, szarawa SZYJE, mam brac podklad chlodny, rozowawy!!! Mam podkreslac to,ze mam rozowa twarz? I zeby nie bylo roznicy nakladac tez rozowawy podklad na szyje?:/ No chyba nie o to tu chodzi, a nawet wrecz przeciwnie ŻEBY TA ROZOWOSC NIE RZUCALA SIE W OCZY! Oczywiscie nie chce miec rozowej twarzy, a ty uwazasz ze mam to jeszcze podkreslac rozowawym podkladem????

Gość mallorcaaaaaaaaaaa
co do porownanie sie z aktorkami - no tak ekstra, bo widac jaka maja skore na milionach wyfotoszopowanych zdjec i ogolnie na ekranie monitora :O widac tylko ze niektore sa biale, niektore zwykle, niektore latynoski, ciemniejsze i murzynki.

Gość miki0-00-
a wlosy jakie masz?? ciemne??

Gość miki0-00-
ja mam n. czarne i kupuje zawsze dwa podklady. uzywam max factora lasting numer 109 i 111. nakladam kropkami punktowo troche jednego i troche drugiego i jest okey.

Gość mallorcaaaaaaaaaaa
jestem dosc jasna blondynka z szarymi oczami i czarnymi brwiami

Gość mallorcaaaaaaaaaaa
miki - ale ja chce kupic puder mineralny,zamowie probki, tylko nie wiem co z tymi rozowosciami, pudry mineralne maja baaardzo duzo odcieni

Gość upupupupustac
upupup

Gość łoj matulu
podkład dobiera się do koloru szyi, inaczej będziesz miała efekt maski.

Gość upupupupustac
a jezeli bym miala oliwkowa cere i biala szyje?:D bardziej chodzi mi o tzw. "undertones" w pudrze, mam chlodna, rożowawa cere i podobno powinnam miec tez różowawy puder, co mi nie pasuje za bardzo, bo nie chce miec czerwonej twarzy tylko to zniwelowac...