Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lenka.........

Tabletki anty a przesunięcie miesiączki

Polecane posty

Gość Lenka.........

Hej dziewczyny! mam straszny problem.Za kilka dni dostane okres i akurat tak sie sklada że mam ważny egzamin fizyczny.Podczas okresu nie zdam:( Będę osłabiona i obolała(mam okropne bóle menstr.) I teraz pytanie czy moge rozpocząć tabletki anty(mam roczną przerwę i zawsze zaczynałam w dniu wystapienia pierwszej miesiączki) i czy uda się przesunąć okres?(wiem ,ze za późno o tym pomyslałam ale miałam wiele na głowie) Nie wiem co teraz zrobić:(

Gość Lenka.........
z tych nerwów nie napisalam ze chodzi mi o to iz chce rozpocząć tabletki np jutro przed okresem a nie w trakcie,bo chce przesunąć...

Gość czy ja dobrze rozumiem
możesz zacząć jutro przed okresem tylko ze wtedy jeśli chodzi o seks to trzeba się dodatkowo zabezpieczyć. Z drugiej strony nie radzę brać tabletek pierwszy raz, bo chcesz przesunąć miesiączkę w trakcie ważnego egzaminu. Tabletki mają często pewne skutki uboczne i u większości kobiet pojawiają sie one na początku ich brania. To jak zadziałają na ciebie to jest jedna wielka niewiadoma. Czytałam kiedyś temat na ślubnym o dziewczynach co chcą przesunąć okres w dniu ślubu i właśnie tam odradza się dziewczynom brania tabletek anty pierwszy raz tuz przed, bo mogą sie po nich czuć na początku gorzej niż jakby miały dostać miesiączkę. W przypadku miesiączki wiesz czego się spodziewać w przypadku tabletek nie wiesz. Moze spróbuj poprosić lekarza o tabletki na przesunięcie miesiączki, ponoć sa takie. Ja chodziłam na karate i miałam takiego pecha że każdy egzamin mi przypadał na okres. Później się już tym nie przejmowałam.

Gość Lenka.........
Bardzo dziękuję za odpowiedź i masz rację,zapytam o tabletki ginekologa.Jeszcze raz dzięki:)