Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chora80

Czy pracodawca może wstrzymać wypłatę wynagrodzenia...?

Polecane posty

Gość Chora80

Od poniedziałku jestem na zwolnieniu lekarskim (mam je do piątku). Kadry powiadomiłam o tym telefonicznie, bo na dostarczenie druki mam 7 dni. Ostatniego dnia miesiąca przelewają nam pensję, a ja wczoraj nie dostałam, dzisiaj też nie...Dlaczego? Czy pracodawca może tak zrobić? Nie rozumiem tego,ale boję się zadzwonić, bo kadrowa to osoba nieobliczalna. A kredyt dusi...

Gość Chora80
No, ale pensji nie dostałam:(.Rozumiem mogliby mi teoretycznie uciąć całe te dwa dni, ale wstrzymać całość. Dla nie to też dziwne.Ale to prywatna firma a kadrowa to żona szefa.Masakra...

Gość ladacełe kosmatełe,,,,,
nie powinien wstrzymać , ale przelew może się opóźnić ze względów formalnych. Zadzwoń nie bój się.

Gość Chora80
Dziękuję za odpowiedź. Ale przecież już w poniedziałek o godzinie 8.00 wiedzieli,że mnie nie będzie. A ile może się opóźnić taki przelew. Bo mi bank zaraz odsetki wlepi:(.

wypłaty wynagrodzeń nie powinny się spóźniać wcale i wypłacane powinny być zgodnie z regulaminem wynagradzania firmy.

zapytaj znajomego z pracy - czy dostali wszyscy pensje - ejsli tak to dzwon i sie pytaj moze czekaja na Twoje zwolnienie bo od niego zalezy ile dostaniesz (czy zwolnienie na 80% czy na 100% wyplaty)

Gość Chora80
Kwestia, czy 80%, czy 100% nie wchodzi w grę,bo wiedzą, że mam zapalenie oskrzeli. Kurczę blade.

Zadzwoń i zapytaj. Mi w poprzediej robocie też wstrzymali część wypłaty, a nie mieli zupełnie do tego prawa. Wypłacili 80% a powinni 100. I tak przez 2 miesiace. O te 20% musiałam dzwonić i biegać jeszcze przez 3 kolejne miesiace, bo pani krysi coś się pomyliło...

nie chcesz kasy...nie dzwoń

Gość Chora80
Widzisz, część wypłaty, a mi wstrzymano całość za przepracowane 29 dni miesiąca plus nadgodziny!. Poczekam jeszcze, jak do 15.00 nie będzie kasy to zadzwonię do kadrowej.

Gość kupilabym sobie tanszy
zglos to to PIPu

poślizg 1-dniowy lub 2-dniowy w prywatnej firmie to dziś jest normalka

kiedyś zamiast 1-go dostałem 10-tego.

Gość Chora80
Nie no, jak nie dostanę do 15.00 to zadzwonię do kadrowej.Mojej mamie kiedyś w budżetowej firmie tak przelali pensje,że trafiła do kogoś innego .Porażka

Gość Chora80
Nie no, jak nie dostanę do 15.00 to zadzwonię do kadrowej.Mojej mamie kiedyś w budżetowej firmie tak przelali pensje,że trafiła do kogoś innego .Porażka

Gość Chora80

Gość Chora80
Nie no, jak nie dostanę do 15.00 to zadzwonię do kadrowej.Mojej mamie kiedyś w budżetowej firmie tak przelali pensje,że trafiła do kogoś innego na inne konto. Porażka

Gość Chora80
Nie no, jak nie dostanę do 15.00 to zadzwonię do kadrowej.Mojej mamie kiedyś w budżetowej firmie tak przelali pensje,że trafiła do kogoś innego na inne konto. Porażka