Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MetrNasDzieliOd200cm:O!///

ILE WZROSTU MAJĄ WASZE DWULATKI????

Polecane posty

PRZERAŻA MNIE TO CO MAM W TREŚCI SWOJEGO NIKA TO JAKIES NIENORMALNE KARMIE EKOLOGICZNIE JUZ BARDZIEJ SIE NIE DA... NO I DO DWÓCH LAT BRAKUJE NAM JESZCZE 3MIESIĘCY... PROSZE NAPISZCIE ŻE TO NORMA I MACIE TO SAMO ZNALAZŁAM W SIECI ŻE DZIECIOM Po pierwszych urodzinach maleje tempo wzrostu do ok. 10 cm na rok. W wieku szkolnym dzieci rosną już tylko ok. 6 cm. I WYSZŁO MI ŻE MOJA CÓRKA BĘDZIE MIAŁA POWYŻEJ 195CM WZROSTU O ILE ZACZNIE WOLNIEJ ROSNĄĆ-TAK BARDZIEJ KSIĄŻKOWO. STRESUJĄ MNIE TE WYLICZENIA/////

Gość do autorki///...
ty potrafisz napisac normalnie i logicznie cokolwiek?

autorko zarowno Twoja corka jak i ty jestescie wyjatkowe :-D to tak apropo Twojego stylu pisania Odp na Twoje pytanie; moja corka ma 2 lata i 7 miesiecy i mierzy 91cm

zwróć uwage tylko na treść-nie licz znaków interpunkcyjnych ok? Nie ma ani jednego zresztą))))

Gość service pack12
nie wiem co bierzesz,ale zmien dilera mamusiu za dyche:O

czym ją karmisz? jakaś dieta hamująca wzrost?

na kafe pisze sie zazwyczaj właśnie tego typu stylem

to chyba ja powinnam spytac Ciebie czym Ty karmisz swoja :-D Normalne jedzenie, to co my jemy, o ile ma ochote , zazwyczaj ma okres na nie jedzenie ale od kad zaczela chodzic do przedszkola to tam podobno wcina az uszy sie jej trzesa.

Czy poza ta jedną osobą której nic nie pasuje,znajdzie sie ktoś,kto nie skupia uwagi na szczególach?

Gość Tiki taki mniam
2lata 5mies i ma 91cm

Gość 11021985
2 lata i 90cm dziewczynka

gdzie ci wyszlo ze bedzie miala ponad 195cm ? da sie to jakos obliczyc? watpie mój do roku rósł 2cm na miesiąc od roku do 2 po 1 cm na miesiąc,teraz po 2 urodzinach 1 cm na miesiac jak narazie

Moj synek ma 2,5roku i mierzy jakies 93cm.Kazde dziecko rosnie w swoim indywidualnym tempie.Pewnie pozniej na moment stanie,albo zwolni tempo wzrostu.A jezeli nie to zostanie koszykarka:-D

Po pierwszych urodzinach maleje tempo wzrostu do ok. 10 cm na rok. W wieku szkolnym dzieci rosną już tylko ok. 6 cm. No to liczymy! Dziecko ma 21miesięcy i wzrost 98cm Liczmy że ma dwa lata i 100cm ok? do szóstego roku według powyższego będzie rosło ok.10cm To znaczy że do wieku szkolnego czyli szóstego roku zycia urośnie 40cm jeszcze. wiek szkolny liczę do 15roku życia bo jedne dziewczynki rosną do pierwszej miesiączki a inne do 18tki nawet Więc mnożymy 9lat x 6cm =54 KOŃCZYMY: 100+40+54=194cm Dla kogoś kto rośnie szybko to żaden wyczyn-tak czuję i stąd mój niepokój...

Gość szkotka uk
nmoja wczoraj skonczyla 2 latka - ma 94 cm. tzn jakis czas temu tyle miala wiec nie wiem ile jest dokladnie teraz. Tez mowia ze bedzie wysoka - niektore trzylatki w jej przedszkolu sa tylko troszke wyzsze od niej

Gdyby to było takie proste to miałabym prawie 1.80 cm a mam około 10 cm mniej :P

Wygląda na to że nam córki wyrosną! Ja mam 170 i nie raz uważałam że o 10cm za wielka jestem ale naszym córom to szczerze współczuje jeśli tak urosną!

No mam nadzieje że ona się zatrzyma w wieku w którym dostanie okres i że będzie to np.13lat to będzie o 12cm mniej,czyli 182cm albo 12lat miesiączka to 176cm.

Gość moj synek ma 2 lata
i ma 85cm

Gość mama rafiego
Mój syn ma 2 lata i 2 miesiące mierzy jakieś 92 cm

Gość mama giganta
To mój syn będzie gigantem,bo ma rok i mierzy 89cm... ale ojej starszy w tym wieku mierzył o 1 cm mniej,a teraz ma 5 lat i 125cm wzrostu... A z Twoich wyliczeń to jest matematycznie niemożliwe. Ja do pojawienia się okresu 145cm wzrostu-okres w wieku 11lat do 8klasy podstawówki urosłam do 162cm. I tak już jest od 15 lat,więc przestań zdrowemu dziecku wymyślać choroby. Dodam tylko,że mój mąż do 1 klasy ogólniaka był najmniejszy w klasie-potem jak ruszył to teraz ma 193cm wzrostu. Nikt nie rośnie wg wzorów matematycznych-ludzie rozwijają się skokowo.