Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studennntt

ile zarobię po studiach

Polecane posty

Gość uauauauauaua
może w przyszłości Ci pomoże, ale na starcie niewiele

Gość krecik i przyjaciele
A ile Cię by satysfakcjonowało?

Biorącą pod uwagę wysokie ceny żywności, paliw, wynajmu mieszkań (nie mówiąc o kupnie na własność ;*, czy chociażby wzięciu kredytu) , które panują obecnie chciałbym godnie żyć i zarabiać przynajmniej 1/4 pensji naszych zachodnich sąsiadów posiadających dyplom :)

Gość ankaihanka
sprobuj w hotelarstwie lub turystyce. tam mozesz liczyc na kieszonkowe

Gość leiiila
Kochany, jedynym Twoim atutem są jezyki. To że masz mgr na PAŃSTWOWEJ uczelni, UNIWERSYTECIE - znaczy dziś bardzo niewiele. Tak naprawdę mógłbyś darować sobie te studia i iść jedynie na kursy językowe. Liczą się umiejętności...

Uważasz, że po 5 latach studiów niczego się tam nie nauczyłem? Oprócz języków poznawałem także inne dziedziny nauki, wspominałem że mam specjalizację medialną na studiach zawodowych (licencjat), umiejętności te wykorzystywałem na praktykach studenckich w redakcjach gazet (edycja tekstu, korekta), dziennikarstwie oraz biurze tłumaczeń. Poza tym kształciłem się z dziedzinie stosowania technik oratorskich oraz nauk politycznych. Uważasz, że na kursie językowym nauczyłbym się tego wszystkiego? Ciekawe jakie Ty masz pojęcie o kształceniu na takim poziomie..?

Gość zapomnałam nika:(
Przykro mi mój drogi ja też mam mgr (studia humanistyczne) i pracy od lipca znaleźć nie mogę :o

Gość mam problem z sasiadka
Chlopie... OBUDZ SIE! TWOJE UMIEJETNOSCI SA GOWNIANE! Jak ktos wczesniej mowil Twoje umiejetnsoci poza jezykami to zirooo. nIe mowie zlosliwie ale ja sama mam licencjat ze studiow his a potem skonczylam studia na Polibudzie i ten licencjat w odbyt moge sobie wsadzic

HUMANISTA to leoś da Vici. Malarz, konstruktor, architekt. Humanista to czlowiek zabawiajacy madra gadka w towarzystwie ale jako pracownuik nieprzydatny

wspominałem że mam specjalizację medialną na studiach zawodowych (licencjat)--> kazdy grafik komputerwy CIe zagnie redakcjach gazet (edycja tekstu, korekta)--> MAdrzy dziennikarza sami pieknie sie wyslawiaaja korekta jest zbedna Biura tlumaczen--> ile tam jest miejsc pracy? Witamy w prawdziwym zyciu cioto

Tak mnie wkurwia slowo HUMANISTA. CO TO KURWA MA BYC, ZES IDIOTA Z MATMY BYL? Obronilam lic z antropologii i skonczylam mechatronike. Da sie wszytsko polaczyc jak ma sie olej w glowie

Co mozesz gospodarce zaproponowac by sie rozwijala? Im wiecej humanistow tym gorzej. jakie innowacje proponujesz?

No frajerzyna odbuyt zawinął

Gość 989489344
Ja miałam absolutorium w roku 2001- kierunek historia. Przez ok. 2 lata wysłałam ponad 1000 cv, odpowiedziały dwie osoby, ale i tak na rozmowę zaproszonych bało wiele osób. nie udało mi się dostac nawet do Biedronki wtedy. Z moich kolegów na specjalizacji po roku nikt nie miał pracy. Teraz wychowuję dziecko, w sumie to nie pracowałam na umowe w ogóle, a mam 34 lata. Już nawet przestałam szukac, bo nie mam sensu.

Humanistyka to obszerne zagadnienie, może się wiązać z hermeneutyką (skrótowo analizą tekstów) albo zagadnieniami dotyczącymi kultury. Nie sądzę, aby te nauki nie był przydatne w dzisiejszym świecie. Przecież o życiu człowieka nie decyduje tylko technika i ekonomia :) A myślicie, że w administracji znalazłbym pracę?

Tak na marginesie - Znam ludzi, którzy skończyli polibudę a nie potrafią zinterpretować prostego tekstu:P

ja wczesniej pracowalam w tp praca 6 godzin dziennie 5 razy w tygodniu zarabialam 1500 zł

Gość 989489344
miszekkkk- task bez znajomosci? W Warszawie to chyba łatwiej o pracę, ja mieszkam w Pozanniu

Gość leiiila
"Tak na marginesie - Znam ludzi, którzy skończyli polibudę a nie potrafią zinterpretować prostego tekstu" mam nadzieję, że nie masz na myśli interpretacji wierszy ani tym podobnych "co autor miał na myśli" w pracy, każdej czy humanistycznej czy nie, liczyć się bedzie umiejętność analitycznego myślenia, na studiach ( a już na pewno na humanistycznych) się tego nie naczysz, szybkość podejmowania decyzji, pamięć sytuacyjna. Ty w tej chwili oprócz języka nie masz umiejętności, masz tylko wiedzę, idź do jakiejkolwiek pracy, np. do tesco to nauczysz się życia, a potem szukaj dalej :)

do leiiila Rozumiem, że Ty pracujesz w tesco i uważasz zdobyte tam umiejętności za bardzo przydatne w życiu W redakcjach w których miałem praktyki chętnie by zatrudnili absolwentów skandynawistyki. Poza tym znam kilka firm skandynawskich, w których są oferty pracy dla "skandynawistów". Topik dotyczy wysokości zarobków absolwentów z tytułem mgr, a nie tego czy znajdę pracę czy nie, czy potrzebni są humaniści itp. Widać, że niewielu z Was kończyło ten kierunek ( co jest oczywiste - w Polsce są tylko praktycznie 2 uczelnie kształcące na tym kierunku) i macie niewielką wiedzę w temacie i możliwości zawodowych z nim związanych:P Jeszcze raz podkreślę - pytam o wysokość zarobków:)

Gość ohmyboy
studencie, nie jest tak źle jak ludzie piszą. moja znajoma skończyła w poznaniu skandynawistykę.. i jak większość jej znajomych z roku nie miała problemu ze znalezieniem pracy. zwłaszcza, że masz zrobioną translatorykę. translatoryka jest teraz najlepszą opcją dla językowca. pare jej znajomych pracuje w bankach pochodzenia skandynawskiego. niektórzy jako przedstawicielie, niektórzy jako tłumacze, ona sprawdza umowy (zgodność polskich i norweskich). ma 26 lat. pracuje dopiero rok, a już zarabia niezłą sumkę. nie zdradziła mi dokładnie ile, ale dała do zrozumienia, że jest to spora suma (z pewnością większa niż 5-7 tysięcy). ja również skończyłam studia językowe i też mam niezłą pracę.. ale nie mieszkam w polsce. no i praca po znajomości. ;)

Gość BEJKABSD
infantylny idioto.Zakoncz juz promocje swojej marnej osoby.Gowno zrobisz i gowno zarobisz.Wyksztalconych jak ty zatrudniam za 1500zl.Kazdy zapierdziela jak motorek.Podan od takich barankow na biurku mam ok 50.Ja po zawodowce odkladam miesiecznie od 70 do 90 tys miesiecznie:)Odkladam zaznaczam

Gość młoda żona ułożona
A ja też skończyłam państwową uczelnię, tyle, że studiowałam dziennie rachunkowość. Obronę miałam w lipcu zeszłego roku, w listopadzie zmieniłam pracę (pracowałam od połowy 4-tego roku). Zarabiam obecnie 1800 zł netto. Nie jest to całkiem głodowa pensja, ale gdybym była sama to byłoby ciężko utrzymać mieszkanie i opłacić rachunki i utrzymać samochód. No cóż, jeszcze muszę zdobyć trochę doświadczenia żeby móc zarabiać więcej. :)

Gość młoda żona ułożona
a co do wiedzy zdobytej na studiach to.... bez komentarza wszystkiego nauczyłam się w pierwszej pracy i ciągle się uczę wiedza ze studiów jest dla mnie praktycznie w 90% nieprzydatna ale gdyby nie papier nie przyjęli by mnie do tej pracy więc coś mi te studia dały :P

Przestancie studenta dobijać, bo czytam go i myślę sobie, że pracę w zawodzie znajdzie. W końcu nie kończył popularnej filologii angielskiej a zna niszowe języki (w dodatku ta translatoryka na plus). Moja ciotka w Krakowie zarabia na tłumaczeniach w j norweskim. I chyba nieźle jej się wiedzie. Także będzie dobrze :). Trzymam kciuki.

Gość BEJKABSD
to osiol,ktory uwaza,ze kujac przez 5 lat doszedl do czegos.Doszedl do glupich pytan tutaj.Zatrudniam po studiach ale nie takich jelopow.Cos takiego to dno.Najpierw pokaz ,ze cos potrafisz i mozemy rozmawiac o pieniazkach.Uwazasz,ze ktos bedzie Ci placil bo studia ukonczyles:)Pomylka o ktorej szybko sie przekonasz