Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

duch cafe

dedykacje dla milych osób

Polecane posty

Gość Stała bywalczyni kafełele
Nie chciałbym już rodzic dziecka i wyglądać jak babcia na tle 18l rodziców..

Bywalczyni to już Twój wybór.3 sentencja w mojej stopce daje poniekąd odpowiedz do Twojej sytuacji.Wymyśliłem ją sam,jak żona przebywała 3 miesiace w szpitalu.

duchu cafe mam nadzieje ze jeszcze tu kiedys pogadamy niebawem :) miłego dnia życzę, trzymaj sie cześć:)

Człowiek ma taką zdolność do maskowania tej samotnośći. Aż śmiać mi się chce, gdzie ja chodziłam, czego sie łapałam byle tylko na sile udodnić sobie że samej jest mi dobrze. Od 20r.ż mieszkam sama, i w ciągu 19l tylko 2m-ce mieszkałam z kimś. Było to dla mnie trudne, więc podejrzewam, że nie potrafie dzielić swojej codzienności z kimś. Lubiekafeterie (to będzie chamskie co napisze) widze że ą ludzie którzy mają gorzej niż ja ;)

Chamskie moze nie lecz złośliwe.Lepiej takich wywodów się wystrzegaj,zjedzą Cie zywcem Ci co mają gorzej :)

Dlatego, się nie loguje. Mam swoje zdanie, w barzdo wielu sprawach nie zgadzam się z przecietnym Kowalskim, co nie oznacza ze trolluje tu na forum- nie ;)

Tak Cię podziwiam,ze wytrzymujesz psychicznie.Napór rodziny ,otoczenia ze wybrałaś taki los.Nie masz za lekko i tylko iluzorycznie masz lepiej od innych.

Przyjdzie kiedyś starość i jak Ci zdrowie dopisze podołasz temu.W przeciwnym wypadku,mozesz sie szybko załamać.

Rodzina nigdy nie widziała mnie w roli matki/ żony. Nie jestem podatna na wpływy ;) Jedynie moja babcia- długo nie dawa spokoju.

Mam nadzieje że moja starość to nie będzie wielki, bolesny upadek :) Zobaczymy, koleżanka mamy, ma 2 córki i po wylewie reszte zycie spędzila w DPS bo żadna jej nie odebrala ze szpitala, więc rodzina to żadna gwarancja szczęścia.

Ja to typ indywidualistki. Moja mama zawsze narzekała że żona, matka traci swoje życie zakladając rodzine, być może to w jakiś sposób ukształtowało mój swiatopogląd. Ale samotność, ma też + ;)

Tylko kiedy to było??Obecna ekipa rządowa wycofała wszystkie dotacje rządowe na ośrodki DPS.Rodzina jest PRAWNIE przymuszona do odbioru,swojego rodziciela.Jak jest bezdzietna dalsze pokolenie !!!!! jest zmuszane do oplacenia tego ośrodka!!!

Marzec 2011. Dopłata to raptem 250zł, więc nie dużo. Miałam brata, chorował na SM i 5l temu było trudniej, zabrać chorego do domu, gdyż tlenoterapia polegała na wynajęciu butli, opłatach, łóżko p.odleżynowe to fikcja, teraz jest to dużo łatwiejsze.

Więc moze być tak że Matuzalem będzie opłacał ośrodek DPS.Takie prawo ustanowiła ekipa Tuska.

A mimo to moja mama opiekowała sie nim w domu przez 7l cieżkiej choroby. Ale załatwić łóżko, tlenoterapie, masaże to był horror.

Każda taka sytuacja jest bardzo trudna, i wymaga indywidualnego podejscia.

Załóżmy taka sytuację,ze człowiek samotny schorowany potrzebuje opieki przez DPS bo nie ma nikogo z jego rodziny na świećie.Otóż 70 % z jego renty czy emerytury jest fikcja ponieważ DPS żadą od 2500 zł do 3200 zł.Ośrodki prywatne życża sobie 1500 do 1800 zł.Jeśli ma emeryturę 1500 to oki idzie do prywatnego osrodka.A jeśli poniżej to gmina powinna przejać te swiadczenie.A jak maja kase pusta co wtedy.? Oczywiście karetka pogotowia znajdzie rodzinę i chce czy nie che musi przyjąć ja.Inaczej sa sankcje karne.

Miałem bardzo duzo czasu jak żona przebywała w szpitalu i na forach medycznych dowiedziałem się o takich tragediach rodzinnych,ze mózg lasuje sie w poprzek.Jakby wiekszość społeczeństwa dowiedziała się o tych świnstwach ekip rządzących od 2004 r to nigdy ci panowie nie zobaczyli foteli premierów.

Ja widziałam wiele przypadków tragedi związanych z tkimi sytuacjami, nawet przez 3l pomagałam w hospicjum domowym. Wielepieniedzy "znika" nie wiadomo gdzie, to prawada.

dopowiem jeszcze,ze absurdalność przekracza zdrowy rozsadek rżądzących.Otóż powstały komisje przy wojewodztwach ds.pomyłek medycznych.I w tych komisjach zasiadają lekarze i prawnicy medyczni.I ludzie maja sie do nich zwracać aby odszkodowania otrzymać za pomyłki medyczne.Co za wielki SKANDAL konowały swoich kolegow mają osądzać.Śmiech na sali po prostu.

Pa 🖐️

Gość Wyrzuty sumienia i pokuta
Ja chcę pozdrowić ofiary prześladowane przez ducha cafe : 1. Krwawa Miazga 👄 2. Bó 👄 3. Olivier 👄 4. upsssss 👄 5. bum 👄 Trzymajcie się. Jesteście wspaniali :)