Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madziaa8080

Czy ktoś ma nadciśnienie?załamka :////

Polecane posty

Gość madziaa8080

Dziewczyny jestem przerażona-biore raz dziennie metocard 50 na obnizenie pulsu przy okazji obniża ten lek ciśnienie , a dzisiaj ojciec zmierzył mi ciśnienie-fakt , faktem ,że od wzięcia tabletki minęlo juz ponad 8 godzin ,ale wynosiło140 na 90 /// drugi pomiar juz lepszy 135 na 85 mam brać dwa razy dziennie ten metocard ,ale jestem załamana. W ciązy nie miałam problemów z ciśnieniem , jedynie po cesarce miałam 160 na 95 ,ale po jakimś czasie się ustabilizowało. Wiem , że lepiej to leczyć niż żyć w błogiej nieświadomosci.Musze kupić cisnieniomierz i mierzyć

Opisane cisnienie nie stanowi zagrożenia dla życia, ale w okolicznosciach mlodego wieku najlepiej zglosic sie do Poradni Leczenia Nadcisnienia gdzie zostanie ustawione odpowienie leczenie nadciśnienia tetniczego.

Gość 140/90 to zadna tragedia
to granica normy. Czy pamietasz o tym, zeby mierzyc na siedzaco, nie po wysilku i zdenerwoaniu, (odpoczac przynajmniej 15 minut).Jak sie zdenerwuje to potrafie miec dolne 105, a mimo tego lekarka odradzila mi leki, jestem nerwus i pod wplywem emocjo cisnienie mi skacze, ale jak sie nic nie dzieje, jest jak najbardziej normmalne.

Podwyższone Górne ciśnienie może świadczyć o nadmiarze emocji lub wzmożonym wysiłku fizycznym. Gdy górne ciśnienie jest podwyższone w parze z dolnym >90 mmHg to mozemy juz mówić o nadciśnieniu tętniczym. Oczywiście ważny jest wlasciwy pomiar cisnienia.

Gość kalionkaaaa
To przeciez nie jest tragicznie wysokie cisnienie, wystaczy zjadac czosnek i po problemie.

Gość gość
Może Ci się przyda te zestawienie ciśnieniomierzy na http://rankingcisnieniomierzy.pl/. Pokazują różne modele i te większe i te mniejsze, typowe dla osób starszych i też takie bardziej rodzinne. Fajne duże porównanie.

Gość mada

Mi taki pakiet urządzeń jak SmartCardio + Pulsooksymetr DuoControl poleciła siostra i to był dobry pomysł, żeby zamówić wspólnie. Ona używa pulsoksymetru, ja mam nowy ciśnieniomierz.

Gość anna

Takie urządzenia jak Easy Med są bardzo przydatne jak ktoś musi stale monitorować ciśnienie. Pełny automat, wbudowana pamięć to bardzo przydatne elementy w takim urządzeniu.

Gość Mirek
Dnia 11.06.2019 o 13:08, Gość anna napisał:

Takie urządzenia jak Easy Med są bardzo przydatne jak ktoś musi stale monitorować ciśnienie. Pełny automat, wbudowana pamięć to bardzo przydatne elementy w takim urządzeniu.

tez polecam