Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 67par

Jakie wybrać studia?

Polecane posty

Gość 67par

Chciałabym żeby ktoś mi poradził lub podrzucił jakiś pomysł na kierunek studiów. Chciałabym studiować coś biologicznego lub przyrodniczego, ale od razu mówię, że naukę matematyki, fizyki i chemii wolałabym zakończyć na poziomie liceum, bo jest to dla mnie męczarnia...

Gość gxgfd
antropologia :-)

Gość 67par
no tylko gdzie po takich studiach można pracować...

Jak nie lubisz chemii czy matmy, to powinnas sie zdecydowac na kierunki humanistyczne. Tam napewno nie bedzie tych przedmiotow. Ja tez jestem humanistka i studiuje administracje systemami bezpieczenstwa na Apeironie w Krakowie. Moge polecic uczelnie, bo naprawde jest dobra, a kierunek ktory wybrałam jest dla mnie bardzo interesujacy. Co najlepsze malo jest uczelni co proponuja taki kierunek, wiec tym bardziej jestem zadowolona, bo wieksze prawdopodobienstwo, ze znajde po nim prace. :)

Jak nie lubisz chemii czy matmy, to powinnas sie zdecydowac na kierunki humanistyczne. * *Tak, daje Ci to świetne perspektywy zarobkowo-zawodowe. Humanistów zdecydowanie brakuje, a przyszłości zapotrzebowanie z pewnością będzię jeszcze wzrastać:P A tak poważnie to pachnie mi to kryptoreklamą;]

Gość Ksenia34
osobiście przed wyborem studiów uważam, że warto zrobić sobie test predyspozycji zawodowych np na tomastest ...takie testy dużo mówią i bardzo pomagają przy takich wyborach

Gość Hanka20
popieram, testy predyspozycji zawodowych to bardzo dobry pomysł przed wyborem kierunku studiów..tomastest ma bardzo dobrą bazę, a ostatnio w ramach promocji można przeprowadzić jeden test za darmo

Gość ja 25 on 30
dzisiaj na wiekszosci uczelni, nawet na kierunkach technicznych. matm,a chemia i fiza stoją na niskim poziomie. Ja bylam na mat-fizie i studiowalam na 2 uczelniach panstwowych: UWM i SGGW na kierunkach przyrodniczo-technicznych i matma to był pryszcz, fiza niby trudne rzeczy, a wszyscy zdali, takze nie martw sie. Tylko na naprawde dobrych uczelniach jest jakis odsiew ze wzgledu na matme. Na wyzej wymienionych masz jej 1-2 semestry i prawie wszyscy zdają. odsiew zaczyna sie pozniej....

Gość bygygtt6s
Psychologiczny profil predyspozyjcji zawodowych - 50 zł...

z takimi zainteresowaniami to moze cos z zakresu analityki...badz studia o kierunkach technicznych-systemy energetyki odnawialnej?

Gość klamyyyta
A czy ktoś się orientuje jakie uczelnie w łodzi mają teraz rekrutację?

Gość kiwa głową
Może pielęgniarstwo, pracę po takim kierunku znajdziesz na pewno :)

Gość Magdddddddddddd
Polecam inżynierię biomedyczną :)

Gość Monka007
Myślę , że przy wyborze studiów mogą nam pomóc testy predyspozycji zawodowych. Obecnie tomastest.eu ma jeden test za darmo więc warto go sobie zrobić

To już zależy tylko od cb co chcesz robić w życiu i na jakim poziomie chcesz żyć w przyszłości . Polecam sprawdzić stronę www.kierunki.net/lupa Kierunki pod lupą to dokładne opisy tego jak się studiuje na konkretnym kierunku na konkretnej uczelni.

Gość marcinek995
Wybieraj studia które są najlepsze dla ciebie pod swoje zainteresowania strona : www.kierunki.net/wybor-kierunku-studiow Pomoże Ci w świadomym wyborze studiów