Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość (nie)Normalny?

Aborcja

Polecane posty

mariner chcesz powiedziec ze zabicie płodu to wysoko wymagana wolnosc człowieka?:P szkoda ze nie wiadomo którego człowieka?

Gość gość
Tak samo jak tam, policja skarbowa powinna je zaplombować. :p

Mariner, ciężko z Tobą dyskutować, skoro nie odnosisz się do żadnej wypowiedzi, tyle ciągle nadajesz "KK, wolność, wybór"! .. Conajmniej jak z plakatu ruchów feministycznych. Pomyśl chwilę o kobiecie i zabijanym dziecku, a nie siejesz tutaj jakąś propagandę. A co polityki państwa, to wybacz, ale jest wyjątkowo nastawiona na NIE rodzenie dzieci, a nie na odwrót.

Kreska bo dla wiekszosci facetow dziecko w łonie matki to taki problemik :P 2000 i można sie pozbyc to latwiejsze do decydowania. Nie jego problem nie jego ciało ani konsekewencje takiej decyzji :P

Gość mariner
do kreska ,twoje argumenty sa emocjonalne a nie racjonalne dlatego nie odnosze do nich wprost ale posrednio.DOCENIAM ZAANGAZOWANIE ale trudno dyskutowac z emocjami . Chce ci uzlyskowic jak kobieta jest manipulowana w kierunku bycia fabryka dzieci przez instystucje potezniesze od niej i wlasciwie jest bezbronna. Tak sie sklada ze jestem facetem i nie trafiaja do mnie emocjonalne argumenty ABORCJA jest zlem ale pytanie natury moralnej czy nieliczenie sie z matka nie jest zlem wiekszym i bardziej ponizajacym niz ze zbiorem slabo jeszcze zorganizowanych komorek?Z punktu widzenia bicia piany i ekonomii latwiej jest chronic ten zbior komorek niz zywego i uksztaltowanego czlowieka O tym jak aparat panstwa splata sie z aparatem KK w roznych sprawach reka w reke poprzez koscielna osmiornice, mozesz dzis poczytac w NIE nr 6 w artykule pt Zemsta Pana Arcybiskupa JEst to kontynuacja wczesniejszej publikacji pt Msciwy ksiaze Kosciola z2009roku. Nikt sie do tej ewidentnie dedmaskatorskiej publikacji nie odniosl sie do tej pory ,nawet na drodze sadowej co swiadczy ze zaangazowni ludzie byli zainteresowni w zamieceniu sprawy pod dywan i nie nadawanie rozglosu sprawie bo jest ona ewidentnie demaskatorska dla wladzy i KK..

ABORCJA jest zlem ale pytanie natury moralnej czy nieliczenie sie z matka nie jest zlem wiekszym i bardziej ponizajacym niz ze zbiorem slabo jeszcze zorganizowanych komorek?Z punktu widzenia bicia piany i ekonomii latwiej jest chronic ten zbior komorek niz zywego i uksztaltowanego czlowieka kesli dasz mi wyrazną i usankcjonowaną definicje od kiedy zaczyna sie człowiek a od kiedy jest tylko zlepkiem komórek wtedy moge okreslic ze dyskutujemy na argumenty :P Najsmutniejsze jest to ze aborcja dla wielu kobiet to jedyny kontakt z czymś co okresla sie zabezpieczeniem przed ciążą.

Emocjonalne ?? A z której strony ?? Widziałeś gdzieś wypowiedź w stylu "a bo to takie tyci tyci ciut ciut misiaczek malusi, kruszynka ciaciana,,," ;/ ? Podaje argumenty natury medycznej, etycznej, naukowej i społecznej. I wybacz, ale Ty próbujesz grać emocjami opowiadając o tych biednych zmuszanych kobietach, wolności wyboru bliżej niesprecyzowanej.. Moje argumenty są boleśnie racjononalne, ukazujące cały absurd w polityce proaborcyjnej. Nie uważam, że przyznanie człowiekowi prawa do życia jest zagrywką emocjonalną, tym bardziej, że wszyscy racjonaliści i dobroczyńcy pro-aborcyjni jakoś nie mogą się zdecydować gdzie ten człowiek się zaczyna, a gdzie go jeszcze nie ma.

Gość mariner
do v34 Kazda aborcja jst zlem bo ginie de fakto zycie w postaci zbioru slabo zorganziowanych komorek .Nie kwestionuje tego ale uwazam ze o wiele wiekszym zlem jest narzucanie decyzji matce przeludzi z nia nie zwiazanych w zaden spsob i roszczacych sobie prawo do patentu na nieomylnosc moralna a majacych krew na rekach i wciaz nie cofajacych sie przed niczym byle utrzymac wladze i przywileje w panstwie . KK jest gotow dla kasy pojsc na kazdy kompromis moralny co go dawno juz zdyskwalifikowalo jako wyrocznie moralna. Uwazam ze skoro zycie zostalo poczete w ciele matki to matka ma prawo decydowac czy chce to zycie kultywowac. Innym nic do tego. Praktyka , chocby na przykladzie pani Pieniadz udowadnia ze slepe przstrzeganie zasady antyaborcyjnej przynosi wiecej szkody i nieszczesc niz usuniecie plodu. A TAK MA MARGINESIE TO ODSZKODOWANIE DLA PANI PINIDZ ZAPLACIMY MY,PODATNICY .i CI PROABORCYJNI I CI ANTYABORCYJNI. Ktos decyduje za nas czyli osmiornica koscielna a my palcimy za beznadziejnie glupie decyzje. I wszystko jest OK?

powiem tak za naszą zachodnia granicą mogła owa idiotka bo inaczej ja okreslic nie moge podwiazac sobie legalnie jajowody skoro wiedziala zzieci miec nie moze.Jednak cwaniactwo niektorych kobiet przechodzi ludzkie wyobrazenie :P Wiesz i zaplacse chetnie z moich podatków dla niej kase majac swiadomosc ze jakies kolejne zycie ma szanse na istnienie :P Betowena tez matka chciala usunąc :P

Mariner, a mnie martwi, że jako facet, dorosły jak mniemam, dalej nie widzisz związku między seksem a posiadaniem dzieci. Te biedne, zmuszane do rodzenia dzieci kobiety, jakoś w tą ciążę zaszły. I nie mówię tu o przypadkach gwałtu, które stanowią osobną sprawę, i nie są przedmiotem dyskusji o aborcji na życzenie. Uprawiam seks - dopuszczam myśl o ciąży, bo nawet najlepsze zabezpieczenie może zawieść. I tu mamy wolność wyboru - uprawiam ten seks, albo nie. Potencjalne dziecko jest konsekwencją tego wyboru, i wybacz, ale mówienie tu o jakimś zmuszaniu, jakby ktoś tym kobietom krzywdę ciężką robił jest mocno niedojrzałe...

Gość mariner
v34 Twoja wypowiedz w pisuje sie dokladnie w hipokryzje panstwa polskiego i KK A dlaczego tej operacji nie mogal wykonac w Polsce? ano dlatego ze ustawa aborcyjna tego zabrania ! Ale ty prawdopodobnie nie rozumiesz jej problemu.Ona chciala tego dziecka ale w trakcie okazlao sie ze moze straci wzrok w czasie porodu co sie tez tak stalo,w zwiazku z tym musiala poddac sie aborcji ktorej lekarze jej odmowili z przyczyn swiatopogladowych a konkretnie strachu przed purpurowymi talibami. Martwa litera zastapila zywy problem zyciowy . Widac tu jak na dloni bezdusznosc tejze pro-zyciowej jakoby ustawy

nie ma zadnej hipotezy KK w moich wypowiedziach :P jakby tak było zachecałabym do antykoncepcji :P sama decyduje o tym ile chce miec dzieci. Ma wystarczajaca ilosc i nie chce lub nie moge miec wiecej zrobilam sobie zabieg przeciecia i nie narazam innego ludzkiego zycia na moja decyzje. Na tym polega moja odpowiedzialna wolnosc wyboru. Widzisz roznice?:P

nie zachecalabym do antykoncepcji ****

Gość mariner
kreska Ja uwazam ze poped plciowy jest integralna czescia naszego zycia na tej planecie ,tak jak oddychanie i jedzenie. Logiczna konsekwencja twej wypowiedzi jest zakaz uprawiania seksu co zreszta wpisuje sie w polityke KK ze seks powinien ograniczyc sie tylko do zaplodnienia, Dla mnie jest to wypowwiedz tak absurdalna ze az smieszna Mamy zagonic miliony ludzi niczym hitlerowcy do ograniczen w uprawianu seksu bo wzniosla idea tego wymaga! to absurd horendalny ! i chyba ty to sama dostrzegasz.? Panstwo totalitarne Hitlera i Stalina tym sie wlasnie charakteryzowalo ze wymagalo od obywateli wyzeczen na rzecz wspanialej idei.Jestem pierwszym ktory z tego autobusu wysiada!

Logiczna konsekwencja twej wypowiedzi jest zakaz uprawiania seksu co zreszta wpisuje sie w polityke KK ze seks powinien ograniczyc sie tylko do zaplodnienia, Dla mnie jest to wypowwiedz tak absurdalna ze az smieszna a to seks nie grozi zajsciem w ciążę?:classic_cool: nooo tutaj jest zero logiki :D:D

No dobra, ale to może ustalimy tą wolność wyboru? Bo skoro to tak istotny element, to może warto zaznaczyć, że każda kobieta (znowu pomijam gwałty, to reguluje prawo,polskie też) POSIADA WOLNOŚĆ WYBORU. Uprawiam seks - nie uprawiam seksu. Wolna wola. Uprawiam seks - wiem, że w ten sposób powstają dzieci. Tu mamy dojrzałość i odpowiedzialność - równie twardo podkreślane. Ale przemysł aborcyjny działa na innych zasadach. To co wcześniej, to nie ważne. Według nich, kobieta nagle "robi się" w ciąży i zmuszają ją do urodzenia ! A ona przecież dziecka nie chciała. No to sorry, ale jest głupia, bo seks uprawiała. A jeszcze nie słyszałam, żeby głupota była usprawiedliwieniem dla zbrodni. Tak samo jak niewiedza, bo nawet przy zwykłym mandacie usprawiedliwianie się "panie władzo, bo ja nie wiedziałam, że jak jest STOP to trzeba stanąć" jakoś nie działa ...

Gość mariner
v34 twoje dizlania sa zdrowe i racjonalne ale jak mniemam wykonane indywidulanie.A nie wiem czy wiesz ale wg ustawy antyaborcyjnej popelnilas przestepstwo !? Na tym polega problem ! ktory chce aby dotarl do waszej swiadomosci.

zrobilam to legalnie bo nie w naszym kraju wiec nie wiem za co przestepstwo?:D:D

Gość mariner
kreska twoje myslenie polega na takim rozumowaniu ze cale nasze zycie mozna poddac regulacji i powinno ono przebiegac doskonale.ALE TAK NIE JEST BO LUDZIE ZAPOMINAJA,SA OMYLNI ,ROZNIA SIE INTELIGENCJA WIEC "WYPADKI LOSOWE SIE ZDArzaja i maj prawo sie zdarzac ".I to ,humanitarne anie totalitarne panstwo ma obowiazek uwzgledniac boprzeciez to panstwo jest DLA ! obywateli a nie obywatel dla panstwa. W twoim rozumowaniu widze zasade Stalina ze to obywatel jest dla panstwa.

jesli podejmuje zyciowa decyzje [czyt. uprawiam seks] to jestem swiadoma konsekwencji z tym zwiazanych :P to sie nazywa dojrzałoscią ;)

Gość mariner
W kraju lekarz by ci nie zrobil a jesli juz to bez dokumentacji bo by podpadl pod ustawe antyaborcyjna ktora TEZ reguluje poboczne kwestie :)

w kraju jest dwa razy drozej :P

Gość mariner
i bez dokumentacji ,czyli na czarno!

tak jak aborcja wiec nie wiem do czego pijesz?:) ja ci udowadniam ze wole to zrobic ale nie zabijac bo dla mnie to nie zlepek nic nie wartych komorek a czlowiek.

Gość mariner
Nie ulega kwestii ze regulacje prawne w tym panstwe sa bulami prawnymi,Ale przeciez wiadomo ze im bardziej metne prawo tym latwiej je ominac wiec i lekarze robia foruny na roznego rodzjau zabiegach podpadajacych pod te idiotyczna ustwe antyaborcyjna. I nie zadne idee szanowania zycia ale zwyczajny interes roznych grup stworzyl te chora ustawe. A wy szanowne panie ,zmanipulowane palcicie za to. No! dosyc .Ide na obiad. Milego weekendu.!

Gość serl
Aborcja to morderstwo, i żadne lewackie argumenty tego nie zmienią.

Gość mariner
skoro potrzeba tworzenia racjonalnego prawa w tym panstwie jest lewactwem to nie dziwota ze jestesmy anus mundi Europy i Niemcy nas nazywaj "kartoflami"" ze Wschodu :)

Gość serl
Racjonalne prawo nie polega na sankcjonowaniu zabójstwa, tylko dlatego że ofiara jest mała i nie słychać jak krzyczy. Jeżeli to ma być miarą "cywilizacji i postępu" to ja wolę być "burakiem ze wschodu".

Gość gość
- Zamówiłaś Shake'a za 5$? Shake to mleko z lodami?- Tak.- 5 dolarów? Dolewacie tam Bourbona?:o

Jak można popierać morderstwo to ja tego nie rozumiem