Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dukkannkka

Do wszystkich na diecie dukana mam pytanie

Polecane posty

Gość dukkannkka

Czy kupujecie w necie te wszystkie cuda specjalnie na diete dukana jak np ketchup bez cukru, chleb na mazeinie, makaron kukurydziany albo sos chinski o obniżonej zawartości tłuszczu? specjalne dżemy galaretki budynie itd? Zastanawiam się czy tego sobie nie zamówić. Co myślicie? To jest zgodne z dietą?

Ja kiedy byłam na dukanie to w necie zamawiałam tylko mazeinę i sól niskosodową. Pyszny chleb możesz sama upiec. A makaron kukurydziany, jeśli jest zrobiony z mąki a nie skrobi, to na dukanie niestety odpada. W ogóle w necie dużo rzeczy jest reklamowane jako dukanowskie, a tak nie jest. Sprzedawcy reklamują np. płatki owsiane lub mąkę owsianą jako produkty do diety dukana, a są one zabronione. Tu na forum niedawno był temat z przepisami Dukana i tam był przepis na pyszny chlebek. Galaretkę możesz zrobić np. z herbaty owocowej z żelatyną. A na budyń mogę ci dać przepis.Tak, że najważniejsza jest maizena, bo pomimo popularności diety nie widzę jej w sklepach. A otręby polecam z firmy Młyny w Stoisławiu, są bardzo tanie.Wędliny kupowałam paczkowane w biedronce, tam masz wypisaną zawartośc białka, węgli i tłuszczu.

Gość dukaannkka
tak własnie myslałam ze to tylko chwyt reklamowy ze to dukan. mam mazeine. kupilam w sklepie ze zdrowa zywnoscia, ale jeszcze nie uzywałam. a powiedz mi co moge jesc na diecie jak mam grype zoładkowa i mdłosci?

Gość jidrty
ruszaj sie anie kupuj jedzenia:D

Gość dukkannkaa
leze z goraczka i młosciami wiec ciezko mi sie ryuszac, a na codzien cwicze. tylko nie mam pomysłu co moge teraz jesc. myslałam ze sam makaron by zoładka moze nie podraznił, ale skoro to sciema to nie warto.

Gość agooooskkkaaaa9
laska -daj sobie spokoj z Dukanem-chcesz sie pozniej leczyc?

Ja właśnie zrobiłam sobie na podwieczorek naleśnika bezowego z serkiem wiejskim. Uwielbiałam te naleśniki na Dukanie, jak byś chciała to wrzucę ci przepis.

Dukkannkka nie wiem czy jeszcze tu zaglądasz, ale dziś byłam w biedronce i z ciekawości spojrzałam na sos słodko-kwaśny, ma 0 % tłuszczu, nie pamiętam niestety ile węgli. W ogóle w biedronce jest dużo produktów na Dukana i co najważniejsze, na każdym jest podana zawartość białka, tłuszczu i węgli.Wędliny tam kupowałam, bo w mięsnym nie zawsze mogłam uzyskać te informacje.

Gość Rady i porady:)
Witam, jak każda z Was wie odchudzanie wiąże się z wieloma wyrzeczeniami oraz z ciężką pracą podstawą jest odpowiednie dobranie diety i ćwiczenia, ale to jest tylko 50% sukcesu, drugie 50% to trzymanie się swoich postanowień i silna wola, aby wybrać odpowiednią dla siebie diete trzeba zapoznać się chociaż z kilkoma, polecam odwiedzenie strony www.odchudzanieidiety.blogspot.com gdzie znajdziecie różne diety oraz porady o odchudzaniu Polecam i zapraszam www.odchudzanieidiety.blogspot.com