Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 28tydzień

antykoncepcja-wasze opinie

Polecane posty

Gość 28tydzień

jestem w 28 tyg.ciąży i już zaczynam myśleć o tym jak po porodzie się zabezpieczać. nie chciałabym mieć więcej dzieci jakie są wasze doświadczenia z antykoncepcją?? co polecacie,a co całkowicie odradzacie??

Gość 28tydzień
up

Nikt nie chce odpowiedziec? Ja chce jeszcze jedno dziecko i potem tez sie nad tym zastanawiam bo mam juz dosc brania tabletek i chyba zdecyduje sie na wkladke.

Gość amelkowa mamaaa
po porodzie bralam tabletki dla karmiacych ale tu sie trzeba bardzo pilnowac a ze ja starsznie zapominalska jestem to sie pozniej martwilam czy przypadkiem nie "zaciaze" i w koncu zdecydowalam sie na wkladke i mam spokoj :)

Gość amelkowa mamaaa
po porodzie bralam tabletki dla karmiacych ale tus ie trzeba bardzo pilnowac a ze ja z tych zapominalskich to sie pozniej tylko martwilam czy nie zajde i w koncu zdecydowalam sie na wkladke i mam spokoj i sie nie martwie :)

amelkowa mamo a mozesz podac jakies szczegoly co do tej wkladki, czy dlugo na poczatku czulas dyskomfort? Masz normalnie okres czy nie?

Gość amelkowa mamaaa
ok podaje szczegoly :) zalozenie - nie bolalo, chociaz lekarz powiedzial ze chwilke zaboli wiec sie nastawilam na bol a tu pyk i po sprawie :) po zalozeniu - lekarz kazal kupic przeciwbolowy i nospe bo mialo bolec - reakcja na cialo obce w organizmie, kupilam ale czulam tylko leciutenki bol w podbrzuszu wiec nie bralam, taki bol utrzymywal sie kilka dni. miesiaczka - mam zalozona zwykla miedzianke wiec jak mialam kiedys okres tak kolo 4 dni tak niestety mam teraz dluzszy (2 dni plamienia, 2 dni mnie zalewa :) i pozniej kilka dni znowu plamie - ale to sa tylko lekkie plamienia), teraz jakbym zakladala to bym brala mirene - ona jest z hormonem i ogranicza krwawienie a czasami calkowicie ono zanika. mi lekarz doradzil zwykla bo powiedzial ze taka wystarczy skoro mam skape miesiaczki, ale dla komfortu zalozylabym mirene. poza tym jest dobrze bo nie musze pamietac ze trzeba polknac tablete a seks jest wtedy kiedy mi sie chce :)

Dzieki za szcegoly ja wlasnie chyba wybiore mirene mija kolezanka ja ma i tez sobie chwali tylko ja sie troche boje tych chormonow ze moge przytyc jak na tabletkach anty, no coz ale bede sie glowi dopiero za okolo 2lata (jak dobrze pojdzie) po drugim bobasie:)

Gość amelkowa mamaaa
ja swoja mam zalozona od 1,5 roku i prawdopodobnie w wakacje bede wyciagac ja bo mamy zamiar zdecydowac sie na 2 dziecko :) a twoje dziecko w jakim jest wieku? maoja mala teraz w maju skonczy 2 latka :)

Moja w lipcu konczy dwa latka:) Ja juz odpoczywam od tabletek anty bo w czerwcu bierzemy sie do dziela, mazy mi sie 3lata roznicy miedzy dziecmi:) Choc moja corka bardzo che juz mala dzicie)

Gość amelkowa mamaaa
tez mysle o 3 latach roznicy :) mamy takie plany zaczac starania w wakacje, chcialabym urodzic w maju tak jak mala ale zobaczymy jak to wyjdzie :)

Gość amelkowa mamaaa
dziekuję i wzajemnie :)