Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cieekaawskkaaaiiiiii

ile kosztuje wyprawka dla dziecka?

Polecane posty

Chodzi mi o to, ile wydałyscie na dziecko , zanim ono przyszło na swiat? :) Nie wiem na ile mamy sie z mezem przygotowac? Na wydatek jakiego rzedu? :)

To zależy czy wszystko kupujecie nowe , czy coś dostaniecie . My na razie wydaliśmy 500 zł i mi się wydaję, że sporo. Tylko, że wielu rzeczy nie musiałam kupować bo stwierdziłam,że bez sensu . Możesz wydać 2000 zł a i 5000, zależy ile chcesz przeznaczyć

Gość miedzynarodowka 32666666666666
my wydalismy ok 7tys plus malowanie pokoju, ale wszystko nowe.

no raczej nie dostaniemy nic od nikogo, tzn oczywiscie dziadkowie pewnie beda chcieli cos kupic :) ale nie mamy w rodzinie dzieci, po ktorych moglibysmy cos dziedziczyc ... :)

Poniewaz to juz 3 dziecko,nie bede szalec jak poprzednio bo nie ma sensu,pomimo ze mamy pieniadze,wiem z autopsji ,ze wiele rzeczy to bez uzyteczny nie fart..Pozniej okazuje sie ,ze polowa trafia nowa na sprzedaz lub do znajomych za frico czy pol ceny...

wszystko zależy od tego jak będziesz kompletować tą wyprawkę, jakie rzeczy Cię interesują. są wózki za 400 zł i za kilka tysięcy. to samo z ciuchami- można kupić cały zestaw używany za 300zł ale można też kupować pojedyncze rzeczy- po 20, 30 czy 50 zł za sztukę.

Od kilku do kilkunastu tys. Zalezy co chcecie kupic, nowe czy uzywane, czy bedziecie kupowac tylko najpotrzebniejsze rzeczy, czy tez bedziecie szalec i kupowac np. drogie i markowe:) Tak czy siak, tysiąc od Tuska na 100% nie wystarczy. I pamiętaj, ze po urodzeniu dziecka trzeba kupic szczepionki, a one nie są tanie.

ja tak 5 tys ,przyznaje że połowa rzeczy nie była mi potrzebna np leżaczek i huśtawka ,łóżeczko z bajerami ,wózek dwa w jednym bo jak moje dziecko skończyło 5mies i kupiłam spacerówkę -parasolkę też nie tanią no ale to była wiosna ciepła ,kupę ubrań .

Gość karawelka
ja sobie liczę wszystko i na dzień dzisiejszy (córeczka ma 4 miesiące) wydałam ok 11 tyś, ale w tym jest remont pokoiku za 1500 zł, mebelki rosnące z dzieckiem za 3400, wózek za 3200 i wydałam już na ubranka 1300 zł, ale mam duzo na przyszłe miesiące, częśc rzeczy (sterylizator, podgrzewacz itp) kupowałam uzywanych na allegro

Bez wózka, ubranek, łózeczka i materacyka poszło mi ok 800 pln. Wózek to jakeś 1500, łóżeczko 400 a ubranka mam od rodziny. W sumie kupiłam kilka sztuk body, kaftaników i śpiszkow, ale to dosłownie kilka sztuk. Jak zobaczę coś fajnego i atrakcyjnej cenie to zwycjanie kupuje. Pytanie czy chcesz kupić nowe czy używane. Najlepiej zrobić liste i policzyć samaemu i co miesiac coś kupować. Prynajmniej ja tak robiłam.

Gość 24tydzień
do karawelka- kupiłaś wózek za 3200????

Gość karawelka
tak kupiłam... stać mnie więc nie widzę w tym nic dziwnego , oczywiście to jest wózek 3 w 1

Gość matko rozumiem ze w twojej
wyobrazni istnieje jakowyś cennik...:O Zalezy gdzie mieszkasz bo ceny w całym kraju zróznicowane mam rodzine po polsce wiec wiem. Wózek czy nowy czy uzywany przedział cenowy od 600-5000 wiec nie mam bladego pojęcia po co zadajesz takie pytanie?

Gość popieram wyżej
ja nie kupowałam zadnych przewijaków,ba baldachimów karuzelek czy setki tetrowych pieluch ...nie można wycenić wartości wyprawki ! Nie można i już ( chyba ze cenisz sobie rzeczy tylko nowe ze wszystkimi "niezbędnymi" gadżetami

Gość garski
Jest kosztowna, ale wszystko można załatwić równie dobrze za mniejsze sumy. Dużo promocji na wyprawkę dla niemowląt rzucają tutaj - http://www.kolorowemarzenia.pl/ Jeśli zależy wam na tanich zakupach to warto cały czas obserwować oferty, bo te najlepsze bardzo szybko znikają.

Ostatnio był podobny temat, sama go z resztą założyłam:) Odpowiedzi różne naprawdę. W zasadzie kogo na ile stać za tyle kupuje. Faktycznie 1000 od Tuska nie starczy hehe. Różnie od...2000 do.... Ja przeznaczyłam 4000 na wszystko. Na razie mniej więcej wybrałam wózek. Przedział 1000-1500, chociaż skłaniam się żeby nieco dołożyć bo mi się jeden podoba bardzo http://goonis.pl/wozek-wielofunkcyjny-knorr-baby-monaco-sahara.htm Oczywiście 3 w 1. Za resztą się rozglądam też. Powodzenia.

Gość teghstrhryjtdkd
Mam kolezanke w ciucholandzie. Odłozyła mi 250 sztuk ubrań od 0-12msc. Wszystko co chce. Nowe. Zapłaciłam 250zł. Poprostu przyszłam umówiona jak ona była na zmianie .Pwiedziałam ze byłam rano i sobie zostawiłam w siatce na moje nazwisko. Zapłaciłam i wyszłam. Naweet jedno ubranko nie ma spranej metki. Sa tam next disney gap early days i george.Wózek kupiłam za 900 uzywany-nowy to 2500. Inne rzeczy to z 300zł(butelki laktator(akurat uzywany), wkładki na piersi kocyki itp.)Razem mnie wszystko wyniosło z 1500 tysiąca jak pamiętam. Ale grunt to sobie poradzić. Z mężem mamy razem 6000 misięcznie ale mi szkoda kasy na coś co jest nie przydatne dłużej niż rok...

Gość gasskowa2
Ja sporo dostałam od rodziny. Ale jesli mi czegoś brakowało to kilka fajnych rzeczy kupiłam równiez tutaj http://www.babymama.pl/

Gość Ta madrzejsza
Lawendowe pole-jak to trzeba kupic szczepionki?Nic nie trzeba,ewentualnie MOZNA.

Gość Fragles24_pl
To zależy, często przyszłe mamy kupują dużo niepotrzebnych rzeczy tylko dla tego, że ktoś im powiedział, że tak trzeba. Skompletowanie wyprawki trzeba dobrze przemyśleć i rozłożyć na części. Na początek kupuję się tylko te naprawdę nie zbędne rzeczy typu łóżeczko, wanienka, wózek, ubranka, kosmetyki. A wszystkie inne rzeczy wyjdą później czy są potrzebne.