Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

IT-girl

dość zagmatwana sprawa...

Polecane posty

jak ktoś, kto popełnił medialne samobójstwo może poznać normalnych fajnych ludzi, którzy mają ciekawe poglądy i nie są opętani manią posiadania fb? ludzi, którzy są osobami bardzo pozytywnymi i nie w głowie im tylko alkoholizowanie się na imprezach i gołe dupy (dot. facetów)? i jak singielka mogłaby poznać interesującego mężczyznę, skoro każdy jeden lansuje się na fb albo jest zajęty?

Gość Lomu
Na czym polegało to medialne samobójstwo?

na nieposiadaniu konta na fejsbooku :P w myśl dewizy "nie masz konta, nie żyjesz"...

mieszkam w Warszawie Levviatanie i nie mam rudych włosów :P gdzie można takich ludzi na poziomie spotkać i skończyć z tymi nędznymi lansiarzami, którzy żyją fb i od imprezy do imprezy? ludzi, którzy mają jakieś wartości, których niepokoi świat a jednocześnie fascynuje przyroda? ludzi, którzy mają nietuzinkowe hobby, którzy nie chcą podążać za szarą masą? ludzi, którzy potrafią samodzielnie myśleć i którzy są wrażliwi na krzywdę innych, którzy nie dążą do celu po trupach i z którymi można poruszyć wiele tematów, którzy czytają książki a nie jedynie oglądają telewizję i grają w gry? czy tacy ludzie jeszcze istnieją i gdzie ich poznać i jak rozpoznać?

istnieją a jak rozpoznać to ci nie powiem ;] a co do rudych to ostatnio bardziej patrze na długość niż na kolor więc chyba zmienię stopkę :P

to jest właśnie moja największa bolączka ostatnimi czasy: gdzie są jacyś normalni ludzie niezmanipulowani i niezepsuci od środka przez technologię...

Też ostatnio zauważyłem, że większość moich znajomych ma FB... Jak mówię, że nie mam konta, to pytają, jak ja się z ludźmi kontaktuję :D Ci sami znajomi, z którymi wystarczał nam kilka lat temu telefon stacjonarny :)

Gość HMS...VDRS...Petard
Singielko sympatyczna. Wyprowadź się z Warszawy. Tam sami tacy. Lansujący się korowód tłuków, zaprzeczających własnemu pochodzeniu. Ograniczone, zapaprane debile z płatem czołowym podpiętym do karty kredytowej i terminarza zbioru bobu. Nie idź tą drogą. Świat jest pełen wspaniałych facetów, gustujących w innych tematach.

ja nie mam fb, nk i jakoś mi tego nie brakuje. Teraz te portale to lansowanie się zdjęciami i nabijanie licznika znajomych oraz debilne gierki.

nie mogę się jeszcze wyprowadzić... zresztą nie wiem, czy to ma sens, bo tu jest względnie najwięcej miejsc pracy. HMS...VDRS...Petard -> gdzie oni są? i one? kobiet nie dyskryminuję i chętnie się z normalnymi zapoznam. w sumie nawet chętniej niż z facetami, bo oni mnie głównie podrywają. mało który chce być przyjacielem po prostu...

bo może ciężko jest być przyjacielem dziewczyny - kiedy świetnie się ze sobą tacy przyjaciele dogadują, mają wspólne tematy, zainteresowania, ufają sobie i są dla siebie powiernikami problemów i sekretów, to trudno jest to potem rozdzielić. Mi się z jedną osoba udało i było bardzo fajnie, bo od początku wiedzieliśmy że nic z tego nie będzie i nie było głupich domysłów, czy się nawzajem nie podrywamy itp

Gość HMS...VDRS...Petard
Gdzie są? W zasadzie wszędzie. Wystarczy znaleźć sobie jakieś ciekawe zainteresowanie. Może to być nawet głupi motocykl. Ludzie nietuzinkowi mają nietuzinkowe zainteresowania. Wystarczy się rozejrzeć

heh przyjaźń damsko-męska nie istnieje. prędzej czy później któreś z was lub oboje poczuje pociąg do przyjaciela.

Nie opowiadaj głupot Leviatan :) Z doświadczenia wiem, że to możliwe bez podtekstów.

Gość HMS...VDRS...Petard
Ja na przykład nurkuję beztlenowo. Mam wąskie grono znajomych, za to wszyscy bez wyjątku uzależnieni jesteśmy od adrenaliny. Żyjemy na 100%, bez jakichkolwiek hamulców. (etycznych, moralnych, prawnych) Życie potrafi mieć nieprawdopodobny smak, ale tylko w grupie ludzi rozumiejących i akceptujących siebie nawzajem. Co do przyjaźni damsko-męskiej. Istnieje, jednak jest ona bardzo cienka.

HMS...VDRS...Petard -> co znaczy że nie masz żadnych hamulców etycznych, moralnych i prawnych? kurczę, wszyscy trzej macie totalnie różne poglądy nt. przyjaźni damsko-męskiej...

Gość HMS...VDRS...Petard
Żeby żyć w pełni. Musisz mieć jakiegoś pierdolca. Kolega Lomu jest tego najlepszym przykładem. Dobre serce po właściwej stronie i zdrowa zajawka. Znajdź w sobie pasję i przejdź do realizacji. Wyjdź poza plastikowe, ramowe życie. Zobaczysz że słońce świeci- i to właśnie dla Ciebie

"kurczę, wszyscy trzej macie totalnie różne poglądy nt. przyjaźni damsko-męskiej..." Ile osób - tyle poglądów. Zwykle wynikają one z naszych doświadczeń.

Gość HMS...VDRS...Petard
To znaczy, że obce mi jest zdanie mamy, taty i policji. Robię dokładnie to co chcę i kiedy chcę. Plwam na opinie i zakazy. Jeżeli istnieje ograniczenie prędkości- z zasady je łamie. Nie zapinam się w pasy, nie kupuję samochodów dla debili ( poduszki powietrzne, pasy bezpieczeństwa, kontrole trakcji, „przedni napęd etc. ). Nie jadam w Mc- syfie, nie płace abonamentu TV. Nie oglądam reklam, nie czytam art. sponsorowanych. Nie jem karpia na święta..a wakacje spędzam nie tam gdzie przeciętni kowalscy. Nie uznaję zakazów i obostrzeń

Gość HMS..SCDS...Petard
Powiem więcej. Obejmuję ten temat patronatem honorowym.

nie liczysz się ze zdaniem nikogo i robisz to co Ty chcesz i na co Ty masz ochotę? zawsze tak postępujesz? z wieloma łamanymi przez Ciebie zakazami się zgadzam, ale jeśli np. wiózłbyś dziecko to też byś nie zważał na ograniczenie prędkości? są jakieś sytuacje, kiedy się reflektujesz i postępujesz zgodnie z prawem?

Gość HMS..CCCP...Petard
Nie mam dzieci. Nie dorosłem. Nie gdybam, nie analizuje. Prawo jest chore. Mam je pod butem :)

złoczyńcą jesteś :D masz jakieś ideały? co się dla Ciebie liczy w życiu?

Gość HMS..BRT...Petard
Honor- to dla mnie się liczy. Honor, zaufanie i lojalność. Nic więcej się nie liczy. Ani pieniądze, ani rodzina. Ktoś może polemizować, ale dla mnie to właśnie jest najważniejsze. PS. Nie kierujcie tematu na błędne tory

już dawno zboczyliśmy z kursu :P pytałam o to, gdzie spotkać normalnych ludzi ,a aktualnie prowadzę z Tobą interview :P honor to bardzo dobra cecha. i niestety rzadko spotykana... ja bym do tego dorzuciła ze swojej strony jeszcze umiłowanie wolności, która właściwie u mnie stałaby na pierwszym miejscu a także empatię, wrażliwość. a przede wszystkim miłość. miłość jest najważniejszą rzeczą moim zdaniem. nie mówię tu o miłości do kogoś, a następnie legalizacji związku czy próbie układania sobie życia. chodzi mi o miłość w sercu do całego świata, do każdego człowieka, zwierzęcia, rośliny, do planety Ziemi. i o szacunek do nich! niestety cała ludzkość cierpi na jej permanentny brak...

Gość HMS..SSS...Petard
Widzisz koleżanko. Masz to szczęście, że wierzysz w miłość. Ja miłość uważam za nadmierne wydzielanie dopaminy i kilka wstrząsów między synapsami, co w oczywisty sposób czyni mnie ubogim na takie zajefajne doznania.

wierzę w miłość, ale tu miałam na myśli miłość do każdego człowieka, którego trzeba traktować humanitarnie i z szacunkiem. każdemu powiedzieć miłe słowo, przytulić, podać rękę przy wysiadaniu z tramwaju. nie chcę tu zabrzmieć zbyt idealistycznie i ckliwie, ale uważam, że ludzie są bardzo spragnieni dobroci i miłych gestów wynikających z czystej miłości do bliźniego. to samo dotyczy zwierząt i roślin.

Gość HMS..BRT...Petard
Masz absolutną rację. Troska o bliźniego wyciągnęła nas z jaskińi uczyniła tym, czym dzisiaj jesteśmy. Co do pragnień- każdy ma osobne (indywidualizm pragmatyczny ), względnie determinizm środowiskowy..połączony z indywidualizmem tworzy mieszankę wybuchową.adekwatną do potrzeb, niekoniecznie pasującą w odbiorze. Co w oczywisty sposób NIE CZYNI homo sapiens człowiekiem rozumnym