Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

IT-girl

dość zagmatwana sprawa...

Polecane posty

homo sapiens sapiens drogi kolego :) i muszę się z Tobą zgodzić, zwłaszcza z tym odbiorem i z tym, że bardzo się czuję niedopasowana wśród otaczających ludzi. bardzo! dlatego szukam ludzi, którzy mają jakieś oryginalne poglądy i są perełkami wśród tej szarej masy, którzy nie boją się być sobą.

Gość jak pozytywnie
Az mam ochote sie dolaczyc :)

Gość Abrakadabra1245
Zbyt autorko generalizujesz. Zarówno nieposiadanie jak i posiadanie fejsa nie tworzy wyjątkowości danej osoby. Od technologii nie da się uciec w dzisiejszych czasach - sama też korzystasz z forum. A mi posiadanie konta na fejsie i granie w gry komputerowe nie przeszkadza w posiadaniu określonego systemu wartości ani w rozwijaniu moich rozległych zainteresowań.

Abrakadabra1245 -> mam na myśli lansowanie się na fb i przedkładanie czatowania na nim nad spotkania ze znajomymi. nie mogę tego pojąć. czy fb determinuje ludzkie zachowania i sposób, w jaki należy zawierać i utrzymywać relacje? nie rozumiem po co non stop zmieniać coś na tablicy, po co lajkować, po co tak się obnażac publicznie. rozumiem, że to pomaga utrzymać kontakty z osobami, których nie widujemy na co dzień, ale są też inne formy tak naprawdę. neguję tylko zachowanie fejsbukowych lansiarzy.

Gość Abrakadabra1245
Ale każdy na swój sposób na utrzymywanie relacji, ja czasami wole z kims pogadac przez kompa niz sie spotkac. Ot taki kaprys;) A co do szukania ludzi wyjątkowych, to na pewno nie spotkasz ich na jakimkolwiek forum. Oni raczej siedza we wlasnym swiecie lub zamknietym gronie znajomych. Zreszta nie ma co na sile szukac, lepiej zajac sie soba:)

wiem, że na forum nie znajdę raczej, ale gdzie mam w takim razie szukać? ok, czasem lepiej pogadać wirtualnie, ale nie można moim zdaniem przedkładać tej formy nad spotkania na żywo. może staroświeckie myślenie, ale nie potrafię się utożsamić z innym :)

Może i staroświeckie, ale słuszne. W internecie każdy może sam siebie wykreować tak, żeby inni go widzieli jako kogoś ciekawego. Poznając kogoś w rzeczywistości, widzisz jaki jest naprawdę.

Gość Abrakadabra1245
Ja wyznaje zasadę, że nie uznaje żadnego nie można z góry - muszę wszystko dobrze przeanalizować. Nie każdy potrzebuje kontaktu z innymi ludźmi - mi obecnie wystarczają do szczęścia moje zainteresowania, studia i facet;) Ale kogo dokładnie szukasz? Jakie mają być to zainteresowania? Czy wystarczy, że ma być inny niż inni?

no tak, tylko mam już dość gadek w stylu "interesuję się yyyy motoryzacją, imprezami, lubię yyyy techno", "może się zgadamy na fejsie?", "co ja myślę... o czym? GMO? a co to jest?", "a wiesz, nie czytam książek, wolę obejrzeć jakiś fajny film akcji albo widziałaś najnowszy...?" wtedy ogarnia mnie żal... szukam po prostu ludzi, którzy potrafią jeszcze samodzielnie myśleć i którzy potrafią docenić niszowe produkcje, którzy czytają książki, którzy sklejają statki zamiast przesiadywać na fb oglądając dupy i facetów. ludzi z którymi mogłabym prowadzić jakieś ciekawe rozmowy i od których mogłabym się czegoś nauczyć, np. o astronomii

"interesuję się yyyy motoryzacją, imprezami, lubię yyyy techno", "może się zgadamy na fejsie?", "co ja myślę... o czym? GMO? a co to jest?", "a wiesz, nie czytam książek, wolę obejrzeć jakiś fajny film akcji albo widziałaś najnowszy...?" Piękne to było :D Nie wiem, gdzie Ty takich spotykasz, ale ja ani jednego, takiego gościa nie znam....

Gość Abrakadabra1245
Ale mimo wszystko są to ogólniki, musisz bardziej skonkretyzować. I nie pisze tego by się pobawić, ale jestem z Warszawy i znam wiele miejsc, gdzie możesz poznać interesujący cię typ ludzi. Ale mimo wszystko potrzeba więcej konkretów. Wytłumaczę to na moim przykładzie: - interesuje się kinem azjatyckim, francuskim i włoski ( tym ostatnim od lat 60 XX wieku) - zajmuje się współczesną filozofią analityczną - znam łacinę i starogrecki i płynnie posługuję się tymi językami - pochłaniam ponad 5 powieści miesięcznie - typu Elias Canetti czy Hesse - ostatnio zaczęłam zgłębiać teorią kwantów I fajnie, aż chce się poznać taką osobę prawda? Ale do tego : - jestem wierzącą i praktykującą katoliczką - nie uznaje demokracji - gardzę feminizmem - wierzę w eugenikę i teorię rasy - nienawidzę lewactwa I już trochę mniej okej dla większości, prawda?

może trochę wyolbrzymiłam :P ale problemem jest to, że każdy interesuje się tym samym albo mają ograniczone myślenie. moje wąziutkie grono znajomych to osoby, z którymi mogę porozmawiać na różne tematy. ale myślę, że czas poszerzyć horyzonty. nie mam nic do ludzi, którzy się niczym szczególnym nie wyróżniają, bo mogą być np cudownymi ludźmi, z którymi spędzanie czasu jest wydarzeniem wręcz mistycznym. denerwują mnie te szare masy, które robią wszystko, co jest modne. udają kogoś kim nie są, bo to modne, aż w końcu tacy się stają...

Gość Abrakadabra1245
Proponuje Młodzież Wszechpolską:P Teraz w modzie jest promowanie gejozy, przesiadywanie w Krytyce Politycznej oraz czytanie Gazety Wyborczej, więc na pewno będzie tam można się wyróżnic:P:P:P

Ludzie boją się dziś być indywidualistami, bo są odrzucani przez innych. Łatwiej robić to co inni.

Abrakadabra1245 -> jesteś niesamowita! dzielisz się tym z ludźmi czy robisz to raczej niechętnie? bo faktycznie nie jest to poprawne politycznie, ale czyni Cię osobą wyjątkową. być może wyjątkową również dlatego, że nie ukrywasz tego jaka jesteś, ale tego jeszcze nie wiem. mogłabyś mi przybliżyć swoje poglądy dotyczące teorii rasy?

Gość idę zaraz spać
IT-Girl, znasz się na IT?

Gość Abrakadabra1245
Po prostu nie uznaje, że wszyscy są równi i dobrzy we wszystkim w taki sam sposób. A wszystko zaczyna się od rasy. Jedne rasy posiadają więcej zdolności intelektualnych, inne fizycznych. I w zależności od tego co jest dla nas bardziej wartościowe, to decydujemy która rasa jest lepsza. Dla mnie najważniejszy jest intelekt, więc najbardziej cenię rasę "Białą" i "Żółtą". Za to Murzyni biegają najszybciej na świecie i nie ma co się o to wykłócać. A to, że przez ponad XX wieków nie udało im się stworzyć samodzielnej cywilizacji, też nie podlega dyskusji.

idę zaraz spać -> rozbawiłeś/łaś mnie do łez :D:D:D:D:D:D IT-girl oznacza TA-dziewczyna, na którą zwrócone są oczy wszystkich i która jest absolutnie atrakcyjna :D

Gość idę zaraz spać
Cieszę się, że udało mi się kogoś rozbawić :p Niestety kładę się do łóżka, jutro się odezwę jeszcze ;) Pa wszystkim.

Abrakadabra1245 -> teoria ras faktycznie ma coś na rzeczy, szereg badań wykazał różne zależności związane z rasami. nurtuje mnie tylko, czy dzielisz się tym z innymi? mówisz o tym, że segregujesz ludzi rasami? masz zapędy rasistowskie?

Gość Abrakadabra1245
Mówię o tym innym, nie mam nic do ukrycia. Nie wpływało to na moje życie towarzyskie. Tak, jestem rasistką co nie oznacza, że wysłałabym wszystkich Murzynów do obozów;)

jak się Twój rasizm objawia? i jakie są reakcje ludzi na Twoje wyznanie? podzielają Twoje zdanie? napisałaś, że jesteś wierzącą i praktykującą a zarazem rasistką. czy nie jest tak, że wg Boga wszystkie Jego dzieci są równe i wszystkie trzeba kochać jak siebie samego?

Gość Abrakadabra1245
Ale rasizm nie polega na nienawiści do innych, ale do przyznania że nie ma równości. I tylko tyle. Trzymam się z ludźmi o podobnych poglądach:)

skrajny rasizm przybiera formę nienawiści, wiem coś o tym ;) ok, czyli widzisz czarnoskórego i jaka jest Twoja reakcja? HMS..SDVSS...Petard -> thank U ;)

Gość HMS..USDP...Petard
Nie ma za co koleżanko sympatyczna. To tylko dobry kawałek tego, co może Cię spotkać.:)

Gość Abrakadabra1245
Żadna:)

HMS..USDP...Petard -> muszę przyznać, że naprawdę dobry :) Abrakadabra1245 -> mimo że masz poglądy mniej popularne nie znaczy, że są one negatywne :) i zdradź mi tajemnicę, gdzie się poznaje takich ludzi :P

Gość idę zaraz spać
Jestem :)