Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bardzo interesująca książka

Alexander Avila "Typy Miłości"

Polecane posty

"Typy miłości".Jest to książka, która napisał doktor psychologii, stworzył on 16 typów miłosnych, wedle których łączył ludzi w pary. Dzięki książce tej można sprawdzić jakim typem miłosnym Jesteś np. filozof społeczny, i dzięki temu dowiedzieć się, z jakimi ludźmi najlepiej byłoby się spotykać, gdzie znaleźć takich ludzi i jak przełamać pierwsze lody. Książka wydaje się być naprawdę godna polecenia. Wyszło mi, że jestem rzadkim typem tajemniczego pisarza, introwertykiem kierującym się intuicją i uczuciami, który chciałby by jego związek był uporządkowany.

Gość zajebiście
Do ostatniego zdania to każdy człowiek pasuje

Nie każdy, ja podejmuje często decyzje na podstawie intuicji (czasem się to dobrze kończy czasem źle), bywam nadwrażliwy, jestem raczej itrowertykiem. Avila opisał 16 typów miłosnych (pewnego rodzaju charakterów) i opisał gdzie warto szukać wybranki/wybrańca, w jaki sposób można zapoznać się z tą osobą. Nie jest to recepta na sukces, ale powiem Ci, że książka ta pomogła mi zrozumieć gdzie mogę znaleźć "typ dziewczyny" , którego szukam.

Gość zajebiście
Jest w pdf w sieci?

Nie wiem, ja kupiłem w carefourze 2 dni temu za 10 zł na wyprzedaży :), ale na google jak się wpisze typy miłosci to jakiś psychotest widziałem, może to ten skopiowany z książki :P

To jednak nie ten test :P , a czy w pdfie jest to nie wiem :P, jak masz gdzieś blisko careforua to możesz looknąć czy nie mają tej książki.

Gość zajebiście
Mam byłem dzisiaj nawet na stoisku i patrzyłem na kilka książek. Zielona Mila, coś tam Danikena, Paulo Coelho, niektóre godne polecenia.

Często chodzę po księgarniach i bibliotekach, podobno swojej wybranki serca powinienem szukać w takich miejscach jak księgarnie, szkolenia jakieś, muzea. :P W sumie ten psychotest tak mnie prześwietlił, że w wynikach nawet moje zainteresowania się zgadzały: psychologia, astronomia, polityka. :P

A "Zieloną Milę" naprawdę warto przeczytać, King jest moim ulubionym autorem.

Gość zajebiście
Ja wole film tak jak Skazani na Showshank to już widziałem pewnie ponad 100 razy.

Dobrej nocy :) Późno się zrobiło, a trzeba rano wstać. :)

"Skazani na Showshank" to minipowieść Kinga, znajduje się w zbiorze "cztery pory roku"

Gość a;fja;jf;af
niech ktoś poda link do tego testu...bo zaczelam jakis test i okazało sie zeby dostac wynik musze jakiego smsa wyslac...po prosze o taki darmowy test :)

Gość Samotny28
Witaj w klubie .. Mnie też wyszło, że jestem Tajemniczym Pisarzem .. i powiem Ci jedno .. mamy kurva przesrane w życiu! Widziałeś kiedyś seksowną bibliotekarkę? Przecież do bibliotek i czytelni chodza same dziewczyny których ochrona nie wpuszcza na dyskoteki z powodu skrajnej brzydoty ..

Gość do Samotny28
Nie przesadzaj.... Stereotypy, jeszcze raz stereotypy..

Gość Samotny28
Liczyłem, że mnie ta książka podbuduje, że dowiem się czegoś o życiu .. a wyszło jak wyszło

Gość a ja znam dziewczyny
które są ładne i chodzą do bibliotek. :P

A tego testu nie ma niestety na necie. Jestem autorem tematu, ale mam inny nick :P

Gość zostawiłem byle co
Skoro obaj macie ten sam wynik to może zostańcie gejami

Nie, dziękuje :P

Muszę spadać sorry :P, może później się odezwę.

Gość autorze topicu
autorze topicu, będe wdzięczna jak przepiszesz ten test, następnie opiszesz w skrocie te 16 typów miłości a potem napiszesz kilka przykładów gdzie mozna spotkac tą swoja drugą połówke...Mam nadzieje, że mnie nie rozczarujesz :) Pozdrawiam i czekam na odpowiedz. :)

Samotny28 żyje w przekonaniu że ładna dziewczyna nie może mieć innych zainteresowań niż dyskoteki, biedny facet, z takim tokiem myślenia żadna nie będzie go chciała :P

Gość autorze topicu
chyba umarł temat a ja nadal czekam na odpowiedz, autorze :)

Gość Samotny28
No i co zyrafka? Mam być z kimś kto mi się fizycznie nie podoba tylko dlatego, że mamy podobne charaktery? Może jak będę miał 70lat i będę starym impotentem to rzeczywiście zmienię zdanie, ale teraz?

Gość autorze topicu
gdzie jesteś?

Gość do tego Starego Romantyka
niektórzy nie mają ochoty marnowac czasu na chodzenie do empiku, mają ciekawsze i ważniejsze sprawy niż łażenie po sklepach.

Gość nic bardziej błędnego
niż takie typologie. Niektórym się wydaje, ze wystarczy ludziom poprzyklejać etykietki na czoło i świat będzie uporządkowany. Albo że oni wreszcie coś z tego swiata zrozumieją. Na marginesie: nie wiem jak można nie znac swojego własnego charakteru - to do tepego romantyka.

Gość nic bardziej błędnego
:D:D nie, to TY masz problem ze sobą dlatego wciskasz ludziom na siłę swoje rozwiązania chociaż tych ludzi nie znasz i g. o nich wiesz. To własnie wyraz twoich problemów wewnetrznych.