Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość (nie)Normalny?

Aborcja

Polecane posty

Po drugie primo, chciałem podjąć problematykę samej aborcji o antykoncepcji nikt mi nie musi przypominać (dziewczyna bierze tabletki), więc z góry dziękuję za troskę. Antykocepcja to nie powinien byc problem tylko kobiety. Niestety jest, z powodu takiego jakie prezentujesz tym wpisem Sytuacja materialna ma bardzo duże znaczenie, bo jest powodem większości aborcji, nie popadajmy w skrajności, wyjątki potwierdzają regułę. Powtarzam raz jeszcze, nie stac Cie na chleb nie bzykaj się a przynajmniej zabezpieczaj skutecznie. Tu naprawdę chodzi o to , zeby miec świadomosc konsekwencji swoich czynów.

Gość mysl jak sie kochasz
Jak bierze tabletki to tez uwazaj :Dmoze Cie zaskoczyc ciaza Powiem Ci wprost -nie chcesz dzieci nie kochaj sie -nie bedzie tematu nie bedzie problemu i sie dorobisz ! Czytam i za glowe sie lapie porownujecie ludzi do zwierzat :O- my istoty inteligentne mamy wybor juz przed stosunkiem Wiele myslacych wlascicieli zwierzat zabezpiecza je by nie musiec miec problemu ze szczeniakami kociakami Ludzie by tez tak mogli myslec nie tylko chwila Aborcja to zlo nie tylko dla dziecka kolezanka ma sie swietnie mowisz-poczekajmy za pare lat ,poczekajmy jak bedzie chciala miec dziecko a okaze sie ze w trakcie usuwania cos nie poszlo jak chciala ...ale wtedy liczylo sie pozbycie problemu

ale czy ty nie pojmujesz, ze jak nie bedziesz uprawiac sexu to zostaniesz sama jak palec bo to jedna z wazniejszych istot zwiazku? zaden cie nie zechce i umrzesz samotnie.

pojmuje jesli do mnie mowisz-dlatego zabezpieczam sie i mysle by nie miec wiecej dzieci bo nie stac mnie na nie

Noxi jak zwykle wali prosto w twarz, bezlitośnie i bez taryfy ulgowej dla ciupciaków z kafe, którzy nie wiedzą, że najgorsze są więzy nakładane przez nich samych. 🌻😍😘

Gość (nie)Normalny?
Zgadza się, tylko nurtuje mnie ten problem, ponieważ wywodzę się z tej grupy ludzi, którzy dużo myślą i chcą poznać zdanie innych na ten temat. Ja szanuję każdą wypowiedź, mogę się z nią nie zgadzać, ale zawsze ją szanuję. Tylko dnia dzisiejszego (właściwie wieczoru) natrafiłem na biedne dziewczę, które miało realny problem a z każdej strony było atakowane, żal mi się zrobiło, że nikt jej nie chciał pomóc. Ze względu, że tamten wątek kipiał od jadu i żadna konstruktywna rozmowa mieć miejsca prawa nie miała, więc założyłem tutaj ów wątek.

polacz srodki naturalne z jakas farmakologia prezerwatywa spirala globulka...mysl

tak, jasne nawkladam sobie niewiadomo czego do waginy, albo bede tlusta swinia po hormonach bo jestem tylko kobieta, nie? a wiesz co jest najlepsze? ze jak moja kumpela usuwala to miala tam taki luksus, ze porodowka w porownaniu z tym to syf, kila i mogila. mila obsluga, znieczulonka i co tylko. i teraz sobie odpowiedz ile jest wart ten "cud narodzin" dla ludzi na wyzszych stanowiskach. tylko tyle, ile pod stolem podasz 🖐️

Gość (nie)Normalny?
Jestem świadomy dlatego się zabezpieczam, człowiek jest istotą seksualną i wbrew pozorom niewiele nas dzieli od zwierząt, de facto sami nimi jesteśmy, więc hasła nie uprawiaj seksu nie mają sensu merytorycznego. Antykoncepcja hormonalna była naszą wspólną decyzją i też w niej uczestniczę, przypominam o tabletkach, etc. Póki co nie wynaleziono antykoncepcji horm. dla mężczyzn (niektóre w fazie testów). Seks daje wiele wymiernych korzyści, więc zrezygnować z niego jest karą dla obu stron...

(nie)Normalny? Tylko naprawdę rozmowa nt aborcji mija sie celem bo wszystko rozbija się o światopogląd, o to kiedy zaczyna się życia i kiedy można i czy w ogóle można abortowac płody. Tutaj są dwa stanowiska, które prawdopodobnie nigdynie znajdą wspólnego języka i płaszczyzny porozumienia.

jesli dla Ciebie nic nie warte jest i bedzie bycie mama:)to ja nie mam o czym z Toba mowic...nigdy mnie nie zrozumiesz dla mnie to najwiekszy i najbardziej wyczekany dar i szczescie najpiekniejszy choc najbardziej trudny okres narodzin mojego dziecka nie wazna byla porodowka i bol nie wazne co bylo wazny byl maly czlowiek!!!! najmilszy usmiech placz i pierwsze slowo najpiekniejszy podarunek od losu pieprzcie sie na potege,usuwajcie co rusz bo przeciez tak powinno byc ...prawo powinno pozwalac zabijac innych nawet ten zlepek komorek ktory ma serce NIGDY nie znajdziemy nici porozumienia

poniekad znajdziemy, jak dzieciak dorosnie powie "moja stara znow marudzi" i sie wyprowadzi jak najdalej od ciebie 🖐️

Zastanawia mnie, że tutaj najczęściej omija się jak najprostsze słowa, które mogą dać więcej od tych zdań zawierających pseudouduchowione myśli i podważających różne kwestie...

Gość nocna żona
Moja Nela urodziła trzy szczeniaczki.Zapomniałam o antykoncepcji dla niej. Mam więc pięć psów.Jak zapomnę znowu to już wolę nie myśleć jak utrzymam tyle psów :-)

antykoncepcja dla was ble aborcja offff course...super :O dobranoc

tia... moja kumpela mieszka w bloku pelnym starych ludzi, tylko pare rodzin mlodych. zawsze sie smiejemy jak starszy zchodza a tu nagle sie dzieci odnajduja, ktorych nigdy nie bylo widac, od lat. :D to taki moral 🖐️

Gość (nie)Normalny?
Ja jestem strasznie naiwny, bo wierzę, że ludzie są w stanie wznieść się ponad podziały i jakoś znaleźć wspólny język. Sami siebie ograniczamy i mam nadzieję, że każdy z nas kiedyś odnajdzie ukryte pokłady sił aby pokonać własne słabości. Dialog w tym wszystkim jest najważniejszy i chęć zrozumienia drugiej strony, bez tego wszystko jest bezowocne, żadna strona nie może starać się zdominować drugiej.

Gość holokaust mózgu
kurwa co się dzieje na tym świecie. zapłodniona komórka jajowa to życie, które powinno podlegać najwyższej ochronie! Nie ma zabawy w pana boga że temu dam a temu zabiore życie.

Jestem i za aborcją, i za antykoncepcją. :) Nawiasem...''No women, no kids''...Jakoś mi przypasowało. Dobranoc. :) Noxi, mam tyle lat co Ty. :)🖐️

wychowuje je tak ze mamy wspolnie o czym dyskutowac mimo roznych pogladow na zycie nigdy nie znajde wspolnego jezyka z kims kto woli aborcje od zabezpieczen bo zgrubnie-nie jedz tyle a nie win tabletek za swoja tusze!!!!

Gość nocna żona
holokaust mózgu Popieram

Gość nocna żona
Moje wszystkie siostry biorą tabletki, a chudzinki są max 55 kg

Gość lady Gaga@
ja zaszlam w ciaze jak mialam 16 lat facet mnie zostawil mialam biede w domu ale nawet przez mysl mi nie przyszlo zeby usunac! Nigdy bym tego niezrobila bylo ciezko ale dalismy rade teraz corka ma 8 lat i jest moim skarbem i szczesciem kocham ja nad zycie!

Ciekawe, że na aborcję na życzenia społecznego przyzwolenia brak, natomiast w przypadku in-vitro nikt już takiego larum nie podnosi. Nawet niektórzy księża "po cichu" nie ganią tego procederu. Dlaczego kobiecie, która chce usunąć mówi się nie zabijaj, lepiej urodź i oddaj do adopcji, natomiast kobiecie, która nie może naturalnie zajść w ciążę nie mówi się nie zabijaj (pozostałych zapłodnionych komórek), lepiej zaadoptuj dziecko z domu dziecka, nie dość, że nie zabijesz zarodków to jeszcze uratujesz od chujowego życia dziecko innej kobiety, która nie zabiła. Jakoś tym od in-vitro wszyscy kibicują, życzą powodzenia, współczują... Antykoncepcja powiadacie? Pokażcie mi 100% metodę. :) 🖐️

Drogi autorze, aborcja jest bardzo kontrowersyjnym tematem, budzi wiele emocji. To bardzo budujące, znaleźć gdzieś na tym forum kogoś, kto chce poznać punkt widzenia innych ludzi, zamiast poobrzucać się błotem... Jeśli chodzi o przyczyny religijne - są one znane większość, jedni je przyjmują inni nie. Więc te pominę. Skupmy się na czynnikach etycznych i naukowych. Co do praw kobiet, moja macica, moje życie, mój brzuch i takie tam. Dziecko nie jest kawałkiem macicy. Bez względu na stopień rozwoju, i ilości komórek jaka się wytworzy od momentu poczęcia, jest całkowicie unikatowym nowym organizmem ludzkim, z całym potencjałem genetycznym umożliwiającym dalszy rozwój. Nie jest to fragment ciała kobiety,nie przekształci się w nerkę, wątrobę, czy komórkę krwi, ani nie jest to nawet multipotencjalna komórka - to całkowicie nowa istota. Która od początku jest organizmem ludzkim, mniej lub bardziej rozwiniętym. Krzyczy się o prawach kobiet, a jeśli rozwijające się dziecko to dziewczynka? Gdzie są jej prawa? Od kiedy przyznajemy komplet praw istocie ludzkiej? Od urodzenia? Jest to dość naciągana teoria w obliczu tak udoskonalonych technologii, gdzie możemy obserwować rozwój życia ludzkiego praktycznie od poczęcia do narodzin. Podam przykład. Dziecko w łonie matki jest całkowicie zależne od otoczenia w jakim się znajduje - bez łożyska, pępowiny, zginie. Ale przyjrzyjmy się sytuacji, w której kobieta rodzi dziecko - i zostaje ono pozostawione bez opieki. Żadnej. Leży sobie tak jak się urodziło. Ile takie dziecko przeżyje? dzień? Więc też jest całkowicie uzależnione od otoczenia. A otoczenia sobie nie wybrało. Inna sytuacja - mówi się, że aborcja nie krzywdzi dziecka, bo ono nic nie czuje - powiedzmy, ma nierozwinięty system nerwowy. (Jeszcze..). [Tutaj też kontrowersja, bo system nerwowy zaczyna rozwijać się od 6 tygodnia u płodu, a aborcję w krajach "wysokorozwiniętych" można przeprowadzić do 21 tygodnia]. Ale przyjmijmy taką sytuację - mamy 2 kobiety. W ciąży. Obydwie rodzą swoje dziecko, z czego jedna bierze siekierę, i odrąbuje dziecku rączki, nóżki, i główkę. Do worka, na śmietnik. Druga podaje dziecku anastetyki wziewne i środki znieczulenia ogólnego, a następnie wstrzykuje roztwór chlorku potasu - zatrzymanie akcji serca. Obydwie kobiety według prawa dokonały morderstwa - różnią się okrucieństwem, ale to dalej morderstwo. Aborcja - czyli zrobienie dokładnie tego samego, co uczyniły te przykładowe kobiety, ale na o wiele mniejszym dziecku, i zanim się urodzi - jest traktowane jako przywilej kobiety, ba! prawo, wolność wyboru. Czyli znowu cofamy się do średniowiecza - czego nie widać, to tego nie ma. No ale, tu mamy impas - mamy USG, monitoring komputerowy, no i dziecko w brzuchu można sobie obejrzeć. Jakim prawem więc można zabić takie dziecko? Obrońcy aborcji (pomijam fakt, że ci ludzie zwykle zarabiają miliony na tym biznesie - tak, to jest biznes) odmawiają prawa do godności osobie ludzkiej ze względu na stopień jej rozwoju. Bo czym jest kilkutygodniowy płód w łonie matki? Ano istotą ludzką, bo to nie żaba, ani nie koń, ani nie trzustka, tylko istota ludzka. A że nie do końća rozwinięty? No to tutaj cofamy się w czasie do 2 wojny światowej, i masowych mordów osób chorych, niepełnosprawnych, niedorozwiniętych umysłowo - przez formację SS i reżim hitlera. Na tej samej zasadzie można by uśmiercać noworodka - bo np - nie ma zębów. Albo ma niezrośnięte kości czaszki. Też jest nie w pełni wartościową istotą ludzką - wedle klasyfikacji pro-aborcjonistów - no to do gazu z nim! Próbując udowodnić słuszność zabijania dzieci nienarodzonych, i domniemanych praw kobiet, ocieramy się o granice absurdu i zakłamania. Dla pieniędzy - nie łudźmy się, nikt nie robi tego bezinteresownie i charytatywnie.